Dile Benden Ne Dilersen II

Var olan her şey enerji yayar, zira var olan her şey saf enerjiden oluşmuştur. Kuantum bize bu antik felsefeyi bilimsel olarak kanıtlamıştır. Eski bilgelikler bize, “Önce enerji oluşur, sonra enerji maddeyi yaratır” der. 

şans

Aynı şekilde şimdinin kuantum mekaniği ve atom fiziği, her şeyin, özündeki enerjiyi hatta elektronlar ve enerjiler arasındaki kozmik bağı bize kanıtlamışlardır. Bu, eskilerin “totem eşyaları” dediği şeylerin tam mantığını anlamamıza olanak vermekte ve bizimde bu nesneleri nasıl yapabileceğimize dair ipuçları sunmaktadır.

İkinci görüş dediğimiz durugörü yöntemiyle nesnelere bakabilseydiniz, onların çevrelerine yaydıkları iyi kötü, bir çeşit enerji halesi olduğunu görebilirdiniz. Yine parapsikolojinin bir bilim dalı olan psikometri, psişik arkeolojide kullanılan bir yöntemdir ve nesnelerin enerjilerini “okumaya” odaklıdır. Bu incelemeye göre her nesne, aynı bir kaset bandı gibi etrafında olan enerjileri kaydeder. Psikometri yeteneği olanlar ise o nesnelere dokunarak o nesnelerin geçmişlerine ait bilgileri görebilmektedirler. Bu çok fantastik gibi gelse de aslında oldukça basit bir yetenektir ve birkaç denemeyle siz bile bu yeteneğinizi geliştirebilirsiniz….


Hatta sizde bu yeteneğin olduğunu kanıtlayabilirim… Sadece şunu yapın; Önce yeni eşyalar satan bir dükkana gidin, hassasiyetinizi arttırın ve hislerinizle eşyalara dokunun. Şimdi eski eşyalar satan bir antikacıya gidin ve birde burada hislerinizi inceleyin. Antikacıya gittiğinizde çok daha fazla “enerji” hissedeceksiniz, “yaşanmışlığın” enerjisini… İkisi arasındaki farkı hissetmek bile, sizde potansiyel olarak bu yeteneğin olduğunun kanıtıdır. Bu deneyi yaparken zihninizi ve mantığınızı bir kenara koyun.

şansEskiler bunun farkındaydı ve şunu fark ettiler; Madem her madde bir enerjidir ve çevresine enerji yayar, öyleyse bu nesneleri “enerji” ile yükleyerek,  istenilen türde enerji yayan bir nesne oluşturabilir miyiz? İşte böylece“totemler” oluştu. Simya dalı bile temel olarak bu felsefe üzerinden gitmektedir.  Simyaya göre her metalin ve bitkinin bir ruhu, özü yani enerjisi mevcuttur. Uygun gezegen süreçlerinde bu enerjileri aktif olarak kullanmak simya dalına göre mümkündür. Aynı şekilde bir nesneye enerji yükleyerek “büyüsel” nitelikler kazandırabileceğinizi düşünür simyacılar. Simyanın spiritüel dünyası daha sonra bilimin sadece fiziksel olana kısma odaklanan kimyaya dönüştü.

Totem nesnelerinin temelinde yatan prensip budur. Eğer bir nesneye sürekli aynı enerjiyi yüklerseniz, belli bir süre sonra o nesne yüklediğiniz enerjiyi etrafa yaymaya başlar. Buna en iyi örnek ise evlerdir. Bir eve girdiğinizde ferah ve huzur mu hissediyorsunuz yoksa içinize sıkıntı mı basıyor? Hemen geçmiş oturanları araştırın, geçmişte oturanlar huzursuz bir aile ise ev size sıkıntı verecektir, ferah ve huzurlu ise evde yaşayan huzurlu kimselerdir demektir. Hatta çok dua okunan bir evi bile girdiğiniz gibi hissedebilirsiniz! Böyle evlerde yoğun bir enerji alanı vardır ve girdiğiniz anda o manevi ortama girdiğinizi çok rahat hissedersiniz.

Dediğimiz gibi nesnelerin enerjileri tutan hafızaları vardır. Bunun en güzel kanıtlarından biri düşen uçak deneyidir. 5 mayıs 1999 yılında Hürriyet gazetesinde Yasemin Boran’ın yaptığı haber;

Düşen uçak deneyi ve eşyanın hafızası

Eşyanın hafızası olduğunu biliyor muydunuz? Sandalyeler, kanepeler, koltuklar, masa, yatak, yüzük, kolye aklınıza gelen tüm eşyalar… Cansız maddeler sınıfında değerlendirilen, kimi zaman hor kullanılan, kimi zaman büyük bir özenle saklanan eşyaların hafızası, insanı şaşırtacak ölçüde kalıcı ve belirgin.

Bu konuda yapılan araştırmaların en ilginci İngiliz Havayolları’nın bir parapsikoloji derneğine müracaatıyla ortaya çıkan garip olay.

şansBir İngiliz şirketinin uçaklarından birine binen yolcular yolculuktan sonra şirkete şikayette bulunurlar. Uçağın her seferini tamamlamasından sonra yolcuların bir kısmının devamlı şikayeti üzerine şirket araştırmaya başlar.

Uçak 2000 fit yüksekliğe çıktığında yolcuların bir kısmı dehşetli hayaller gördüklerini iddia etmektedirler. Bazıları uçağın penceresinden dışarı baktıklarında dışarıdan kendilerine bakan hortlaklar gördüklerini söylerken kimileri de uçağın içinde kendilerine bakan hayaletlerin çığlık attığını iddia etmektedir.

Bunun üzerine şirket yetkilileri şikayette bulunan kişileri çeşitli sağlık testlerinden geçirirler. Ancak, şikayette bulunanların hepsi hem bedensel, hem de ruhsal açıdan son derece sağlıklıdır. Uçak şirketi yaptıkları bu araştırmadan bir sonuç alamayınca bir parapsikoloji derneğinden yardım ister ve onların araştırması için de seferler iptal edilir.

Parapsikologların uçakta yaptıkları araştırmaların sonucu çok gariptir. Zira bu uçakta bulunan koltukların bir kısmı daha önce kaza yapmış olan uçağın sağlam koltukları olduğu anlaşılır. Düşen uçağın sağlam koltuklarında oturup yolculuk yapan yolcular, daha önce bu koltuklarda oturupta uçağın düşmesiyle ölen kişilerin ölüm anındaki şiddetli hatıralarıyla karşılaşmaktadırlar.

Totemden şans nesnesine

şansZamanla totem için üretilen özel nesneler şans nesnelerine dönmüştür. Hala daha birçoğumuz belli bir nesnenin bize şans, uğur veya para getirdiğine inanırız. Mesela bir bozuk parayı veya orucumuzu açtığımız ilk hurma çekirdeğini bereket  getirmesi için cüzdanımızda taşırız. Aynı şekilde nazar boncuğu asarız. Bu gelenek hala daha kendisini şans nesnesi olarak sürdürür. Şans nesneleri genelde yolda bulunan ve güçlü bir şekilde çekim hissedilen nesnelerdir. Bunları saklar ve o nesnelerle aramızda özel bir bağ kurarız. Herhangi bir nesneyi totem veya şans nesnesine dönüştürmemiz mümkündür.

Totem veya şans nesnesi yapımı

Bunu yapmak oldukça kolaydır lakin istikrar ve sabır bu çalışma için çok önemlidir. Öncelikle hangi amaçla yapacağınıza karar verin, bu nesne sizin için ne enerjisi yaysın? Bereket, bolluk, şifa, psişik enerji… Bu konuda tek bir seçim yapmanız daha iyidir. Nesneyi seçerken çok önemi bir noktaya dikkat etmeniz gerekir, nesneniz kesinlikle ama kesinlikle plastik olmamalıdır. Tahta, metal veya doğal taş olabilir, lakin plastik kullanmayın. Çünkü plastik bu tür ruhsal enerjileri absorbe etme yeteneğine sahip değildir, bu yüzden bu tür çalışmalarda plastik asla kullanılmaz

İkinci olarak bu çalışmayı yaparken oldukça güçlü renklerden yararlanmanız gerekiyor, haliyle istediğiniz şeye göre rengi belirlemelisiniz ve bu rengi, enerjiyi yayarken sağlam bir imajinasyona sahip olmalısınız. Yani meditasyon tekniklerinde belli bir seviyeye gelmek şart. Zaten en az 30 dakika süren bir meditatif konum için, düzenli olarak meditasyon çalışmış olmanız gerekmektedir. Genel olarak renklerin anlamı şu şekildedir;

• Mavi: Huzur, korunma, manevi arınma, arınma

• Yeşil: Şifa, bolluk bereket, sevgi ve merhamet enerjisi

• Pembe: Romantizm, sevgi, şefkat, merhamet, ortamı yumuşatma

• Kırmızı: Aşk, cesaret, tutku

• Sarı: Zihinsel aktiviteler, iyi konuşma, başarı, özgüven

• Altın rengi: iyi şans, spiritüel bilgelik

• Gümüş rengi: sezgiler, aysal (lunar) enerji, rüyalar

• Mor: sezgiler, rüyalar, psişik yetiler, ruhsal arınma

1. Önce nesnenizi seçin. Bu bir kolyeniz, evinizdeki bir heykel olabilir. Mesela birçok kültürde evleri ve mekânları koruması için aslan veya kedi heykeli konurdu. Ya da dört yapraklı yoncanın uğur getireceği inancı vardır, nazarlıkta yine bizim kültürümüzde kem gözden koruyacağına inanılır… Kısacası amacınıza göre bir nesne bulun. Bu konuda her şeyi kullanabilirsiniz. (Kullanabileceğiniz nesnelerin listesini altta verdim)

2. Önünüze dört temel elementin maddesini koyun. Kuzey tarafına toprağı temsil etmesi açısından biraz tuz, doğu kısmına havayı temsil etmesi için bir tütsü yakın, güney kısmına ateşi temsil etmesi için mum yakın ve batı kısmına suyu temsil etmesi için su veya esanslı bir sıvı koyun (Gülsuyu, aromatik yağlar vs.. olabilir).

3. Eşyanızı elinize alın ve niyetinizi yüksek bir sesle söyleyin “Dört elementin gücüyle, bu nesneyi ….. için kutsuyor ve yüklüyorum” deyin. Ardından tüm dileğinizi zihninizden geçirin mesela şans için yapacaksanız evinize nasıl şans geldiğini veya ne kadar şans olduğunuzu imgeleyin. Daha sonra bu imgeleri uygun renkte enerjiye dönüştürüp, bu enerjiyi nesneye yükleyin. Mesela şans için yaptıysanız nesneyi avuç içinizde tutarken bu imgelerin altın rengi bir enerjiye döndüğünü ve zihninizden yavaşça ellerinize gelip oradan enerjiyi yoğun bir şekilde nesneye aktarın. Siz bunu aktardıkça, nesnenin o renkte parladığını da görün. Bu enerji yükleme en az 30-40 dakika olmalıdır. Haliyle meditasyon konusunda iyi olmanız gerekiyor…

4. Gerekli yüklemeyi yaptıktan sonra eşyayı elinize alın (bu işlemleri yaparken hala daha yüklediğiniz renkte parladığını imgeleyin) önce tütsüye tutun ve “hava elementinin bilgeliği kutsasın eşyamı” diyin, böylece hava elementini çağırmış ve nesneyle bütünleştirmiş olursunuz. Aynı işlemi sırasıyla; mum üzerinden geçirerek ateşe, üzerine biraz su damlatarak suya ve tuza dokundurtarak toprağa yapın. Niyetinizi bu şekilde kullanabilir veya o zaman içinizden geldiği gibi söyleyebilirsiniz. Mesela yine şans için yaptığınızı fark edelim ; “hava taşısın bana şans rüzgârlarını”, “ateş getirsin bana şans için saf enerjiyi”, “su gibi aksın açılsın önümde tüm yollar” “çağırıyorum toprağın merhamet dolu yardımını” gibi şeyler söyleyebilirsiniz. Bu tamamen iç sesinize kalmış. Ama niyet etmenin ne kadar önemli olduğunu unutmayın.

5. İşlem bittikten sonra bu dört elementin tam ortasına nesnenizi koyun. Ve içinizden geldiği gibi dua edin. Bu nesnenin size şans getirmesi için Yaratıcı’dan yardım isteyin, isterseniz meleklere, rehberlerinize, elementlere veya inancınıza göre seslenebilirsiniz. Çalışmayı bitirirken, içine yüklediğiniz enerjiyi mühürlemek için 3 kere “+” şekli çizin. Bu enerjiyi mühürlemenize yardımcı olacaktır. Bu sırada eski geleneklerde genelde son işlemde mühürlemek için pentagram kullanılırdı. (Sembollerle ilgili yazımda bahsetmiştim.) Yine Reiki uygulayanlar mühürlemeyi güç sembolü ile yapabilirler. Burada amaç enerjiyi mühürlemektir.

6. Çalışmayı bitirdikten sonra teşekkür edin ve şükredin. Bu çalışmayı en az 1 hafta en fazla 21 gün boyunca tekrarlayın. Böylece enerji yüklenmiş olacak…

Kullanılabilecek totemlere örnekler

şans• Meşe palamudu; Korunma, İyi Şans, Bilgelik, Doğanın güçlerinden yardım almak

• Kedi, Aslan Ve Köpek Heykelciği; korunma

• Arı Şekli; İşte başarı ve bereket

• Ok başı; kötü sözlerden, varlıklardan ve insanlardan korunma

• Ayna; Korunma ve evdeki iyi enerjiyi arttırma


• Yumurta; Doğum, Doğurganlık, İyi şans

• Balık: Spiritüel farkındalık, aile birlikteliği

• El: Nazara karşı koruma (Fatma Ana’nın Eli)

• Yılan Şekli; Uzun ömür, bilgelik, iyi şans ve şifa

• At nalı; İyi şans

• Kaplumbağa Kabuğu; Kötülükleri uzakta tutma

• Anahtar; İşlerin yolunda gitmesi, sevgi, aşk

• Suyla ilgili nesneler (istiridye kabuğu vs.); Aşk, duygular, sevgi, arkadaşlık ilişkileri

• Yüzük; Birliktelik, aşk, bağ

• Baykuş şekli; Bilgelik, farkındalık, korunma

• Ejderha şekli; Psişik enerjiyi yükseltme, güç, kudret

• Dört Yapraklı Yonca; İyi Şans

• Kuyruklu Tilki: Ticarette başarı, mal varlığında artış

• Kalp: arkadaşlık, sevgi, aşk

• Boynuz: Güç, kudret, bereket, uzun ömür, eril enerji

• Güneş Şekli; Güneşin özellikleri, yaşam enerjisi, sağlık, aydınlık, başarı

• Ay şekli; Ayın özellikleri, sezgiler, duygular, spiritüel yükseliş, farkındalık

• Ankh: Sonsuzluğun anahtarı,  sonsuz yaşam, yaşam enerjisi, bilgelik, korunma, doğurganlık, işlerin açılması

• Kurbağa şekli; Sağlıklı çocuklar, çocukların korunması ve iyi şans

• Skarabeus (Bok böceği): Mısır’ın kutsal sembollerinden biridir, dönüşüm, değişim, reenkarnasyon, hayatımızdaki kötü olayların iyi dönüşmesi, iyi şans

• Horus’un Gözü; Korunma (Fatma Ana’nın eli gibi, o elde de tek göz vardır), şifa

• Beyaz kuş tüyü; Genelde ruhu ve ruhun arınmasını sembolize eder. Arınma, bilgelik, huzur

• Pirinç taneleri; Evde refah ve bereket

• Ağaç şekli: Soy bağı, aileyi bir arada tutma, bereket, üst âlemlerin ve alt alemlerin dengesi

• Rüya Kapanı (Dreamcatcher); Çok eski bir Kızılderili totemi, pencere önüne asıldığında kâbusları uzak tutuğuna inanılır.

• Gemi Şekli: Güvenli yolculuk

• Masklar: Kötü ruhları uzak tutacağına inanılır.

• Timsah, Köpekbalığı vb. Dişler; Kötülüğü dışarıda tuttuğu için şans getirdiğine inanılır. Aynı zamanda koruduğuna dair inanç vardır. İşlerin rast gitmesi içinde kullanılırdı.

• Fil Dişi; saflık, arınma, huzur ve bereket.

• Alaaddin’in Lambası: Bu öyküdeki küçük lambaların gerçekten dilekleri yerine getirdiğine inanılırdı eskiden. Yine bunu da totem yapabilirsiniz.

• Kertenkele Şekli; Deri değiştirebilme ve kuyruk yenileme özelliklerinden dolayı doğanın uyumunu sembolize ederler. Haliyle yenilenme, bir ortama uyum sağlama, arkadaşlığı pekiştirme ve yeni başlangıçlar için kullanılırdı.

• Zeytin ve hurma çekirdeği; Bereket, bolluk, refah

şansBunlar sadece eski yerlilerin kullandıkları ve inandıkları totemlere örnekler. Bu totem şekilleri her daim çeşitli enerjilerle sembolik olarak bağ kurulmuştur. Benzer benzeri çeker mantığıyla da, bu totemler kullanılmışlardır. Yani bunlar arketip figürlerdir ve belli enerjilerle bağlantılı hale gelmiştir hatta ortak bilincimize bu şekilde kazınmıştır. Ama unutmamalıyız ki bunla sınırlı kalmak zorunda değiliz, istediğiniz totemi yaratıcılığınızı kullanarak oluşturabiliriz. Mesela çilek size neşeyi anlatıyorsa bir çilek dalını neşe için kullanabilirsiniz. Bu konuda özgürsünüz.

Unutmayın çevremizdeki her nesne enerji yayar, bu konuda manyetik ölçümler ve kuantum fiziği de çeşitli araştırmalarla bunu onaylamaktadır. Bu teknikler binlerce yıldır doğayla uyumlu olmayı bilen bilge insanlar tarafından kullanılagelmiştir. Bilinçaltı, enerji ve madde arasındaki bu muhteşem enerji ağı, etrafımızdaki her şeyin özel bir enerji yaymasına olanak vermektedir. Bu tekniği kolyeleriniz, biblolarınıza hatta evdeki sıradan eşyalarınıza uygulayabilirsiniz. Özellikle hediye verilmiş nesneler bu yüklemeler için çok uygundur çünkü bir nesne hediye verilirken yoğun bir şekilde mutluluk enerjisiyle dolar. Hediye verenin güzel dileklerini içerir. Aynı şekilde negatif enerjiye sahip kişilerinde verdiği nesneleri veya o kişilerin özel eşyalarını kullanmak bize rahatsızlık verebilir. Buna dikkatli olmaya özen göstermeliyiz ve nesneler ile enerji arasındaki bu bağlantıyı özen göstererek, çevrimizi spiritüel kurallara göre düzenleyebiliriz.


Yazar: Efe Elmas  ‖ Sayı 78 | 1 Mart 2012 00:00 UTC+2