Boğa Burcu: Madde Benim

 Hepimiz, 19 Nisan – 19 Mayıs tarihleri arasında Boğa burcunun getirdiklerini deneyimleyeceğiz.

Bu, doğanın en renkli, en çiçekli ve en kokulu, hepimizin beş duyusunu ayaklandıran bir süreçtir. Rengârenk çiçekler, mis kokulu güller, turfanda sebze ve meyveler. Kış uykusundan kalkan hayvanlar, kuşların göçleri, tabiattaki canlılık hepimizi ister istemez harekete geçirir.


Gökeşleğinin kuzeyinde, burçlar kuşağı üzerindeki takımyıldızlardan olan Boğa; Ud, Sevir, Öküz, Taurus gibi isimler almıştır. Boğa kelimesi ve ona ait hiyeroglifler erkeklik organını yansıtır. Eski Mısır’da Tanrılarla insanlar arasında aracı olan Apis’i, Eski Girit’lilerin boğa başlı, insan bedenli, kuyruklu Minotor’u gibi, kutsal figürlerde yer aldığı görülür. Grek mitolojisine göre tanrı Zeus, boğa kıllığına girerek Sidon (Sayda) kralı Agenor’un güzel kızı Europa’yı kaçırır. Kimileri Boğa’nın güzele, zevke düşkünlüğünü bu öyküye dayandırır.

Boğa, sabit ve toprak burçlarının ilkidir.  “Ben güzele güzel demem, güzel benim olmayınca” dizesi tam ona göredir. Doğayı sever, iyiye, güzele sahip olma duyusu çok kuvvetlidir.

Maddeyle bağlantısı güçlüdür ve bu onu çok maddiyatçı yapabilir. Güveni maddede görür. Materyalisttir. Para onun için amaçlarının aracıdır. Para kazanma fırsatlarını iyi değerlendirebilir. Parayı doğru kullanıp, kazancını büyütebilir. Geleceğini garanti altına almak için toplayacak, biriktirecek ve saklayacaktır.  

Boğa, görünür güvenini maddeden alır. Yönetici gezegeni Venüs’ün güçlendirdiği maddede yansıyan somut bir güzel anlayışı ile güzeli arar bulur. Acele etmeden hedefine ulaşır, kendini hemen belli etmez, garip bir çekicilikle, karşı duruşları yıkar geçer. Platonik aşklar tam ona göredir. Erotik ve şehvetli davranışlar sergilemese bile, öyle olduğunu hissettirir. İlişkide sadakatin sembolü haline gelebilir. Çok sabırlıdır, zor sinirlenir ama kızıp öfkelendiğinde önüne geçilmesi çok zordur, arenadaki boğalardan farkı kalmaz, öfkeden deliye dönebilir. Sabit fikirli olup, kolay kolay değişmeye, değiştirmeye yanaşmaz. İnatçılıkta keçiyle yarışabilir. Dayanma gücünü sabrıyla birleştirerek, en zorlu durumlarla baş edebilir.

O, hayattan zevk almayı, yaşamasını ve yaşatmasını bilir. Sorumluluk sahibidir. Duygularını bilgece kullanmayı becerir. Sevgi doludur ve bunu ifade etmekten çekinmez. Duygusal dizeler, buket buket çiçekler, özel yerlerde özenle seçilmiş hediyelerle duygularını belli etmekten hoşlanır. Aşkta paylaşmayı bilmediği için kolayca kıskançlık krizlerine tutulabilir. Cinselliğe önem verir, tutkulu sevgisini erotik oyunlarla süsleyebilir ve unutulmaz aşklar yaşatabilir.

“İdeal kocalar Boğa burçlarından çıkar” sözünü doğrularcasına, eşlerinin ayaklarının altına cenneti serebilirler. Ancak, dikkat edilmez, gereken değer verilmezse, o cenneti bir anda cehenneme dönüştürebilecek güçlerini kullanmaktan çekinmezler.


O, sahip olduklarını asla bırakmak istemez. Aklı fikri zenginliktedir. Finans konularında yüksek becerisi, hislerine güvenerek akılı yatırımlar yapmasına yardımcı olur. Malının kıymetini bilir, cimri değildir ama boş harcamalar yapmaz. Çok iyi gözlemcidir, detaylardan bütüne ulaşmayı bilir. Lükse, rahatına ve boğazına düşkündür ve parasını bu yolda harcamaktan çekinmez.

Lezzet Boğa’dan sorulabilir. Tüm duyularıyla hareket ettiği için, yemeğe başlamadan önce koklayan birini görürseniz, o bir Boğa’dır diyebilirsiniz. Tatlılar ve abur cubur yemeklerin yanı sıra lüks lokantalarda pahalı yemekler tam ona göredir. Masasını kral sofrası gibi donatıp, bir sanat eseriymiş gibi seyredebilir. Sanatla özellikle müzikle ilgilenir. Güzel bir tablo veya bir senfoniden onun kadar zevk alan azdır. Antika meraklısıdır, bende olsun, gelecekte işe yarar, düşüncesiyle koleksiyon yapar. Değişkenliğe açık değildir, maceralara atılmaz. Kimi zaman dik başlılığından ve sabit fikirliliğinden zarar görebilir. Fanatik ve saplantılı olacak kadar tutucu olabilir. Çok sabırlıdır ama kızdırılmaya gelmez. Aniden parlayabilir. Sahip olduklarını doğal olarak nasıl koruyup kollayacağını bilir. Yavaş ve emin adımlarla hareket eder. Doğru zamanda harekete geçer. Emniyetçiliği onu güvenilir kılar.

Vücut anatomisinde; boğaz, boyun, kulaklar, ses telleri, tiroit bezi, dil, ağız, bademcikler ve ağız Boğa bölgeleridir. Burası bedenimizin en işlevsel ve en dar yerleridir. Aynı zamanda en davetkâr yerlerden biridir, erotizme, aşka davet ederken, hastalıklara geçiş verebilir. Bu nedenle alerjilerin azdığı, saman nezlelerinin arttığı süreçte, bölgeye özellikle itina göstermeli ve dikkat edilmelidir.

Bir ay boyunca yapılabilecek ekstralara gelince; para kazanma fırsatları kollanabilir. Bir Boğa gibi düşünüp güvenli yatırımlara yönelebilir, her zamankinden daha pratik olunabilir. Olaylara daha sabırlı yaklaşılabilir. Doğayla daha çok iç içe olunabilinir, parklara bahçelerde vakit geçirilebilir. Kırlarda piknik yapılırken, arkadaş ve aile yemekleri düzenlenebilir. Sanatsal yetenekleri açığa çıkarmak için, denemeler ve çalışmalar yapılabilir. Müze ziyaretlerine, kültür gezilerine, konserlere, sergilere gidilebilir. Yaşam alanlarında doğanın cıvıl cıvıl canlı renklerini, giysilere kırmızıya yakın turuncu bir rengi kullanmak, hayatın şenlenmesine yardımcı olacaktır…
Hepimizin doğum haritasının, kıyısında köşesinde, bir yerinde Boğa vardır. Herkes o bölgeden kendine göre farklı etki alır. Bir Boğa burcu insanıysanız, size uyan ya da uymayan kısımlar için, doğum anınızın diğer bileşenleri bir yana, nasıl bir Boğa’sınız onu bilmekte yarar var.

Her burç, 10 günlük üç ayrı dönemde değerlendirilir. Bunu Boğa için basitçe yaptığımızda, diğer toprak burçları da kapsama alınır. Şöyle ki 19 – 29 Nisan arasında doğanlar Boğa&Boğa tüm Boğa özelliklerini,  30Nisan – 9 Mayıs arasında doğanlar Boğa&Başak bileşimini, 10Mayıs – 19Mayıs arasında doğanlar Boğa&Oğlak bileşimini yaşarlar. Hangi 10günlük dilim içinde doğduysanız o dilime ortak olan burcun özelliklerini de bilmeniz, o burcun karakteristiklerini kendinizde arayıp bulmanız gerekir.


Burcu etkileyen potansiyelleri hepimiz yaşayacağız. Doğal yetenekleri, öz değerleri ortaya çıkarmanın, yeni başlangıçlar yapmanın ve para kazanmaya odaklanmanın tam zamanı. Bilgi ve bilinç sizin istediğiniz gibi kullanın.

Ümit Çilingiroğlu
1989 yılında Astroloji ile ilgilenmeye başlayan Ümit Çilingiroğlu, 2000 - 2004 yılları arasında Yasemin Boran’dan astroloji dersleri alarak ileri astroloji sertifikasını aldı. 2005 yılında İndigo Dergisi'nde astroloji ve felsefe yazıları yazmaya başlayan Çilingiroğlu, odak olarak "Astroid Astrolojisi" ve "Politik Astroloji" üzerinde çalıştı. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) temel seviyede Modern Astroloji dersleri verdi. Çeşitli TV programlarında astrolojinin gerçekleri hakkında bilgilendirmeler yaptı. (Ümit Çilingiroğlu 24 Mayıs 2018 tarihinde hayata veda etmiştir.)