Haziran Bitiriş midir?

Siz hiç rengarenk giyinen yaşlı emekli bayanlara ya da beylere denk geldiniz mi? Aslında bayan da denmez kadın ve erkeklere. Doğrusu bu imiş; ‘Bayan’ değil ‘Kadın’. Bay diye cinsiyet yoktur esasında.

rengarenk

“Ben kendimi bilirim belli tarzım var Japon Gülü, Borazan çiçeği olamam” derseniz o sizin seçiminiz.

Ama bazen o topluluğun mensupları beni şaşırtır. Geçenlerde gördüm kendimi renkli giyinirim bilirdim, ya da benim emekli halimde beraber otobüs bekledik sanırım. Birçok yönden süzdü beni ikimizde bez çanta kullanıyorduk…


Genelde toprak rengini kendilerine bir görev edası ile seçtikleri için “Topraktan geldik 40 yaşından itibaren emeklilik günümün dolmasını bekliyorum Ayvalıktan bir yazlığım olsun ama öncesinde oğlumu evlendireyim denir “ koyu renklerle yazlık arayışına geçilir. Ama bir grup yaşlılar onlara inat ebemkuşağı andıran şekilde giyinirler.

images

Saçları mor bile olabilir olsun hatta hepsi öyle olsun. Yaz ayının gelmesi benim için hep bitiş oluyor sanırım uzun dönemdir öğrencilik halimden sebep Haziran bana bitirişleri anımsatıyor bana. Onlar işlerini bitirmiş deyim yerindeyse ununu eleyip eleğe asmışlar. Hayatlarının son demlerinde olabilirler hatta sonuna gelmiş olabilirler. Bir şeyler bittiğinde ya da sonunun geldiğini anladığınızda nasıl hareket edersiniz. Tonlar siyah, gri kapatarak bitiriyoruz. Zararına satışlar var artık diyorsanız yanılıyorsunuz. Bilerek kavuniçi ayakkabı giyinen teyze daha var diyor adeta bitir işime.

Hollanda pabuçlarını andıran sandaletli emeklimizin yapacağı birçok şey var belli ki gideceği yerler, tatmadığı sağlıklı zeytin yağılar başka başka lezzetler henüz edinmediği dostlar, sıklıkla görüşmediği yakınları. Listesi uzun bitirmek, pes etmek için çok erkendir çünkü. Daha renkli bakmanız gerekebilir, bazı günlerde.Özellikle zor boğucu işlerinizi bitirmeniz gereken günlerde.


İş, okul önemli işlerin teslim günlerin de boğulursunuz belki birinin balonu elinden uçmuştur. Meşhur palaza aralarındadır belki balon uçarken kahvenizi yudumlarsınız. Giymekte olduğunuz gri tonlu resmi takımlarınız içinde siz de yazlık arayışına geçersiniz.