Sonsuz Şimdi

Endişesiz duru bir zihin, sonsuz şimdiyi resmediyor. İlahi bir müzik eşlik ediyor bu resme.

Renkler bilmediğimiz, görmediğimiz kadar muhteşem. Gökkuşaklarından evler gök kubbede süslüyor bu eşsiz güzelliği. Şen kahkahalar duyuluyor sanki görünmeyenden ve huzur hakim resme.

sonsuz_simdi

Sonsuz şimdi anlarında yaratım bedenleniyor. Zihin geçmişe ve geleceğe odaklanıp, negatif ve pozitif kutuplar arasında salınımlar yapıyor ve  zamanı yaratıyor dualitede. Bu tabloda dualitenin ötesinde bir yaşam var.


Yaratım anda! Düşüncenin ötesinde yaşam… Her şey, her haliyle muhteşemi yansıtıyor. Güzel ve çirkinin, iyi ile kötünün ötesinde sonsuz şimdi. Sonsuz şimdide teslimiyet var. Kabul etmenin ötesine geçme bedenleniyor. Yüksek özbilinç ve olma hali mevcut.

İnsan böylesine bir yaşamı yaşayabilir mi? İkiliğin kalmadığı bir hal, teklik yaşanabilir mi?  Sadece O’nun güzelliğinin göründüğü bir dünyada dikenler çıkabilir mi? Yoksa hiç görmediğimiz güzellikte çiçekler mi kaplar tüm dünyayı? Gözlerden korkunun edası kaybolur da bambaşka ışıltılar mı yayılır yeryüzüne? Sevginin ışıması olan…

Bülbülün güle serenat ettiği, ağaçların, yemyeşil ormanların, esen güzel bir meltemle sallanan dallarının sevgi dolu uğultularının korosu, tüm hayvanların andaki yaşama sevgisinin yansıdığı bir yaşam var gördüğüm tabloda. Çıkardıkları sesler mutluluk, yaşamın güzelliğine duydukları sevginin sesleri.

Ya insan! Çocuklar kadar coşku dolu, öğrenirken eğlenen, dans eden, şarkılar söyleyen, harika resimler resmeden, eşsiz güzellikte dizelerden birbirine güzellikler sunan, ruhundaki nuru dokunduğu her şeye geçiren, güzelleştiren, şifa dolu besinlerle birbirini besleyen… En güzel renklerine bürünmüş, yaşamı kaygısız, tasasız, sevinç dolu bir coşkuyla yaşayabilir mi? Paylaştıkça çoğalarak… Verdikçe, dolarak, zenginleşerek…

Yaşayabiliyor bu muhteşem tabloda…

Gözlerinden sevginin, sevincin, bu yaşama kavuşmanın coşkusunu yansıtıyor. Hak ettiği bir yaşamı yaratmanın coşkusunu, sevincini… Hak ettiği, kendine sunduğu bir yaşamın mutluluğu, tüm dünyayı sarıyor sıcacık.

Bakışlarınızı böylesine güzel bir yaşamı resmeden bir tabloya çevirmek istemez misiniz? İnsan böyle bir yaşamı kendisine ve tüm insanlığa hediye edebilir!

Nasıl mı? Sadece seçerek…


Yazar: Hale Karaarslan – Nisan 2009


Hale Karaarslan
İndigo Dergisi’nde Yazı İşleri Müdürü ve Yayıncı olarak görev yapıyor. İndigo Dergisi’ni kendisi ve yazarlar için bir okul olarak görüyor. Yaşama ve insana dair pek çok şey öğrenerek, yürekleri sonsuz güzellikle çarpan bir sevgi ailesinin içinde her gün biraz daha maskelerinden arınarak, özünü, kendi olanı buluyor. İki harika çocuğunun öğretmenliğinde ve eşinin her konuda kendisini destekleyen sevgisi eşliğinde öğrenmeye devam ediyor. İstanbul ve Marmaris'te yaşıyor.