TED ‘Hayat Okulu’ Temasıyla İzmir’de!

TED, yaratıcı ve girişimci fikirlerin yayılması ve geniş kitlelerce paylaşılması için kurulmuş global bir organizasyon. Teknoloji, eğlence ve tasarım kelimeleriyle insanları bir araya getirmeye başlayan TED, ezber bozan fikirler, sıradışı sunumlar ile güçlü bir ilham kaynağı.

945097_10151420096988030_499447212_n

TED “Paylaşmaya Değer Fikirler” anlayışıyla, kişiler ve organizasyonların TED benzeri kendi yerel etkinliklerini yapabilmeleri için de TEDx’i yaratmıştır.


TEDxAlsancak Küratörü Umut Mustafa Göçmen’den Basın Bildirisi 

Zaman su gibi akıp gidiyor doğrusu…

İlham dolu TEDxAlsancak yolculuğuna başlayalı 2 sene oldu. Geçtiğimiz sene İzmir’de, Ege Bölgesi’nde ve Anadolu’da ilk kez bir TEDx etkinliğini gerçekleştirmenin haklı gururunu ve sevincini beraber yaşıyoruz. 2012 yılında Sosyal Medya ve Spor temasıyla düzenlenen TEDxAlsancak, 5 milyondan fazla kişiye ulaştı; TEDxAlsancak videolarının internette toplam izlenme sayısı 130.000’i geçti…Kısacası İzmir TED’i çok sevdi!
TED, 1984 yılında teknoloji, eğlence ve tasarım kelimeleriyle insanları bir araya getiren bir konferansla başladı. TEDxAlsancak da TED’in ruhu ve misyonuyla yaratıldı.
14 Haziran Cuma günü İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde ikinci kez gerçekleştireceğimiz konferansımızın teması HAYAT OKULU…Aslında yaşadığımız bu renkli hayat, her birimizin sahip olduğu farklı tecrübelerin trajikomik bir bileşkesine denk düşüyor. Yirminci yüzyılın saygın düşünürlerinden Eric Butterworth şöyle diyor:

“Kendinizi hayatın akışına fütürsuzca bırakmaktansa, hiç olmazsa yaşarken büyümeye gayret edin.”

Peki William Wallace’nin cevabı sizce de pek manidar kalmıyor mu…


“Acaba büyüyen her insan gerçekten yaşar mı ki?”

Bizler en prestijli okulların yaldızlı diplomalarını biriktirmeye tam gaz devam ediyor ve MBA, bachelor’s, çift ana dal gibi etiketlerle etrafımıza caka satmaktan hiç yorulmuyoruz. Peki dijital fırtınanın her yanı kasıp kavurduğu bu günlerde, diploma koleksiyonculuğu yaparken acaba neleri ıskalıyoruz? Bu sorunun cevabını 14 Haziran 2013 Cuma günü TEDxAlsancak sahnesinde hep birlikte vereceğiz.

Tamamen ücretsiz olan ve sadece size özel davetiyeyle katılabileceğiniz TEDxAlsancak Konferansı’nda siz de yerinizi almak istiyorsanız,
www.tedxalsancak.com/basvuru adresini ziyaret edebilirsiniz.

İzmirde TEDx

Son bir anekdot daha…Büyük üstat Rıfat Ilgaz 35 sene evvel fısıldamıştı kulağımıza, Mahmut Hoca aracılığıyla Hababam Sınıfı’nda…

“Okul, sadece dört yanı duvarlarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir…Okul her yerdir! Sırasında bir orman, sırasında dağ başı, öğrenimin ve bilginin var olduğu her yer okuldur. Gerçek bir okulda yaşamayı, mücadele etmeyi, en önemlisi kendinize karşı saygılı olmayı öğrenirsiniz. Bu saydıklarım eğer bir okulda yoksa orada sadece bir taş yığını vardır.”

İlham dolu fikirler peşinizi bırakmasın!

1 ted x

3 tedx2 ted x4 ted x


(Bu Program Nihai Değildir. Konuşmacılar Değişiklik Gösterebilir.)