Talia Joy Castellano Kanserin Rengi Oldu

Talia Joy Castellano kısacık hayatını sadece kendisi için değil, tüm dünya için öylesine güzel doldurdu ki, You Tube’ da yaptığı makyaj temalı video çalışmaları ile milyonlarca takipçisine ilham, mutluluk ve umut kaynağı olmaya devam ediyor. Çok özel ruhlardan biri olduğuna şüphe yok.

talia2-jpg_124804
Mutluluk için, hayatın tüm renklerini kullandı.

18 Ağustos 1999 doğumlu ABD’li Talia Joy Castellano, yedi yaşında kansere yakalandı. İki tür kanser ile verdiği mücadele sırasında tüm dünyaya hayata nasıl sıkı sıkı sarılabileceğini de gösterdi. Hayatın tüm renklerini mucize olarak gören her çocuk gibi o da renklerin büyüsünün içinde gökyüzündeki bulutlar gibi dans edip durdu. Talia Joy Castellano, gideceği zamana kadar hayatını eğlenceli hale getirmeyi seçti. 2013 yılında 13 yaşındayken hayata gözlerini yumdu. Aramızdan ayrılırken tüm dünyaya You Tobe yolu ile bıraktığı miras şuydu;


[quote]Önemli olan; ne kadar yaşadığın değil, nasıl yaşadığındır.[/quote]

Kanat çırpmak zaten doğasında vardı ve her kanat çırptığında pullarını birilerinin ruhuna bıraktı. Hayatın içine Talia misali serpilmek gerek.

Bir kelebek nasıl kanat çırparken rengârenk ışıl ışıl pullarını etrafa serpiyorsa, o da aynen öyle yaptı. You Tube yolu ile var olan tüm renkleri eline alarak, hem kendi hayatını, hem başkalarının hayatını renklendirdi. Kanserle mücadele veren Talia Joy Castellano için bu hiç de zor olmadı çünkü o bir kelebekti.

Geldik ve hepimiz gidiyoruz. Küçücük bir çocuk You Tobe yolu ile milyonlarca kanser hastasına umut olup, mutluluk bırakarak gitmeyi seçiyor. Bizler ne bırakıyoruz? Evde işte ya da sokakta öylesine kızgın ifadeler ile dolaşıyoruz ki, huzursuzluklarımız, şikayetlerimiz, kırgınlıklarımız öylesine çok ki, böylesine ruh halleri ile bırakabileceğimiz tek şey ancak ruhsuzluk olabilirdi.


talia3
Talia Joy Castellano mutluluğun tüm renkleriyle gülümsemeyi seçti.

Hayatın kendisi tek başına zorlu bir mücadele iken, küçük Talia burada olduğu süre içerisinde kansere rağmen tüm varlığı ile var olmayı seçti, üstelik hem eğlenip mutlu oldu, hem eğlendirip mutlu oldu.

Talia Joy Castellano kısacık hayatını sadece kendisi için değil, tüm dünya için öylesine güzel doldurdu ki, You Tube’ da yaptığı makyaj temalı video çalışmaları ile milyonlarca takipçisine ilham, mutluluk ve umut kaynağı olmaya devam ediyor. Dünyaya gelen çok özel ruhlardan biri olduğuna şüphe yok.

[quote]Irmak suyunu tümden içmenin imkanı yok ama susuzluğu giderecek kadar içmemenin de imkanı yok. Mevlana[/quote]

Çocukları izleyelim, ırmaktan nasıl su içileceğini onlardan öğreneceğimize şüphe yok.

Tüm insanlık olarak yaşamın güzelliklerini unutup öylesine maddi bir düzen içerisinde koşturuyoruz ki, bırakın ırmaktan su içmeyi, ırmağın olduğunu bile unutuyoruz. Ve ben bir kez daha gördüm ki tüm çocuklar ırmaktan su içmeyi çok iyi biliyorlar. Hep, biz büyüklerin öncü olması gerektiğine dair bir felsefe içerisindeyiz. Belki de öyleydi ama şu düzen içerisinde kesinlikle öyle olmadığına eminim.

talia4
Bir mumdan yakılan mumu gören, gerçekten de asıl mumu görmüştür. Mevlana

Sevgili Talia, doğum gününe çok az zaman kalmış. Şimdi iki avucumu dudaklarıma koyarak kocaman sevgi dolu öpücüklerimi yüklüyor, sen ve senin gibi meleklere doğru üflüyorum. Varlığını gösterdiğin güne ve bıraktıklarına teşekkürler.


Serpil Çavuşoğlu
1973 İstanbul doğumluyum. Hayatın her alanında gönüllü olarak faaliyet göstermekteyim. Bağımlılık ile mücadele, kadın ve çocuk istismarına karşı destek, eğitime katkı amaçlı kütüphanaler kurulması, yardımlaşma derneklerinde faaliyetler, tüketicinin her tür hakkı (sağlık, hukuk...) üzerine destek çalışmaları, kültür sanat projelerine koçluk, danışmanlık, tutuklu çocukların topluma kazandırılması amaçlı eğitim organizasyonları, kan bağışı, organ bağışı, ilik bağışı üzerine organizasyonlarda koordinatörlük, özel eğitim öğretmeni olmam sebebiyle engelli çocuklarımızın ailelerine danışmanlık, okullarda çocuklarımızın yardımlaşma güdüsünü pekiştirme amaçlı seminerler ve sayamayacağım daha pek çok alanda, neredeyse hiç durmadan yıllardır gönüllü olarak faaliyet göstermekteyim.