Mucizeler Yaratan Kadınlar

Seçil’in Lezzet Atölyesi’nin sevgili sahibesi Seçil Erdinç Sezgin’in mutfağına konuk oluyorum. Dünya Kadınlar Günü ve kadının toplumdaki rolü üzerine konuşuyoruz. “Toplumların temeli aile, ailenin temeli ise kadındır. İhtiyacımız olduğunda bizden desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, kalbindeki sevgi ve şefkati karşılıksız verendir kadın. Annedir, eştir, emekçidir, üretendir.”

Mucizeler Yaratan Kadınlar 4

İki çocuk sahibi muhteşem bir anne, başarılı bir yönetici, ortaya birbirinden lezzetli yiyecekler çıkaran harika bir gurme.


62703_10151507210287728_289305472_n

Seçil’in Lezzet Atölyesi’nin sevgili sahibesi Seçil Erdinç Sezgin’in mutfağına konuk oluyorum. Dünya Kadınlar Günü ve kadının toplumdaki rolü üzerine konuşuyoruz. İstenildiği takdirde kadınların da başarıyla kendi ayakları üzerinde durabileceğini anlatıyor. İki erkek çocuk sahibi olmasının yanında enfes şeker hamuru pastalar, kurabiyeler, cupcake ler hazırlıyor, aynı zamanda Türkiye’nin önde gelen bir sağlık kuruluşunda yöneticilik yapıyor. Yalnızca tek gün içinde birbirinden farklı rollerde, birbirinden farklı kıyafetlerin içinde buluyor kendini. Zevk alarak yapıyor hepsini.

Yarattığı lezzetler çocukluk yıllarından süregelen bir hobi aslında. Küçük yaşlarından itibaren kendini sık sık mutfakta hatırladığını ve yaptığı yiyecekleri insanlara tattırmaktan mutluluk duyduğunu söylüyor.

Mucizeler Yaratan Kadınlar 2Mucizeler Yaratan Kadınlar

Bir ressam gibi rengârenk ve lezzet dolu pastalar yapıyor. Çocukları için en harika kurabiyeleri içine sevgisini katarak sunuyor. Görüntüleriyle bile iştah kabartan, özel günlerin vazgeçilmezi cupcakeler itinayla hazırlanıyor.

Mucizeler Yaratan Kadınlar 3

Bu kadar rol arasında yorulup yorulmadığını ve aksamalar yaşayıp yaşamadığını soruyorum. Aşkla yapıyorum hepsini, seve seve ve isteyerek diyor. Zaten öyle yapılmayan hiçbir işin başarıya ulaşamayacağını düşünüyor.


Siz de bu keyifli mutfağı takip etmek ve Seçil’in Lezzet atölyesine daha yakından tanık olmak için secilinlezzetatolyesi.blogspot.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Mustang filmi ve kadınlar arası dayanışma üzerine

Bir başka dünyaya yürüyorum sonra, İstiklal caddesi yavaş yavaş ıslanmaya başlıyor. Halep Pasajı’nda Denizyıldızı isimli bir mekânda otantik takı tasarımları yapan iki kız kardeşin yanına uğruyorum. Birbirinden farklı renkler ve desenlerdeki taşların kolye, küpe, bileklik ve anahtarlık olarak hayat bulduğu bir dünyaya konuk oluyorum.

kadınlar kadınlar

Müjgan ve Vildan Mutlu kardeşlerin yirmi yılı aşkın süredir yaptıkları tasarımlar göz alıcı dekorasyonlarla şekil bulmuş mekânda. Hepsinde ayrı bir emek, hepsinde özel bir duygu var. Renklerin eşsiz uyumu ve alegorik dizilmiş taşların ahengi başka diyarlara götürüyor insanı.

İş dünyası kadınlardan çok şey öğreniyor

Lisans eğitimlerini Kamu Yönetimi alanında tamamladıklarını ancak tasarımın hayat boyu en keyifli hobileri olduğunu söylüyorlar. Biz çalışmıyoruz, hobimizi yapıyoruz, bizimle aynı zevkte olan insanlar da gelip yaptıklarımızı satın alıyor diyorlar. Bugün tasarımlarıyla dünyanın her bölgesine ulaştıklarını ve tasarımın onlara güçlü dostluk bağları kazandırdığını söylüyorlar. Dünya Kadınlar Günü için emekçi kadınlar olarak dileklerini sorduğumda; her kadının üreterek güçlenmesini istediklerini vurguluyorlar.

Yolunuz Taksim’e düşerse Halep Pasajı’nda yer alan Denizyıldızı’na uğramanızı, Müjgan ve Vildan Mutlu kardeşlerin tasarım dünyasını keşfederek bu güleryüzlü iki insanın hoş sohbetine tanık olmanızı öneririm.


Dünyanın dört bir yanında mucizeler yaratan, varlıklarıyla dünyayı güzelleştiren, özgürlüğün, zerafetin ve gücün kaynağı kadınlarımıza mutluluk dolu ve haklarının daha fazla genişletildiği bir gelecek diliyorum.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.