23 Nisan Bayramı ve Bakire Çocuk İndirimi

Ufacık bir çocuk yıllarca cinsel taciz yaşıyor. “Bekâreti bozulmadı!” diyen Ceza Genel Kurulu, eylemi ‘basit cinsel istismar’ sayıyor.

bakire çocuk indirimi

Dünyadaki tek çocuk bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı artık okullarda kutlanıyor. Dünyadaki tek çocuk bayramı diye övünerek  meydanlarda, sokaklardaki coşku ile kutladığımız bayramımız, kutlamalarında şekil değişikliğine uğradı, o coşkuyu okullarında çocukları olmayan göremiyor diye buruk olsak da üzülecek daha bir dolu şey var hala yaşamlarımızda…

 “Bekâreti bozulmadı!” diyen Ceza Genel Kurulu, eylemi ‘basit cinsel istismar’ saydı. Amcanın cezası 3 yıla kadar inebilir.

Dava dosyasına göre, amca A.Y., 2005’ten başlayarak, 5.5 yaşında, ilkokul 2 ve ilkokul 5’inci sınıflarda küçük D.Y.’ye cinsel istismarda bulundu ve “Eğer bunları söylersen öldürürüm” diye tehdit etti. Korkan çocuk ancak 11 yaşında amcasının cinsel saldırısı üzerine annesine olayı anlattı. Ailenin şikâyeti üzerine 2009’da amcaya Bakırköy 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.


‘Çocuğun Ruh-Beden Sağlığı Bozuldu’

Mahkeme, Adli Tıp Kurumu’nun D.Y.’nin ‘ruh ve beden sağlığının bozulduğu’ raporunu da göz önüne alarak, eylemi ‘cinsel istismara teşebbüs’ olarak nitelendirdi. Amcaya, 18 yıl verildi ancak mahkeme sonra cezayı sanığın ‘iyi halinden’ 14 yıl 4 ay 15 güne indirdi. Temyizde Yargıtay, 12 Şubat 2012’de, ‘basit cinsel istismar var’ diye kararı bozdu. Mahkeme ise bozma kararına uymayıp hapis kararında direndi.


Cezası; ‘İyi Hal’den 3 yıla düşebilir…’ 

Direnme kararı üzerine dava salı günü Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na (YCGK) geldi. Kurul, Yargıtay’ın “Cinsel eylem işlenmemiş. Basit cinsel istismardır. Kız bakire” kararını yerinde gördü ve mahkemenin direnme kararını bozdu. Öz amca, ‘çocuğa basit cinsel istismar’dan 3 yıldan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. Mahkeme, kesin olan bu karar üzerine ‘iyi hal indirimi’ verirse sanığın cezası bu kez 3 yıla kadar inebilecek.


Her geçen gün çocuk tacizleri, çocuğa istismarlar, ölüm olayları devam ederken atamızın hediyesi bayramlarımız bile buruk geçiyor. İnsan bilincinin hızla yükseldiği şu günlerde böyle haberleri duymak, sanki başka gezegenlerdeki bir olayın dünyamızda duyulması gibi geliyor bazen insana. Savaşlar, ölümler, katliamlar 3. dünya ülkeleri bu dünyada mı gerçekten hala? ‘Yoksa biz bir kabusun içindeyiz de uyanamıyor muyuz?’ diye sormak istiyorum…


Hale Karaarslan
İndigo Dergisi’nde Yazı İşleri Müdürü ve Yayıncı olarak görev yapıyor. İndigo Dergisi’ni kendisi ve yazarlar için bir okul olarak görüyor. Yaşama ve insana dair pek çok şey öğrenerek, yürekleri sonsuz güzellikle çarpan bir sevgi ailesinin içinde her gün biraz daha maskelerinden arınarak, özünü, kendi olanı buluyor. İki harika çocuğunun öğretmenliğinde ve eşinin her konuda kendisini destekleyen sevgisi eşliğinde öğrenmeye devam ediyor. İstanbul ve Marmaris'te yaşıyor.