Taksim’de Değerlerine Haklarına Sahip Çıkanlara Atılan Darbeler

Anayasa Madde 34:

“Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.”


Yetkililere bir vatandaş olarak soruyorum…

Bugünkü Taksim Gezi Parkı’ndaki eylemimde silahsız ve saldırısız ülkemin değerlerine sahip çıkmak için oradaki halk ile gönülden birlikteydim. Soruyorum size Anayasa’daki bu hakkım nasıl bir suç teşkil ediyor?

931402_10151514958763710_1156876113_n

Taksim Gezi Parkı

Anayasa Madde 56:

“Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir.”

Yetkililere bir vatandaş olarak soruyorum…

Ben bugün oradaki halk ile çevreyi korumak için gönülden oradaydım. Ödevimi onlara destek olarak ve her daim çevremi koruyarak elimden gelenin en iyisini yaparak yerine getirdim. Ödevimin karşılığı şiddet mi olacaktı? Peki devlet olarak neden çevre ile ilgili ödevinizi yerine getirmiyorsunuz?

Anayasa Madde 137:

“Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez; yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz.”

Yetkililere bir vatandaş olarak soruyorum…

Bugün emrinizdeki kurumların Taksim Gezi Park’ındaki vatandaşlara yapılan vahşet dolu davranışlar suç teşkil etmiyor mu?

Bugün gaz bombası atan polis arkadaş soruyorum sana?

Emir büyük yerden, bu emre uymak zorundayım yoksa mesleğimden men olurum gibi bir düşünce tarzı veya başka bir neden yapılan vahşeti hiçbir zaman aklayamaz. Sen şayet vicdanlı olsan halktan biri olarak halkın haklının yanında olursun. Neden bizim yanımızda değilsin? Vicdanını susturan ne? Neden elimizden tutup birlik olmak için bizimle olmuyorsun? Soruyorum sana suçumuz ne? Değerlerimize sahip çıkmak mı, kendimizin, çocuklarımızın, sevdiklerimizin ülkemizin geleceğini düşünmek mi suçumuz? “Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez” neden bu hakkını kullanmıyorsun?

Anayasa Madde 40:


“Kişinin, resmî görevliler tarafından vâki haksız işlemler sonucu uğradığı zarar da, kanuna göre, Devletçe tazmin edilir. Devletin sorumlu olan ilgili görevliye rücu hakkı saklıdır.”

Yetkililere bir vatandaş olarak soruyorum…

Zararımı nasıl karşılayacaksınız özellikle bu zararlar sizler tarafından yapıldıysa? Fiziki yaralanmanın dışında içimde açtığınız derin yaraları nasıl temizleyeceksiniz?

Bunlar benim hakkım ve haklarımı sonuna kadar kullanmak istiyorum. Hadi devlet olarak bu haklarımı verin bana.

Bunlar yalnızca anayasadaki haklarım değil bir insan olarak da hakkım. Peki ya ben bugün yapılanlarda dahil haklarımı helal etmiyorsam size ve yalnızca ben değil tüm masum insanlar. Yüce Yaradan’ın huzurunda nasıl hesap vereceksiniz?

Bugün halk bir amaç için toplandı ve kendilerine yapılan vahşete yine yalnızca halk “dur” dedi.

Soruyorum size?

[quote]Bugünkü eylemimde suçum neydi?[/quote]

Ve son olarak, yazımı şu sözlerle bitirmek istiyorum. Aklı ve vicdanını henüz kaybetmemiş olan yetkililerin uyanmasını sağlar.

“Kıyametin koptuğunu görsen de, elindeki fidanı dik.”

(Hz. Muhammed)

Biz, bugün halk olarak, bu ülkenin vatandaşının yanı sıra bir hakiki insan olarak bu sözleri yerine getirdik. Çevremizi korumak için oradaydık.

Peki ya siz ne yaptınız? Bize bir kıyamet günü, bir cehennemi yaşattınız bugün…

Ve diyorum ki, bir vatandaş olarak, bugün görevini kötüye kullanan hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum…


Kaynak : T.C. Anayasası