9/90 Cumhuriyet Sanatçıları

Çağdaş Türk Sanatı’nın farklı nesillerinden 9 sanatçısı, Cumhuriyet’in 90. yılı sebebiyle uluslararası bir platformda ‘‘9/90 Cumhuriyet’’ isimli sergiyle Avrupa Birliği’nin kalbi Brüksel’de görkemli bir açılışla sanatseverlere buluştu.

Setenay Özbek (Resim), Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel ve eşi

Birçok ülkeden davetlinin katıldığı ve beğenilerini gösterdiği açılış Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel ev sahipliğinde gerçekleşti. T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu ve TNT Express sponsorluğunda, Yunus Emre Kültür Merkezi Brüksel’in desteğiyle gerçekleşen, küratörlüğünü Beste Gürsu’nun yaptığı sergi, 14 Aralık’a kadar sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.


Cumhuriyet Sanatçıları

Beste Gürsu
Beste Gürsu

‘‘Art and Life’’ bünyesinde Cumhuriyet’in 90. yılına ithafen projelendirilmesinin en büyük sebebi Atatürk’ün Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte kültür ve sanat alanındaki sorunların üzerinde özenle durması ve özellikle 10. yıl kutlamalarından itibaren bu konuda yoğun çalışmalar başlatması olmuştur. Küratör Beste Gürsu, serginin önemini “Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne, sanatçılar; birleştirici, yansıtıcı bakışları ve özgür iradeleriyle çağdaş yorum kattıkları çalışmaları ile sanatın özgürlüğünü vurgularken, Türk sanatının da değişim ve gelişimine hizmet ettiler.” sözleri ile vurguladı.

9/90 Cumhuriyet Sanatçıları

Ayşegül Şibiroğlu (Resim), Barış Sarıbaş (Resim), Cem Sağbil (Heykel), Deniz Pireci (Seramik), Ekin Onat von Merhart (Yerleştirme), Hüseyin Suna (Heykel), Payidar Şeyma Beştay (Fotoğraf), Kadir Akyol (Resim), Setenay Özbek (Resim)

Adres: T.C. AB Daimi Temsilciliği, 36-38 Avenue des Arts 1040, Brussels/Belgium


Bilgi için: Art&Life +90 212 293 91 50, +90 542 425 82 85

 

Kaşık Melek-Cem Sağbil
Kaşık Melek-Cem Sağbil
Belçika Kraliçesi ve Kralı-Kadir Akyol
Belçika Kraliçesi ve Kralı-Kadir Akyol

 

Gizem Şıvka Pideci
2005'dan beri iş sebebiyle Brüksel’de yaşıyor. Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra MBA'ini Brüksel'de tamamladı. Kurumsal hayatına pazarlama alanında devam ediyor. Avrupa Tarihi, NATO ve Avrupa Birliği ile ilgili konularda kendini geliştirmeyi seviyor. Yaşadığı şehirde lokal tur vermek profesyonel hobisi. Yaptığı işlerde farklılık yaratmaya çalışmak bazen yorsa da jogging, sosyal sorumluluk projeleri, pilates, kitap ve arkadaş sohbeti en iyi terapisi. Aylık ulusal bir anne bebek dergisi ve İndigo Dergisi yazarı.