Leyla Zerger Sidal: Ölümü Seçmek 2: 23.10.2012

İntikamla görev,
Akılla duygular arasında;
Öldürmek, ölmeyi dilemek ve gücün içimizdeki yıkımı üzerine
Bir roman, bir macera, bir bakış

Leyla Zerger Sidal  Ölümü Seçmek 2  23.10.2012

Ölümü Seçmek serisinin ikinci kitabında Elif Seba’nın yüreğinde intikam, avuçlarında dünyanın en büyük acıları var.


İstanbul, Barselona ve Singapur’da herkesi şaşkınlığa uğratacak bir macaraya sürükleniyor. Hayatta kalmak artık Elif ve Seda için aynı anlamı taşıyor.
Ve başarı sadece ölüm vaadediyor…

Elif:
“Ben artık en tehlikeli diye isimlendirilen insanlar statüsündeydim. Ben artık kaybedecek bir şeyi olmadığı için her deliliği yapabilecek bir kadındım.”

Seda:
“Ben o kadar şiddetli rüzgarlar hapsettim ki içime, etrafta ne var ne yoksa savuracak güçte artık sessizliğim. Şimdi ise esmek zamanı. ‘Sus’ deme bir daha bana. Ben yönetirim kelimelerin güçlerini ben bilirim ağzımdan çıkmadan o kelimeye vereceğim silahları. Öyle silahları var ki her hecemin, kimilerinin alnında kan damlası, kimilerinin yüreğinde çiçek olurlar. Sakın, ama sakın bir daha bana ‘Sus’ deme. Kimse demesin. Bundan sonra dinlemem başkalarını bilesin.”
(Arka Kapak)

[divider]

Erik Yayınları / Roman Dizisi

Ölümü Seçmek 2 23.10.2012

[divider]

Türkçe
E-Kitap İstanbul, 2013

Sayfa Sayısı: 239

Baskı Yılı: 2013

Dili: Türkçe
Yayınevi: Erik Yayınları

www.leylazerger.com

[divider]

Satın almak için tıklayınız: IDEFIX

[divider]

Basında hakkında yazılanlar

“Leyla Zerger, ‘Yirmi Üç On’un bu ilk kitabında kahramanı Elif’i, başına gelen her felaket ile aslında düşündüğünden çok daha karmaşık bir çıkmazda gezdiriyor. Bu Türkiye sınırlarını aşan kovalamacada yazar, okuyucularını işin içine siyasetin de karıştığı bir maceraya davet ediyor.”
Cumhuriyet Kitap


“Leyla Zerger, bizi hiç bilmediğimiz, belki de ilgilenmediğimiz başka dünyalarla tanıştırıyor ve bunu yaparken de nefessiz kalmamıza neden oluyor.”
Vatan Gazetesi/Mustafa Mutlu

“İyi ve kötünün çıkışının aynı olduğu, birbirlerinden kopamayacak kadar girift halini, inanılmaz bir tempo, lezzetli bir anlatımla kurgulayan Leyla Zerger’e kocaman bir bravo…”
Güneş Gazetesi/ İdil Çeliker

“Dahi bir kadın, gizli bir formül, büyük hırslar ve sürpriz ama sabırsızlıkla devamını bekleten bir son… İstanbul, Lizbon ve Paris’te birbirini nefes nefese takip eden olaylar,  merak uyandırıcı bir anlatım ve sürükleyici bir kurgu ile Elif’i gerçek kimliğine adım adım yaklaştırıyor.”
İndigo Dergisi/ Mehmet Karaarslan

Ve hatta

“Bu yazın benim açımdan süpriz kitabı.tarz olarak dan brown ve grange arasında denilebilir. dengeli bir karışım olmuş, detaylar oldukça güçlü ama dan brown kadar detaya boğulmuyor veya grange gibi kitabın sonlarında konu dağılmıyor.”
Ekşi Sözlük / Encarta

[divider]

biyografiBiyografi: Leyla Zerger Sidal

Leyla Zerger 1970 yılında dünyaya gelmiş. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite derken öğrencilik hayatında her sınıfın en iyi kompozisyonlarını yazmış. O yıllarda bol bol şiir ve şarkı sözü, ısmarlama metinler derken, yazmanın kendisi için taşıdığı büyük anlamı ve ruhunu nasıl beslediğini keşfetmiş.

Türk Hava Yolları, Birleşmiş Milletler ve Türk Haberler Ajansı’nda yani,  İstanbul ve Ankara’da çalışıp hem özgeçmişine eklediği tecrübeleri hem de özel hayatına kazandırdığı anılarını oluşturmuş.

Leyla ZERGER son 10 yıldır,  uluslararası bir şirkette “Bölge İş Geliştirme Müdürü” olarak çalışıyor. Ayrıca çalıştığı şirkette, şirket içi eğitimi ile başlayan tiyatro çalışmalarında yer almış.  3 yıldır şirket çalışanları olarak ‘Lüküs Hayat’ ‘Oyun Karıştı’ ve en son geçen aralık ayında ‘Keşanlı Ali’yi sahnelemişler. Her oyunları yaklaşık 1.500 kişi tarafından izlenmiş ve övgüler almış.

Leyla Zerger ilk romanı olan ‘YirmiÜç On’un hemen ardından, gördüğü ilgi ve topladığı övgülerle yola çıkarak yazarlık hayatının ikinci eserini de tamamladı. Türkiye’de kadın yazarların pek de girmedikleri böyle bir konuda roman yazmak için kendisi şunları söylüyor.

‘Yazmak benim için kendimi tekrar etmekten öteye gitmeli, sürekli öğrenerek bir şeyler yaratmaya çalışıyorum. Bu da hem beni daha güzel şeyler ortaya çıkarmak için yönlendiriyor, hem de ruhumu daha özgür kılıyor’

İlk romanın devamı niteliğinde olan ‘YirmiÜç On 2012’  İstanbul, Barselona ve Singapur’da yaşanan büyük macerayı anlatıyor. İlk roman ‘YirmiÜç On’un sonunda okuyucunun aklında kalan soruların cevaplanmasını sağlayacak olan devam kitap dizisi, ‘Ölümü Seçmek’ 2013’de Leyla Zerger’in hayranları ve takipçileri ile buluştu.

[divider]

Leyla Zerger ile Gerçek Macera Başlıyor: 23 On


Satın almak için tıklayınız: IDEFIX


Hale Karaarslan
İndigo Dergisi’nde Yazı İşleri Müdürü ve Yayıncı olarak görev yapıyor. İndigo Dergisi’ni kendisi ve yazarlar için bir okul olarak görüyor. Yaşama ve insana dair pek çok şey öğrenerek, yürekleri sonsuz güzellikle çarpan bir sevgi ailesinin içinde her gün biraz daha maskelerinden arınarak, özünü, kendi olanı buluyor. İki harika çocuğunun öğretmenliğinde ve eşinin her konuda kendisini destekleyen sevgisi eşliğinde öğrenmeye devam ediyor. İstanbul ve Marmaris'te yaşıyor.