O’na Uyanmak

O uyanış, öyle bir uyanış ki gözleri açmaktan çok çok daha öte olan bir uyanış. Açılan sadece 2 göz kapağı değil, çok daha ötesi…

awaken-spiritual-gifts

[quote]Not: Aşağıda okuyacağınız şeylerden bir çoğu parça parça bazı kişilerde hissedilebilir. Ancak kesinlikle bu belirtilere sahip her insan uyanış yolunda ilerliyor diye birşey yok. Anlayabileceğiniz en keskin noktalardan birtanesi ise farkındalık yoluna girip girmediğiniz ve de kendiniz, benliğiniz üzerinde neler yaptığınızla ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden özellikle bedensel belirtilerin nedenini sadece bu duruma bağlamamalısınız. Her insan kendi içinde bir şaheserdir, o yüzden bunlar genelde görülen durumlar, benim duyduğum, gördüğüm belirtilerin ortak noktada birleştirilmiş halidir. Daha birçok farklı detay eklenebileceği gibi, çıkartılabilinirde. Ve yaşananların hepsinin bir sebebi vardır.[/quote]

Gece aniden acılan gözler. Günlerce uyumuşcasına, dinç bir uyanış. Sadece 2 ya da 4 saat uyumuş olduğunu farkettiğinde zihninde, bedeninde oluşan şaşkınlık. 2 – 3 saat uyuyup aniden sanki birisi uyandırmışcasına uyanma. Hatta bazı hayvan sesleri ile ya da ışıklar ile uyanma. Bazende uzun uyumalar. Sanki hiç uyanmak istemezmiş gibi.


Boşluk hissi. Öyle bir boşluk ki bulutların üzerinde yürüyormuşcasına ama sonu olmayan bir boşluğa doğru. Boşluk mu acaba, doluluk mu? Nereye aitim ben soruları zihninde dönerken, nelerde saçmalıyorum ben düşünceleri içinde yaşadığın daha da büyük bir boşluk. Sanki gitmek, bilmek istediğin bir yer varda, orayı bilince, bulunca rahatlayacaksın ve herşey çözülecek hissi.

Mutlu muyum , mutsuz muyum bilmiyorum cümleleri kurmaya başladığın o tarifsiz his.

Aniden ağlama, nedensiz ağlama krizleri. Herhangi bir neden olmaksızın ya da küçük şeylerin dahi, mesela annesine sarılan bir bebeği gördüğünde ya da küçük kedi yavrusu gördüğünde dahi hıçkırıklara boğulma gibi nedensiz şiddetli ağlamalar.

Çevrende bulunan, akraba, arkadaşlardan, yakınlardan uzaklaşma. Nefret etme, çok sevme gibi ortası olmayan keskin duygular hissetme. Bunlarla birlikte keskin değişiklikler boşanma, iletişimleri kesme vb.

Ani iş değişiklikleri. Yaptığın işten aniden soğuma, bırakma. Bambaşka işlere yönelme. O güne kadar yapmak için çabaladığın herşeyin ne kadar boş ve gereksiz olduğu hissi ile dolma.

İştah açılması ya da kapanması. Çılgınlar gibi protein isteği vb. Kilo alma veya verme.
Çok sevdiğin bir yiyecekten nefret etme ya da hiç yemediğin bir yiyeceği çılgın gibi yeme isteği.
Daha önce hiç karşılaşmadığın alerjiler, hassaslıklar, huzursuzluklar.
Bedeninde gerçekleşen değişiklikler. Ayak, bilek kırılması, çatlaması, yanıklar. Özetle kişinin yavaşlamasını sağlayacak bedensel hasarlar.
Bedende hissedilen çeşitli enerjisel faliyetler, baş üstü ( tepe çakra) karıncalanma, kaşıntı, baskı hissi vb. Bazı bölgelerde basınç hissetme ( örneğin kulaklarda).

Kalbin sıkışması ya da nedensiz kalbinde ani ve yoğun huzursuzluk hissi. Bedenin diger bölgelerinde de ağrılar, kemiklerde yogun ağrı hisleri.
Bedende görülen isilikler, akne problemleri, çeşitli deri hastalıkları. Bedeniniz artık toksinlerle yaşamak istemiyor. Bambaşka bir dna sistemine geçiş yapmak için her yolu deneyecek. Enerjileriniz değişirken, bedeniniz toksinler ile yaşayamaz.

Mutluluğun, heyecanın yitirilmesi, hiçbir şey yapmayı istememe ya da eski yaptığın hiçbir şeyin sana zevk vermemesi. Birşey yapmak zorunda olmadığını farkettiğin anda rahatlığa kavuştuğun his.

Trafikte, kalabalıkta bulunamama ya da bulunmama isteği. Alışveriş merkezlerinde, toplantılarda, eğlence yerlerinde bunalma ve oradan kaçma isteği vb.


[quote]Kendi kendine konuşmak, karşında biri varmışasına konuşmak, merak etmeyin delirmiyorsunuz. Kendinizin, benliğinizin farkına varıyor, keşfetme sürecine giriyorsunuz, izin verin kendinize.[/quote]

1212121212

Yanlızlık hissi. Sanki kimse sizi anlamıyormuş gibi düşünceler. Normalde zevk aldığınız ortamlarda dahi yapayanlız hissetme. Yanlızlık hissi içerisinde olursanızda yine de kimse ile görüşmek istememe. Yapayanlız kalıp, kendinizi dinleme vb.

Kabuslar, rüyalar, anlamlandıramadığınız bilinç olayları. Çeşitli sahneler görme. Savaş, bambaşka devirler, eski dönemlerde yaşanan felakatler vb.
Bir sebep olmaksızın duydugun, en derininde hissettiğin derin bir üzüntü. Üzgünsün ama nedeni yok. İzin ver yine kendine, bir süre sonra sebebini öğreneceksin.

Duyu organlarının, zihninin daha net ve keskin çalışmaya başlaması. Mesela kokuları bir farklı algılaman. Sanki beynin normalden 2 kat daha hızlı çalışmaya başladığını hissetme. O güne kadar farkına varamadığın şeyleri bir puzzle tamamlarcasına tamamlama. Yaratıcılığının artması. Bunu da mı biliyordum ben şeklinde şaşkınlıkla yeni şeyler ortaya koyma.

Zaman kavramını bir farklı algılama. Zaman diye bir kavram var mı acaba? Hissediyorsan hızlandı mı ki?

Bedeninde hissettiğin ani ve keskin enerjiler. Gün içerisinde ya da gece uyurken değişik enerjileri hissetmeye başlama. Farklı durumlar yaşama.

Tesadüf kelimesini çok kullanmaya başladığın ancak o kelimenin anlamı artık çok farklıdır senin için. Yerine kelime bulamadığın, tesadüf yoktur ama bu durumu anlatacak başka kelimede yoktur diye düşünürken buldugun hal. Senin istediğin cümleyi, durumu, olayı verecek insanlarla karşılaşma, duyma.
Buna destek olan eğitimlerin, kişilerin, kitapların, filmlerin karşına çıkması. Tüm evren bir olmuş sana destek veriyor sanki.

Ve en zorlusu, en uzunu, en önemlisi, en güzeli, en acısı olan o his. Özlem…

Özlem hissi. Özlem ama kime özlem, neye özlem. Anlamlandıramadığın değişik bir özlem. O’na ulaşma isteği, sevme ve sevilme isteği. Şaşkınlık hissettiğin en yoğun duydu. Bir an önce ne olacaksa olsunda O’na ulaşayım, bir an önce ne yapacaksam yapayım O’na ulaşayım diye kalbinde oluşan büyük heyecan.
Bu özlemin neye özlem kime özlem, nereye özlem olduğunu hissettiğin anda, tüm hücrelerini O’nun bilgisi kapladığı anda hissettiğin derin huzur. O’na ulaşacağın günü özlemle bekleme.
Zihninde ki tüm soruların, tüm endişelerin, tüm olumlu olmayan duyguların, bir anda uçup yok olduğu o an.
Artık herşeyin değiştiği, bildiğin herşeyi ne kadar da bilmediğini farkettiğin, çevrede yaşanan olaylara sevgiyle bakmaya başladığın, her ne durumda olursan ol, kalbinde yok olmayacak olan özleme, sevgiye, huzura geçiş durumu.

o-BEARHUG-facebook

Artık sen, o eski sen değilsin.
Bir sen vardır, senden içeri durumunu keşfettin.
Dışarıdan aynı gibi görünebilirsin ama ya ruhun, ya zihnin, ya benliğin.
Herşey farklıdır artık, herşey daha güzel, herkes daha iyi, herkes daha sevgi doludur.
Bu gezegende farklıdır artık, gezegende bulunan tüm canlılarda farklıdır senin için.
Sevgi de, huzurda, aşk’ta, yaşanan olaylarda, O’da farklıdır.
Neyi, neden yaptığını, neyin neden olduğunu, kimin neden hayatına girdiğini, çıktığını tüm benliğinde gördüğün a’na ulaşmışsın demektir.

Ama öğreneceklerinin bittiğini sanma, neler de vardır öğrenilecek. Hepsi artık bir hoşluktur senin için, gereklilik değil.


Ne güzeldir her dönemin insanlarını algılamak
Ne güzeldir ölmeden önce ölmek
Ne güzeldir hiçliğe ulaşmak
Ne güzeldir sorusuz kalmak
Ne güzeldir sonsuz olmak
Ne güzeldir O’na teslimiyet
Ne de güzeldir O’na kavuşmak
O’na kavuşup birliği anlamak
O’na kavuşup sevgiyi anlamak
O’na kavuşup …