Müziğin Hayatımıza Getirdikleri

Müzik iç dünyamıza duygu yüklü bir yolculuktur. Aynı müzik tarzı her birimize farklı hisler yaşatabilir.

müzik, konser-müziğin hayatımıza getirdikleri- indigodergisi

Notaların  her biri adeta farklı anlarımızı karşılamak için yarışıyorlar. Fasıl, tasavvuf, rock… Örneğin hüzün ve sevinç gibi farklı iki duygumuz  nasıl oluyor da fasıl müziğinde birleşebiliyor.

Çoğu müziği Hamilelik döneminde can’la beraber dinleriz, dünyaya merhaba dedikten sonraki dönemde ise huzurlu olması için dinletiriz. Doğumdan itibaren hayatımızda var olan bir tınıdır müzik.


Ofisin hengamesi içindeyken birimizin cep telefonu bozar sessizliği ve anlık bir dalgalanma yaşatabilir, ruhumuzda bu haliyle çok güçlüdür. Doğum günlerinde, yılbaşı eğlencelerinde, özel günlerde, mutsuz hissettiğimizde hep dert ortağımızdır. Ve o anlarımızı adeta ölümsüzleştirir.

Özellikle klasik müzik beynimizin her 2 bölümünü harekete geçirerek , stresten uzak kalmamızı, öğrenme yetimizi geliştirmemiz için büyük bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor.

Yine farklı bir tarz olan tasavvuf müziğine değinmek istiyorum. Bu müziğin asıl amacı kulluğu hatırlamamızı sağlamasıdır. Ruhumuzda dinlenmişlik istiyorsak doğru adresteyiz demektir. Halk müziğiyle benzerlikler taşımaktadır.

Türkülerin yeri ise apayrıdır benim için. Olayların kahramanları bile oluşur kendiliğinden, yaşanan olaylar için yazıldığından daha duygu yüklüdürler. Gurbette olanların en tercih ettiği müzik çeşididir.

Ninni ise tarif edilemez! Çocuklarıma tanıtırken bile farklı duyguları yaşatan, bir zamanlar bana da söylenen, sanki söylenince anne ile bebeği arasında oluşmuş duygusal bağı perçinleyen bir köprü vazifesi görmektedir.


Müziğin varlığı sihirli bir değnek gibi aslında, her şeyi unutturabilen yada hatırlatan. Fakat burada asıl önemli olan hangi tür müziğin bize nasıl geleceğini iyi analiz edebilmek. Bence bunu bilmek için her çeşit müziği dinlemeyi denemeliyiz. Kim bilir bu deneme daha sonra vazgeçemeyeceğimiz tek seçimimiz olabilir. Hangi duygu durumunda nasıl tarz dinleyip daha iyi hissedeceğimizi bilir, hüznü mutluluğa dönüştürmeyi başarabilirsek, hayatımız müzikle daha da renklenecektir.