Et ürünlerine alternatif vejetaryen bitkisel gıdalar

Et ürünlerine vejetaryen alternatif olarak geliştirilen ve bitkisel proteinlerle hazırlanan gıdalar, farklı çeşitleriyle bizlere farklı lezzetler sunuyor. Bitkisel ürünleri yalnızca vejetaryenler değil, öğünlerinde her zaman et tüketmek istemeyen kişilerde ete, alternatif olarak tüketiyor.

Et ürünlerine alternatif vejetaryen bitkisel gıdalar

Gün geçtikçe daha fazla insan hem sağlığını, hem de tükettikleri gıdanın etik tarafını düşünerek tercihlerini vejetaryen beslenmeden yana kullanıyor. Et yemeyi tercih etmeyen ya da en azından bazı öğünlerinde ete alternatif arayanları düşünerek hazırlanan “bitkisel gıdalar” bu alanda Türkiye’de geliştirilen ilk ürün.

GDO’suz ve katkı maddesiz bitkisel olarak hazırlanan ürünler ile sağlınıza sağlık katın!

Ete göre daha yüksek proteine sahip olan bu ürünler, Bitkisel Schnitzel, Bitkisel Köfte, Bitkisel Döner ve Bitkisel Sote ile raflardaki yerini aldı. Et ürünlerini aratmayacak lezzetteki bu çeşitler %100 GDO’suz bitkisel protein içeriyor ve hayvansal madde, koruyucu ve katkı maddesi kullanılmadan hazırlanıyor.


Bitkisel Schnitzel, kolesterolsüz bir ürün ve kolesterolü yüksek olan kişiler et yerine rahatlıkla tüketebiliyor. Vejetaryenlerde eksikliği görülen B12 vitamini açısından da zengin bir ürün. Yüksek lif içeren Bitkisel Köfte ise, tam bir demir kaynağı deposu.

Bitkisel ürünler ile sofranızı 5 dakikada hazırlayabilir, misafirlerinize muhteşem lezzetler sunabilirsiniz…

Zengin besin içeriği ile sağlıklı lezzetler sunan bitkisel ürünler, aynı zamanda hazırlanması son derece pratik ürünler olarak göze çarpıyor. Özellikle çalışan kadının imdadına yetişecek olan bu bitkisel ürünler, sadece ısıtılarak 5 dakikada hazırlanabiliyor. Yalnız yaşayan ve tercihini sağlıklı beslenmekten yana kullanan erkeklerin de hayatını kolaylaştıracak olan lezzetli ürünler, tüm gününü ofiste geçiren ve öğle yemeğinde kısıtlı seçenekler arasından seçim yapmak zorunda kalanların da tercihi olacak gibi görünüyor. Çocukların da güvenle ve severek tüketecekleri lezzetler arasına giren yüksek protein içeriğine sahip olan bu ürünler, vejetaryenlerinde mangal ve ızgara keyfinden mahrum bırakmayacak gibi.

Marketlerde şarküteri reyonlarında yerini alan bitkisel ürünlerin ürün yelpazesi ve satış ağı da genişletilerek, yakın zamanda farklı damak zevklerine hitap eden lezzetlerle birlikte tüketiciler ile buluşturulacak.

Bitkisel ürünler seçkin gurme şarküterilerde tüketicilere sunuluyor.

et ürünlerine alternatif sebze meyve yiyecekler

Neden bitkisel ürünler?

Yeni Nesil Yemek: “Et Benzeri (meat|like products)” ürünlerin pazarı dünyada hızla genişlerken, Veggy, Türkiye’de bu pazarı oluşturacak ilk ve tek üründür.

Türkiye’de İlk: Bu ürünler, tüketicinin alışık olduğu işlenmiş et ürünlerinin bitkisel alternatifidir.

Eşsiz Nitelik: Bitkisel ürünler, değişen tüketici ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte özel ürünlerdir. Segmentinde alternatifsizdir.


Sadece Topraktan: Yalnızca bitkisel kaynaklı hammaddeler ile hazırlanır.

Akıllı Formülasyon: Vegan, vejetaryen ve et tüketimini kısıtlamak isteyenlerin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilecek çeşitliliktedir.

Zengin İçerik :Bitkilerdeki zengin proteinlerin harmanlanmasıyla hazırlanır. Etten yüksek proteine sahiptir. Yüksek B12 vitamini içerir. Demir kaynağıdır. Yüksek lif içerir.

Lezzetli ve zevkli:  Tadı ve kokusu yalındır; vejetaryen olan olmayan herkesin zevkle yiyebileceği lezzete sahiptir. Lezzeti kadar görüntüsü de iştah açıcıdır.

Pratik: Modern yaşam koşulları düşünülerek hazırlanmıştır. Ön pişirilmesi yapılmış olduğundan, 5 dakikadan daha kısa bir sürede kolayca hazırlanır.

Türk ve Dünya mutfağından birçok yemeği bu bitkisel ürünler ile hazırlamak mümkündür.

Tüketiciye karşı sorumlu: İnsan sağlığına önem vererek hazırlanmıştır. Sadece doğal gıda maddeleri içerir. “GDO’suzdur”. “Koruyucu, kimyasal madde, hayvansal ve trans yağlar içermez”. “Raf ömrü sterilizasyon yöntemi ile sağlanır”.


Hayvanlara karşı sorumlu: Bitkisel ürünler hayvanların gıda endüstrisi tarafından kullanılmasına karşıdır. İçeriğinde hiçbir hayvansal madde yoktur.

Vejetaryen beslenme sağlıklı mı? Hastalıklardan koruyor mu?