Öfke nedir? Öfkelenmeden yaşamak mümkün mü?

Mutluluğun reçetesi olsa; yaşantımıza katacağımız mizah olurdu. Herkes her şeyi yanlış anlıyor diyorsanız, zaten mizah yanlış anlamalardan çıkmaz mı? İşte pozitif duyguya geçecek bir durum yarattınız.

öfke

Öfkelenmeden yaşamak mümkün müdür? Doğal olarak değildir.

Huzurumuzu kaçıran, bizi geri çeken her şey; çok sıradan olsa da öfke sebebidir.

Bağırıp çağırmadan, yargılamadan, suçlamadan ya da aşağılamadan önce bir düşünelim. Bizi mutsuz eden o en derindeki şey nedir? Yorgunluk mu, samimiyetsizlik mi, kendimizi ifade edememek mi?


Mutsuzluk pozitif duygu eksikliğinden kaynaklanır. Böyle bir durumdayken ne kadar verimli olabiliriz?

“Sevebilirsen, kahkaha atabilirsen, bütün kalbinle, içtenlikle, yaşam sadece senin için değil, herkes için büyük bir mutluluk ve rahmete dönüşür.” OSHO

öfkeli bebekMutluluğun reçetesi olsa; yaşantımıza katacağımız mizah olurdu. Herkes her şeyi yanlış anlıyor diyorsanız, zaten mizah yanlış anlamalardan çıkmaz mı? İşte pozitif duyguya geçecek bir durum yarattınız.
Bir Mutluluk Projesi geliştirebilirsiniz. Her gün gün içinde mutlu olduğunuz bir anı düşünerek bunu ifade eden bir cümle yazabilir ve yazdıklarınızı her ay baştan sona okuyabilirsiniz.
Çocuklarla oynamayı, hayvan ya da bitkilere zaman ayırmayı da deneyebilirsiniz.

“Ciddiyet bir tür hastalıktır; ruhun kanseridir.” OSHO

“Yaşam iki şekilde yaşanır; ya her şey bir mucizeymiş gibi, ya da hiç mucize yokmuş gibi.” Einstein

Dünyanızı Gözyaşı Ülkesin’deymiş gibi kederli, ya da Kahkaha ülkesin’deymiş gibi neşeli yaşamak sizin elinizde.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü: Süper yaşlanma mucize değil!


Twitter “hazırlıksız yakalanıp sunum yapanlarla” yıkılıyor


Engin Doğalı Yıldırım
1962 doğumlu olup, Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra on beş yıl eğitimci olarak görev yaptı. 2006-2007 döneminde katıldığı yazım atölyesi çalışmalarından sonra gençler için yazmaya başladı. Amacı, anlattığı öyküler aracılığı ile hem bireysel gelişimlerine yardımcı olmak hem de bilimsel konular üzerine daha fazla düşünmelerini sağlamak.