Marmaris Dünya Sanat Merkezi Olmaya Aday

                                                                                                                                                                                                                                                                      

‘MarmariSANart Topluluğu’ Marmaris’in dünya sanat merkezi olması için kolları sıvadı.

marmaris sanart-indigodergisi

Marmaris’i Dünya Sanat Merkezi Yapacak Önemli Adım

MarmariSanart Topluluğu, sanata gönül vermiş bölgemizin seçkin sanatçıları tarafından oluşturulmuş bir platform olarak hayatına başladı. İlerleyen süreçte dernekleşip, Marmaris’e katkı sağlayan  entelektüel birikimini Marmaris ve Türkiye ile paylaşan, sanatı ve anatçıyı korumayı hedefleyen; Marmaris’i bir dünya sanat merkezi haline getirmeyi vizyon edinen saygın bir sivil toplum kuruluşu olarak kuruldu.


MarmarisSANart Topluluğu Başkanı Şeref Öztürk yaptığı konuşmada, Marmaris’te yaşayan tüm sanatçı ve sanatseverleri tek bir çatı altında buluşturacaklarını belirtti. Öztürk, Marmaris’in bir dünya markası haline gelmesi için çalışacaklarını, sanatçı gözüyle kentteki turizm, yaşam ve insan kalitesini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Festivaller Kenti Marmaris

MarmarisSanart Topluluğu Başkanı Şeref Öztürk konuşmasına şöyle devam etti:

Marmaris, tarihi, çevresel, coğrafi ve kültürel konumu ile çok büyük potansiyelleri içinde barındırıyor. Biz sanatçılar, bu potansiyelin en güzel şekilde değerlendirilmesinde öncü rol oynayacağız. “Dünyanın İncisi” söyleminin ne kadar doğru olduğunu yalnızca Türkiye ve Avrupa’ya değil, tüm dünyaya göstereceğiz. Sanart, Marmaris’in basamakları hızlıca çıkmasını ve dünya çapında hak ettiği yere kavuşması için çalışacak. Marmaris halkının desteğiyle Marmaris’i bir festivaller kenti haline getireceğiz.


Topluluğumuzun amaçları ve hedefleri doğrultusunda, birçok projeye imza atacağız. Marmaris’te öncelikle yerel yönetimin ve Sivil toplum kuruluşlarının bu projelerde bizleri destekleyeceğine olan inancımız tamdır. Birlikte uyum içerisinde Marmaris sanatçısını ve sanatı koruyarak halkımızın bilinç düzeyinin yükselmesine katkı sağlayacağız. Bunun içinde birçok sanat etkinliği projesi geliştireceğiz.

Topluluğumuzun uygulamaya ilk koyacağı projesi “Uluslararası Marmaris Kısa Film Festivali” olacak. MarmarisSANart, Marmaris Belediyesi ve Martab ile birlikte uygulanacak.

[divider]

MarmarisSANart Topluluğu Temel Kuruluş Amaçları:

  • Marmaris’te yaşayan sanatçı ve sanatseverleri bir çatı altında buluşturmak.
  • Sanatçı ve sanat severleri üretime teşvik etmek.
  • Proje geliştirmelerini sağlamak.
  • Sanat faaliyetlerini geliştirmek amaçlı ekip oluşturmak.
  • Gençlere, sanatsal hobi alanları oluşturmak ve eğitmek.
  • Marmaris’te yaşamak isteyen sanatçıların, sanat kenti olduğunun yolunu açmak.
  • Kentin sanatla; turizm, yaşam ve insan kalitesini artırmak.
  • Çevresel sorunları belirlemek. (Deniz, Orman, Doğal yaşam vb.)
  • Marmaris’in gelişimesi için önce sorunlarını belirlemek.
  • Alternatif turizm olarak, sanat ve sağlık turizminin zeminini hazırlamak.


Bu amaçlar doğrultusunda, topluluğumuzun hedefleri:

  • Marmaris’te yaşayan sanatçı ve sanat severleri kolektif hereket etmelerini sağlamak.
  • Sanatçı ve sanat severleri üretir hale getirmek.
  • Sanatçıların geliştirdikleri projelerini hayata geçirmek.
  • Ekiplerin kendi sanat alanlarında büyümesini sağlamak.
  • Gençlere sanatsal yönden geliştirmek ve hedeflerine ulaşmalarını sağlamak.
  • Kenti her yönden sanatsal faaliyetlerle donatmak ve örnek kent olmak.
  • Marmarisin sanat kenti olduğunu, sanatsal festival ve faaliyetlerle ispatlama.
  • Çevre bilinci konusunda organizasyonlar ve uygulamalar yapmak.
  • Marmaris yaşayanlarını; Esnaf, işletmeci, çalışan ve gençlerine eğitim (Etkili iletişim, satış teknikleri, diksiyon vb) vermek.
  • Kış mevsimi olamayan kentimizin kış turizmi olarak nelerin olacağını belirlemek ve hayata geçirmek.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.