İnsanlık Kova ile Yeniye Kucak Açıyor

Güneş Kova burcunda parlamaya başlıyor. 21 Ocak ve 18 Şubat tarihleri arasında Kova burcunu deneyimliyoruz. Tüm Kovalar doğum günlerini kutlarken, insanlık geleceğin burcuyla yeni bilgilere kucak açıyor.

kova burcu özellikleri

Kova, hava burçlarının sabiti olmasına rağmen, sürekli değişimdedir. Sembolü kova motifi, suyu çağrıştırsa da kovadan dökülenler ışıktır. Işığın, havada dalgalanarak dolaştığının ifadesidir.

Simgesi iki yatay dalgalı çizgi, kovasının bilgi sularıyla dolu olduğuna ve tüm insanlığı ileri bilgilerle suladığına işaret eder. Su taşıyıcısı insan figürü, insanlığın yüksek benliğidir, yaşam veren bilgidir.


Burcun yönetici gezegeni Uranüs’ten gelen çift cinsiyetlilik, insan bedenlerine de yansır. Erkeklere dişil, kadınlara eril özellikler verir. Uranüs ve Kova birleşimine, özgürlük savaşçısı Jan Dark’ı (Jeanne d’Arc) örnek gösterebiliriz. O erkek kılığında, yüzyıl savaşlarında İngiltere’ye karşı, Fransa için çarpışmış, sonradan azize ilan edilmiştir. Özgürlük, Kova’nın en değer verdiği şeydir. Onu korumak uğruna sonuna kadar savaşır. Özgürlük tutkusu onu, deliliklere, vahşiliklere sürükleyebilir. O bir dahi. O bir yenilikçi. O bir bağımsız. O bir isyankar ve insanın içindeki en özgürlükçü duyguları açığa çıkarandır.

O sadece kendine yenilir.

Eşitlik, kardeşlik, herkese sevgi, hak ve özgürlük felsefesidir. İnsani konularda çok hassastır. İnsan hakları, sosyal adalet, dünya yaşamının ve doğanın korunması, güçlü çevrecilik, hayvan hakları konularında çalışmalara katılır. Bilimsel araştırmalar yapar. O, yol gösteren öğretmendir. Bilge kişidir. Ortak bilinci geliştirmek ve yüceltmek adına son gücüne kadar çalışır. Yaşamda fark yaratmak için uğraşır. Tüm bunları yaparken yaratıcı ve özgürdür. Farklı olurken, farklılıklar yerine ortak noktaları geliştirmek için çaba sarf eder. Tüm bunları yapabilmek için herkesten ilerde olmalıdır. Geleneksel fikirlere, adetlere, törelere karşı çıkmakta üstüne yoktur. Yeniye yer açmak için, eskiyi yıkmak gerekir der. Yeni yollar, yeni buluşlar onun zirvesidir. Eşsiz ve farklıdır. Fikirleri, görüşleri son derece orijinaldir. Ne zaman, ne yapacağı hiç belli olmaz. Beklenemeyen davranışlarına hazır olmak, şaşırmamak gerekir. Aldatmak, yalan söylemek ona göre değildir. Riyadan nefret eder. O tamamen gerçekçidir, gerçekler acı da olsa yaşanmalıdır der. Verdiği söz ne olursa olsun tutar ve başkalarından da sözlerini tutmalarını ister.

Kova burcu, çok yoğun bir hava gücüdür.

Güçlü, sezgisel ve görünmezdir. Şimşek gibi çakan düşünceler, yıldırım gibi yaşama dönüşen fikirler ona aittir. Rüzgar gibi özgür olmalı, istediğin yapmalı, istediği gibi, zamanın ötesinde yaşamalıdır.

Kova burcu olağan üstü yetenekleri içinde barındırır.

Yaratıcı zekasını ve orijinalliğini, insanlığı yukarılara çıkarmak için kullanır. Gurup bilinci çok gelişmiştir. Ona göre, gurupta herkes mutlu ve özgür olmalıdır


Duygularından arınmış gibidir. Saf akıl olarak dolaşabilir. Değişime inanır ve her konuda inanlığı değişimi getirmek için çalışır. Yüksek bilinç peşinde koşar. Gerçeği aramaktan hiç vazgeçmez. En güçlü duygusu kararlılığıdır. Gelecekle ilgili derin ve keskin bir sezgisi vardır. Duygularını akılla ifade ederken, inceliğe dikkat etmez, en özel duyguları olduğu gibi ortaya koyar ve  karşısından da aynısını bekler. Hiç beklenmedik zamanlarda öyle sözler eder ki, insanı elektrik çarpmışa döndürür. En önemli zamanlarda “Kral çıplak” diyen odur. Çoğu zaman uyumlu olmayı reddeder. İsteklerini gerçekleştirmek adına acayip şeyler yapabilir. Ani ve asi bir biçimde hayata yön vermeye çalışır.

Bilim ve teknoloji Kova burcu tarafından yönetilir.

Matematik, döngüler ve astroloji önemli konularıdır. Geleceğin bilgisi, keşifler, icatlar onun işidir. Politikadan büyülenir, sporla baştan çıkabilir ama onun için en önemlisi yeni buluşlar, araştırmalar ve yaratıcılıktır. O özgündür. Sıra dışı zekası ve yetenekleriyle ileriyi görür, geleceği şekillendirmek ister. Sosyal ortamlar, büyük guruplar en çok bulunduğu yerlerdir. Bir çok arkadaşı olmasına rağmen o yalnızdır, soğuk ve eksantrik yapısı onun dengesiz gibi algılanmasına yol açabilir. Onun için yadırganacak bir şey yoktur. Son derece komik olabildiği gibi, bir o kadarda aksi olabilir. Tepkilerini önceden kestirmek zordur. Sürprizlerle ve enerjiyle doludur. Çok seksidir ve cinselliği özgürce yaşamak ister. Aşk hayatında aklını bir kenara bırakması çok zordur. O, zihin eşini bulmak için aranır.

Tuhaflıkları da kapsayan Kova’nın garipliklerine ve farklılıklarına şaşmamak elde değildir.

Kova, bilinmeyene kendini kaptırır. Psişiktir, önsezileri güçlüdür ve sadece bilir. Mistik sırlar peşinde koşması, ruhsal kehanet sezgilerinin güçlü olmasındandır. Hayalperesttir ve kurduğu hayalleri gerçeğe dönüştürmek için var gücüyle çalışır. Yüksek mizah duygusu ve eşsiz bir bakış açısıyla hayata güler. Herkesinde gülmesini ister. Yardım amacıyla bir yığın işi koşulsuzca yapar. Bilimle ve sosyal sorumluluk projeleriyle uğraşır, sanatı destekler. Anayasalar, bildirgeler onun kapsama alanındadır. Havadaki bilginin taşıyıcısı, elektrik, elektronik ve dijital tüm alanlarla ilgilenir. Elektromanyetik dalgalar, radyo televizyon, internet onun oyuncaklarıdır. O, kişinin süper egosudur.

Süreçte neler yapabiliriz?

Doğal olup, eşzamanlıkları kollamalı, özgür olmalı, sosyal işlere ve yeni fikirlere açık olmalı, arkadaşlıkların geliştirilmesine çalışılmalı. Kışın en soğuk zamanı, soğuk algınlığı ve grip gibi havadan kaynaklanabilecek her türlü hastalığa karşı tedbirleri arttırmalı. Ayak bilekleri, incik kemikleri ve dolaşım sistemini yöneten Kova döneminde, uzun süre ayakta durmaktan kaçınmalı. Kan dolaşımı ve tansiyon gibi sorunlara dikkat edilmeli.


Çıplak gözle görülebilecek, en yüksek frekanslı renk olan mor Kova’nın rengidir. Morun çeşitli tonlarını, yaşamın farklı ve beklenmeyen yerlerinde kullanmak enerjileri değiştirecektir. Elektronik eşya, bilgisayar alımları ve web tasarımı için yılın en uygun zamanıdır.


 

Ümit Çilingiroğlu
1989 yılında Astroloji ile ilgilenmeye başlayan Ümit Çilingiroğlu, 2000 - 2004 yılları arasında Yasemin Boran’dan astroloji dersleri alarak ileri astroloji sertifikasını aldı. 2005 yılında İndigo Dergisi'nde astroloji ve felsefe yazıları yazmaya başlayan Çilingiroğlu, odak olarak "Astroid Astrolojisi" ve "Politik Astroloji" üzerinde çalıştı. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) temel seviyede Modern Astroloji dersleri verdi. Çeşitli TV programlarında astrolojinin gerçekleri hakkında bilgilendirmeler yaptı. (Ümit Çilingiroğlu 24 Mayıs 2018 tarihinde hayata veda etmiştir.)