Ekoseli Battaniye

Eğer herhangi bir günü, haftayı, yılı ya da bir kişiyi sevmek istiyorsanız ötesini berisini düşünmeyin.

Çok uzun olmayan bir mazisi vardır aslında Şubat ayının. Günlerin Aralık ve Ocak ayına göre daha uzun olduğunu hissederiz. Buna karşın aslında Şubat ayının gün çaldığını, hatta kimilerini yalnızca dört yılda bir yaşlandırdığını görürüz.


ekoseli battaniye

Şubat ayı bizden birçok şey götürmüştür. Sağlığımızı, sevdiklerimizi, daha çok uzun süre yakılan kombinin masrafını saymıyorum bile. Bugün Şubat ayı için bir yaş ele alalım ve ortalama olarak Şubat ayının bizden neler götürdüğüne bakalım. Bardağın dolu tarafına istinaden olumlu yönlerini de tartışalım.

[quote]

Eğer yirmi beş yaşında iseniz; Şubat ayı sizden;

[/quote]

Babanıza, annenize ve kardeşlerinize toplamda iki gün eksik sarılmayı;

Okul servisine verdiğiniz fazladan iki günlük ödeneği;


Sevdiğiniz mevsim kış ise, ondan iki günü;

29 Şubat doğumlu iseniz; doğum gününüzü sadece dört yılda bir defa kutlamanızı;

Ve bunların yanında, o şubat soğuklarında (eğer sevgiliniz varsa) ekoseli battaniye altında ona sarılışlarınızı çalmıştır.

İşte Şubat bunları ömrümüzün her üç yılında bizden alıyor. Buna rağmen her aybaşında yeni ay için heyecanlı oluyoruz. Tabii ki sebepleri var onunda… İsterseniz biraz da bizi her aybaşında güldüren o güzel sebeplerden dem vuralım.

Maaşı erken almak, eğer Şubat ayı kötü gidiyorsa ondan biran önce kurtulmuş olmak, yaşlanmayı geciktiren 29 Şubatları bayram gibi kutlamak, kaybettiğiniz insanları bir ay içerisinde daha az düşünmek ve belki de en önemlisi bir sevgiliniz yoksa o ekoseli battaniyeye hiç ihtiyaç duymamak.

Aslına bakarsanız bu çözümlemeleri yapmak ve sevdiğim kimseyi kaybetmemiş olmak beni biraz şanslı kılıyor. Naçizane tavsiyem; eğer herhangi bir günü, haftayı, yılı ya da bir kişiyi sevmek istiyorsanız ötesini berisini düşünmeyin. Eğer Şubat ayını seviyorsanız, bırakın sadece yaşayın. Eğer; bir günden nefret etmek, yaşamamak ve o gün ile ilgili bir anı sahibi olmamak istiorsanız; bunun için henüz kimsenin yapabileceği bir şey yok!

Her gününüz (sizden çalınan ya da size bahşedilen) bir öncekinden güzel ve değerli olsun.


Şubat ayı güzeldir…