Usta Kalemler ile Yazmak ve Aşk

Dün Tüyap Kitap Fuarı’nın son günüydü ve İndigo Dergisi olarak imza günü olan yazarlarla ‘yazmak’ tutkusu üzerine konuşmak için gittik.

Kimileriyle sonradan görüşmek için söz aldık ve hepsine aynı soruyu sorduk, Yazmak nasıl bir aşktır? Usta Kalemler; Can Dündar, Ayşe Kulin, Canan Tan, Cemalnur Sargut, Canberk Yeşilada, Ekrem Ataner, Güneri İçoğlu, Pelin Saydam bu sorumuza gülümseyerek cevap verdiler…

İşte Usta Kalemler ‘e göre yazmak ve aşk…


Can Dündar

Yazmak, tutkulu bir aşktır.

can dündar

Cemalnur Sargut

“Allah ile ilişkide kullanılacak her şey Allah aşkını çoğaltır. Yazma da bunlardan biridir.”

Yazmak Nasıl Bir Aşktır

Canberk Yeşilada

Yazmak, kelimelerle anlatılacak gibi değildir, bağımlılık yapar. Başladığında duramazsın. Gecelerce sancılar çektirir. İçinizdekileri kağıda dökmedikçe rahat edemezsiniz. Yazmak, işte böyle bir aşktır.

Yazmak Nasıl Bir Aşktır

Canan Tan

Yazmak belalı bir aşktır.
Yazmak Nasıl Bir Aşktır

Ekrem Ataer

Yazılı kültüre geçmek medeniyettir, yazmak yazgıyı değiştirmektir. Mezar taşlarından, alın yazısına kadar yazı insanın ortak ve onu geliştiren serüvenidir.

Ekrem Ataer

Betül Şekeroğlu

Yazmak, benim için “Kimya Bozumu” demek…

Betül Şekeroğlu

Ayşe Kulin

Yazmak, bir aşk değil, EYLEM’dir.

Ayşe Kulin

Güneri İçoğlu

Ağır cümleler beklemeyin, nefes almak gibidir çizmek (yazmak)…

 

Neslihan Stamboli

Önce ümitsiz başlayarak, sonra yavaş yavaş umutların filizlendiği ve sonunda alev alev yanan bir aşktır yazmak…

Pelin Saydam

Yazmak kalbini vermek ve hayatındaki en değerli anları yaşamaktır.

 

Serpil Çavuşoğlu


Ve bize göre yazmaktaki aşk;
Bize dokunan her gözün arkasındaki yüreğe dokunarak onda çoğalmak ve onunla bir olmaktır…


Serpil Çavuşoğlu
1973 İstanbul doğumluyum. Hayatın her alanında gönüllü olarak faaliyet göstermekteyim. Bağımlılık ile mücadele, kadın ve çocuk istismarına karşı destek, eğitime katkı amaçlı kütüphanaler kurulması, yardımlaşma derneklerinde faaliyetler, tüketicinin her tür hakkı (sağlık, hukuk...) üzerine destek çalışmaları, kültür sanat projelerine koçluk, danışmanlık, tutuklu çocukların topluma kazandırılması amaçlı eğitim organizasyonları, kan bağışı, organ bağışı, ilik bağışı üzerine organizasyonlarda koordinatörlük, özel eğitim öğretmeni olmam sebebiyle engelli çocuklarımızın ailelerine danışmanlık, okullarda çocuklarımızın yardımlaşma güdüsünü pekiştirme amaçlı seminerler ve sayamayacağım daha pek çok alanda, neredeyse hiç durmadan yıllardır gönüllü olarak faaliyet göstermekteyim.