Goldilocks Paradigması Nedir?

21 Aralık 2012 ve sonrasında yeni yıla kadar sürecek, gökyüzündeki sıralanmaların işaret ettiği en önemli şey, değişim direncinin kırılacağı ve tüm Dünya’nın top yekûn, canlısı cansızıyla etkileneceğidir. Zincirleme olaylar Eylül (2012) ayıyla birlikte start alabilir.

fırtına

Astroloji Eylül 2012

Düşündüren çocuk masallarından, Üç Ayı Hikayesi (Goldilocks and the Three Bears) ilk olarak 18’inci yüzyıl başlarında İngiltere’de anlatılmaya başlanmış. Hikaye bu ya, eski zamanların birinde, üç bireyli ayı ailesi yaşarmış. Bir gün, yemekleri çok sıcak olduğu için koşuya çıkmışlar. Goldilocks isimli küçük bir kız, evin boşluğunu fark edip eve girmiş. Annenin yemeğinden tatmış çok sıcak demiş, babanın yemeğinden tatmış çok soğuk demiş, sonunda çocuğun yemeğini tatmış, bu tamam deyip yemiş. Uykusu gelmiş ve gidip annenin yatağına yatmış, yatak çok yumuşakmış beğenmemiş, babanın yatağına yatmış sertmiş yatamamış, sonunda çocuğun yatağını uygun bulmuş, orada uyuya kalmış. Ayı ailesi eve gelince olanların farkına varmış ve köpeğin ailesini bulup arkadaş olmuşlar. Çeşitli versiyonları olan, günümüze kadar değişerek gelen hikayede verilmek istenen mesaj aynı kalmıştır. Mükemmel tek değildir, kişi kendine göre mükemmel bulduğunu seçer. Hayat boyu istediğimiz sonuçlara ulaşmak için, elimizdeki tüm malzemeleri dengeleyerek, seçimsel kararlarımızın getirdiklerini yaşarız.


Bilim, Goldilocks Paradigması’nı evrenin mekaniklerini açıklamak için kullanır. Evrendeki dört temel kuvvet çevresinde toplanan, fizik kurallarının Büyük Patlama ile ortaya çıktığı kabul edilir. Bu kuvvetler; maddi evreni, bütün düzeni ve sistemi oluşturmak için atom altı parçacıkların oluşumuyla ortaya çıkmıştır. Birbirinden farklı şiddete ve etki alanına sahip, evrene düzenli bir tasarımla dağılmış olan bu dörtlü, atomlar arası ilişki ve dengeyi belirleyen kütle çekim kuvveti ve elektromanyetik kuvvet, atomun yapısını belirleyen güçlü ve zayıf nükleer kuvvetlerdir.

Kuvvetler arası hassas dengeler, bildiğimiz evrenin kusursuz düzenini sağlarlar. Kuvvetlerden herhangi birinin birazcık değişmesi, hassas uyumu bozacak, yeryüzündeki etkin hayatın değişmesi ve yaşanabilirliğin yok olmasına neden olacaktır.  Diğer yandan, evrende bizimki gibi doğru temel kuvvet uyumuyla yaşanabilirliğin seçildiği başka hayatların da olabilirliği göz ardı edilemez.

goldilocks

Astrobiyoloji, “Goldilocks Bölgesi” yaşanabilir sınır olarak, yüzeyinde sıvı su tutabilmek adına, yeterli atmosferik basınca sahip ve bir yıldız etrafında olması mümkün bir bölgeyi niteler. Yaşanabilir bölge, genel olarak hayata elverişli bölgeleri nitelemek için kullanılır ve içinde bulunduğumuz Samanyolu Galaksisi’nin böyle bir bölge olduğu kabul edilir.

2009’da uzaya fırlatılan Kepler Uzay Teleskopu, galaksimizde Goldilocks Zone olarak bilinen bölgeyi gözleyerek, yaşam bulguları araştırmakta. Şimdiye kadar atmosfer tespit edilen HAT-P-7 denilen bir gezegen ümit vaat ediyor. Teknoloji ve uzay-zaman zorlukları aşıldıkça bilgiler artacak ve bizimki gibi, benzerler içindeki en mükemmel uyumu yakalayabilmişlerle karşılaşacağız. Önümüzdeki günlerde karşımıza çıkacaklara gelince, Dünyamız yeni bir geçişe, daha iyiye daha güzele hazırlanırken, yeryüzü gökyüzü atışması devam ediyor diyebiliriz.

Gökyüzünden Yeryüzüne

Herkes 21.12.2012 tarihine odaklanmış, birçok felaket senaryosu üretilmekte, yaşam şartlarının ağırlığı, gelecek endişesi bugünü unutturmuş. İnsanlar şimdide yaşanan şiddeti geçiştiriyor veya görmezden geliyor. Gemisini kurtaran kaptan gibi su yüzünde kalmaktan önemli başka şey kalmamış. Oysa dinsel ve ruhsal bütün öğretiler, bireysel yükselişe önem verirken, diğerlerini ve çevreyi yok saymaz. Sen yüksel de gerisi ne olursa olsun demez, öyle bir değişim, dönüşüm yoktur. Bütünün bütünlüğü, bütün kalması çok önemlidir.

sun güneş patlaması

21 Aralık ve sonrasında yeni yıla kadar sürecek, gökyüzündeki sıralanmaların işaret ettiği en önemli şey, değişim direncinin kırılacağı ve tüm Dünya’nın top yekûn, canlısı cansızıyla etkileneceğidir. Zincirleme olaylar Eylül (2012) ayıyla birlikte start alabilir.

Bilim insanlarının da beklediği en önemli şey, Güneş’te meydana gelebilecek bir patlama. Son solar döngü tamamlanırken, şimdiye kadar yaşananların en büyüğüyle karşılaşılacağı tahmin ediliyor. En son 1859 yılında gece yarısı yaşanan böylesi bir patlama, gecenin gündüz gibi aydınlanmasına ve birçok zarara neden olmuş, insanlara büyük şok yaşatmıştı. Benzeri bir patlama Dünyamıza eriştiğinde, elektrik ve elektronikle ilgili her şey uzun süre onarılamaz duruma geleceğinden, kesilen TV, GSM, radyo yayınları, elektriğe bağlı yaşamsal tüm sistemler, ev aletleri (buzdolabı, çamaşır makinesi, vb.), ulaşım ve GPS sistemleri ve akmayan sular hayatı çok zorlaştırabilir. Elektriğe bağlı tüm üretimler de duracağından, yiyecek sıkıntısı baş gösterebilecek. Yaşam bir kaosa dönüşebilecek. Bir nükleer patlamayı engellemek için çalışılır ancak güneş patlamasının önüne geçilemez. Tedbir için yetkililerin yapabilecekleri sınırlı, ya bizlerin?

Goldilocks ve Webbot Projesi

1996 yılında, belli anahtar kelimelerle ilgili bilgileri, internetten toplayıp depolamak ve gelecek tahminleri yapmak üzere hazırlanan bir program, evrensel kolektif bilinçaltını yorumlamak üzere konuşlandırılmış. Webbot Projesi diye isimlendirilen sisteme göre, tarihlendirmelerde 21.12.2012 ile Nisan 2013 arasında herhangi bir gelecek tahmini olmadığı gibi bu zaman aralığı karanlık zaman olarak bildiriliyor.  Bu sanal kahin, belki de zirve yapan Güneş patlamalarıyla oluşacak kaosu, buna bağlı oluşabilecek manyetik kutupların ani yer değiştirmesiyle yaşanabilecekleri işaret ediyor.

Bunların hepsi tahmin ve öngörü, gerçekleşeceği kesin olan hiçbir şey yok, tek gerçek kişinin kendisi ve Goldilocks’ta da olduğu gibi kendine en uygun olanı seçebilecek olması…

goldilocks

[divider]

Eylül 2012 Astroloji Potansiyelleri

3 EYLÜL: Mutluluk. Yumuşak duyguları, sevgiyi tetikleyecek enerjiler açığa çıkıyor. Gerçek duyguları gizleyip utangaçlık yapmaya gerek yok. Kabul edilebilirlik sınırları zorlanacak olsa da doğru düşünce ve duygular takip edilmeli. İkili ilişkilerde baskı hissedilebilir. Bu iş ortaklıkları, parasal işlerde dikkat gerektirebilir. Fiziksel enerjiler bir noktaya kanalize edilirken, cesaret ve kendine güven duyguları güçlendirilmeli. Gizli düşmanlık ve beklenmeyen ihanetle karşılaşılabilecek bir gün.


4 EYLÜL: Yaratıcı enerji. Konsantrasyon gerektirecek bir gün. Zayıflıklar, zihnin hızlı ve pratik kullanımıyla güçlendirilebilir. Kurnazca söylenmiş sözlere dikkat, bireysel güç ve diplomasi baskı oluşturabilir. Sağlıkla ilgili sıkıntılar,  özellikle çocuk sağlığı üzerine tehditler yaşanabilir. İletişim ve ulaşım teknolojilerinde yeni sistemler keşfedilebilir. Yenilenebilir enerji kaynakları ve ışık enerjisinin, yaşamın farklı alanlarında kullanılmasının önü açılabilir.

6 EYLÜL: Kaderi anlaşmalar. Venüs Gezegeni burç değiştirerek yoluna Aslan burcunda devam ediyor. Romantiklik ve sosyallik 3 Ekim’e kadar zirve yaptırabilir. Sevgi ve aşk ön plana çıkabilir. Sıcak ve sevgi dolu ilişkiler kurulabilir, sürmekte olan ilişkiler yeni bir boyut kazanabilir. Bugün dinler arası diyalogla ilgili konuşmalar, dini söylemler, yerel uygulamalar, ruhani birliktelikler ve manevi açılımlar yaşanabileceklerden. Uyumlu, birleştirici sözlerin ve satır aralarının iyi okunması gerekebilir.

8 EYLÜL: Ay son dördün konumunda ikizler burcunda. Duygularda değişkenlik ve yeniye özlem, mantığın ön plana çıkmasıyla kararsızlıklara neden olabilir. Son dördün eksiklikleri, bitmesi gerekenleri gösteriyor olabilir. Değişken ve düzensiz duygu ve düşüncelere dikkat, özü yakalamak gerekebilir. Spekülasyon ve manipülasyona açık bir gün, en küçük alışverişte bile dikkat, yanlış ödemeler yaşanabilir.

10 EYLÜL: Işık. Yepyeni açılımların yaşanacağı, yeni bilgilerin açığa çıkacağı bugün, iç sese ve rüyalara dikkat etmek gerekir. Uyanışlar artacağı gibi, farkındalık seviyeleri yükselebilir.

13 EYLÜL: Fiziksel güç. Otoriter söylemler, dini tartışmalar ve güne damgasını vuracak politik suçlamalar ve ekonomik verilerdeki değişiklik sıkıntıların başlıcaları. Dış politika ve komşularımızla ilgili gelişmeler de pek iç açıcı değil. Tüm bunların yanı sıra insani ilişkilerde sevginin yükselişi, kişisel bilinç açılımları ve sıra dışı fenomenlerle karşılaşma günün güzelliklerinden. Yaratıcı potansiyel kullanılırken, yönlendirmelere dikkat, düşünceler canlandırılabilir. Karşı cinslere karşı beklenmedik duygular açığa çıkabilir.

16 EYLÜL: Yeniay Başak burcunda gerçekleşirken Merkür gezegeni Başak burcundan Terazi burcuna geçiş yapıyor. Bir haftalık yeniay sürecinde, bilim ve gizem ilişkisi gündeme gelecek. Sezgilerinize dikkat, duygular titizlikle analiz edilmeli. Ay sonuna kadar Terazi’de kalacak Merkür ise aklı ön plana çıkarırken, ortamlarda dengenin bulunmasına yardımcı olmaya çalışacak. Hukuksal ve sanatsal ilgi artacak. Konuşmalar, hak, hukuk ve adalet odaklı olacak. İnsani ilişkilerde gelişmeler, sosyal ortamlarda güzellikler yaşanacaklardan.

18 EYLÜL: Risk. Oğlak burcunda geri hareketinde olan Plüton gezegeni, yoluna düzelerek devam ediyor. Bu hareket tüm Dünya’daki gerilimi biraz olsun rahatlatacak olsa da bu ayaklanmaların, uyuşmazlıkların ve ihanetlerin sonu demek değil. Karışıklıklar devam edecek. Bu gün enerjiler çok zorlayıcı, hak savaşçıları iş başında, ani çıkışlar ve saldırılarla karşılaşılabilir. Yerküre hareketlenmeleri görülebilir.

19 EYLÜL: Sihir. Eylül ayının kişisel olarak en verimli geçecek günü, aşkta ve parasal ilişkilerde başarı vaat ediyor. İdeallerin peşinden koşmak için tembellik zamanı değil, hayaller bir adım ötede olabilir. Büyük kazançlar için uzun vadeli yatırımlar yapılabilir. Arkadaşlıkta, aşkta ve evliliklerde hoşgörü ve sevgi ilişkileri daha da sıcaklaştırabilir.

20 EYLÜL: Yüksek tansiyon. Gökyüzünde iki akıl gezegeni karşı karşıya, küçük aklın oyunları ve yüksek aklın idealleri, çatışmaları ve anlaşmazlıkları tetikleyecek. Medyatik kavgalar, dik kafalılıklar, boş inatçılıklar, iletişim ve ulaşım zorlukları yaşanacaklardan. Elektrik ve elektronik sistemlerde arızalar, kopukluklar ve kesilmeler görülebilir. İklimsel sertlikler, ani hava değişimleri ve gökyüzü olayları şaşırtabilir.

22 EYLÜL: Ay ilkdördün konumunda Oğlak burcunda ve Güneş Terazi burcunda parlıyor. Kuzey yarı kürede sonbahar ekinoksu gerçekleşirken, güney yarıküreye ilkbahar geliyor. Kişisel değerlerin öne çıkacağı bu gün, toplumu ilgilendiren önemli kararlar açıklanabilir. Olaylar karşısında ihtiyatlı olmak, koruyucu ve kollayıcı tavırlarla ileri görüşlü hareket etmek gerekebilir.

27 EYLÜL: Tahrik edici tutum ve davranışlarla karşılaşılabilecek bir gün. Duygu ve düşünceler ifade edilirken dikkat, karşılıklı yanlış anlaşılmalar kavgalara neden olabilir. Eleştiri boyutları tahammül sınırlarını aşabilir. İkili ilişkiler ve aşkta bencilce davranışlar sıkıntı verebilir.

30 EYLÜL: Stres. Dolunay Koç burcunda gerçekleşmekte. Ani öfke krizleri ve kızgınlıklara neden olacak olaylara gebe bir gün. Hızlı düşünüp, çabuk karar verip, tepki göstermekten kaçınmak gerekebilir. Otoriter yapılar arasındaki sürtüşmeler ve anlaşmazlıklar halka yansıyabilir.


İlgili yazılar:


Astroloji

Ümit Çilingiroğlu
1989 yılında Astroloji ile ilgilenmeye başlayan Ümit Çilingiroğlu, 2000 - 2004 yılları arasında Yasemin Boran’dan astroloji dersleri alarak ileri astroloji sertifikasını aldı. 2005 yılında İndigo Dergisi'nde astroloji ve felsefe yazıları yazmaya başlayan Çilingiroğlu, odak olarak "Astroid Astrolojisi" ve "Politik Astroloji" üzerinde çalıştı. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) temel seviyede Modern Astroloji dersleri verdi. Çeşitli TV programlarında astrolojinin gerçekleri hakkında bilgilendirmeler yaptı. (Ümit Çilingiroğlu 24 Mayıs 2018 tarihinde hayata veda etmiştir.)