Yıldız Günlükleri: Huysuz Nisan ve Çatırdayan Gökyüzü

Astrolojik olarak  bizi yenileyen, hatta yenilenme süreçlerine zorla inatla bizi sürükleyen 2014 yılının bunca güzelliğine rağmen, en zorlu ayı Nisan!Gökyüzü

Gökyüzü çatırdamakta hatta kükremekte…

Sanki  huysuz bir Koç, boynuzlarına takılıp kalmış onlarca yılın sorumluluğunu, birikimini , onu yavaşlatan ve geren olguları  , yanlış giden, bu güne kadar katlandığı tüm koşulları silkeleyerek atma çabasında gibi. Tatbiki bunu yaparken de ortalığı toz duman etmekte.


İlk olarak şunu söyleyebiliriz ki ; Nisan ayı  tüm hayatımızı etkileyecek veya tüm hayatımız boyunca etkilerini üzerimizde taşıyacağımız her hangi bir konu hakkında karar almak ya da yeni bir girişime başlamak için uygun bir ay değil. Bunun yerine; yarım kalan, sürekli tekrar eden , dönem dönem karşımıza çıkan işlerimizi ve projelerimizi halletmekte fayda var. Kendimizi sahneye atmaktan kaçınmalı ve mutfağı toparlamalıyız bu ay.

[quote]Nisan ayında gerçekleşecek tutulmalar ve gezegen kavuşumları ise oldukça cesur, agresif ve bizi köklü değişimlere hazırlamakta kararlı gözüküyor.[/quote]

15 nisandaki Ay tutulması ile başlarsak, gökyüzü bu tutulma halinde patlayacak bir yer arayan serseri bir mayına benziyor diyebiliriz. Ay tutulması sırasında gökyüzünde oluşan T kalıbı, toplumsal ve bireysel olarak bizlere özgürlük, değişim, dönüşüm, kuralları yıkma, eskiden kurtulma gibi etkiler getiriyor. Uzun zamandır , toplumsal ve sosyal olarak kurtulmamız gereken ama bir türlü vazgeçmeye kıyamadığımız bir çok şeyi, gökyüzü bu sert açısı ile artık elimizden alarak bizi geçmişin etkilerinden, enerjisi ve görevi tamamlanmış oluşumlardan kurtarmakta kararlı. Biz ne kadar direnirsek, çatışma o denli sert olacağa benziyor. Özellikle genç kuşağın içinde yer alacağı hareketlenmeler ve aydınlanmalar olası gibi duruyor.

[quote]15 Nisan’daki tutulmanın ardından, 21 Nisan’da Uranüs ve Plüton’un bomba etkisi  ile , güçlü bir enerji yağmuru altında kalıyoruz.[/quote]

Uranüs; sıra dışı, bireysel, şok edici ama geçici değişimlerin habercisidir. Plüton ise; eskimiş, görevi bitmiş, tamamlanmış olanın değişimi, dönüşümü, sonlandırılması ile ilgili etkileri barındırarak yeni ve kaçınılmaz olana yer açar. 21 Nisan’daki bu iki aykırı gezegenin kavuşumu, öncesindeki Ay tutulması ile etkisini ikiye katlayarak , beklenmeyen değişim ve dönüşümlerde global etkiler ortaya çıkmasına neden olacak gibi duruyor.


Bunca etkinin altında kendimizi daha alıngan, daha duygusal, hassas hissedebiliriz. Maddi olarak kemerleri biraz sıkmak zorunda kalabiliriz. Savaşçı ve saldırgan yanımız ortaya çıksa da ilk adımı bizim atmamamızda fayda var. Geri çekilerek beklemek, karar almadan sakince analiz etmek, girişimlerde ve çözümlemelerde bulunmamak, savunmada kalmak bu ay hepimiz için yapılacak en güzel seçimler olacaktır.

[quote]Nisan ayı bizden çok şey alıp götürecek , köklü bir temizlik yapacak gibi .[/quote]

28 Nisan’daki Güneş tutulması ile , öncesinde ayağa kalkmış olan her şey patlama ile temizleneceğe benziyor. Biraz sancılı acılı ama kökten bir değişim manevrası. Güneş tutulması öncü burçlarda gerçekleşiyor.  Burcunuz ve yükseleniniz öncü burçlardan birinde değilse iyi haber bu etkileri bireysel olarak daha yumuşak atlatabileceksiniz.  Diğer açıdan öncü burçlar için ise, bu tutulma akıntının yönünü değiştireceğe benziyor. Sıkı tutunmakta fayda var.

Nisan ayı yılın en hassas ve en değişim dolu ayı. Bu ayı iç dünyamıza dönerek, önemli kararlar almadan, ruhani ve maddesel olarak ayıklanarak ve temizlenerek geçirmek bizim için iyi olacaktır.

[quote]Hepimiz hayatımızı eskilerden arındırıp yeniliklere yer açmalıyız.[/quote]

Yapamadığımızda ise gökyüzünün bize uzanan elini tutmak, bizi şu an hayal bile edemeyeceğimiz yerlere taşıyacaktır.


Bu hareketli, enerji dolu ve değişim rüzgarları ile bezenmiş Nisan ayında, hepimizin başı dönecek gibi. Sıkı tutunun.


 

Duygu Tunç Yontucu
ITU İnşaat Fakültesinden mezun olduktan sonra, sırası ile Boğaziçi Ünv. ve Marmara Ünv. sinde Yönetim/Organizasyon ve Pazarlama eğitimleri alarak, mezun olduğu mühendislik alanı dışında, reklam ve pazarlama sektöründe çalışmaya başladı. Müziğe ve fotoğrafa olan tutkusu çok küçük yaşlarda ortaya çıktı. Edebiyatın yaşamı olduğunu söyleyen yazar yazmayı ve okumayı seviyor. Kadın Çıkıntıları adı altında bir şiir kitabı ve yine aynı isimde bir blogu var. Fotoğrafla da ilgileniyor. www.duygutunc.com adı altında bir fotoğraf sitesi mevcut. IFSAK üyesi ve sergi hazırlığı içerisinde. Müzik ile piyanosu en iyi arkadaşları arasında.