Güneşe Karşı Yaz İksiri

Güneşin karanlık yüzüne karşı kullanabileceğiniz iksirinizi hazırlarken sihirli sözcükleri söylemeyi hatırlayın ve yaz boyunca saklayın. İksiriniz bir hafta içinde sihrini kaybedecektir, sakın unutmayın!

lavender

Yaz en çok beklenen mevsimlerden biri ve kuşkusuz bunun sebebi de yaşam kaynağımız, güneş. Sanırım pek bir şey yapmadan huzurlu bir şekilde kalabildiğim nadir zamanlardan biri güneşlenmek. Her ne kadar bronz tenden hoşlanmasam da güneşin altına uzanarak, vücudumu yavaşça ısıtmasını ve en çok da kemiklerime kadar işlediğindeki hissettirdiği duyguya bayılıyorum. İçim rahat bir şekilde güneşle bir olmam için, beyaz rengimi kaybetmeyeceğime emin olmam gerek. Genelde koruma kalkanımı aktif kullanırım bu yüzden. Ama bazen güneşin karanlık tarafında buluruz kendimizi ve bu doğal zararı yine doğal yollarla yenmek isteyebiliriz.

Lavanta

Lavanta yağı sadece yanığın acısını almakla kalmayıp, vakit geçirmeden yanık bölgenin üzerine peeling yapılmasıyla iyileştirici gücünü açığa çıkarır. Ayrıca yağın kalitesi ne kadar iyi ise, sonuç da o kadar başarılı olacaktır.


yogurt

Yoğurt

Doğal ve tam yağlı yoğurt yanmış bölgenin üzerine sürülerek, yaklaşık 20 dakika beklenebilir. Yoğurdun içine ayrıca aloe vera da ekleyebilir ve işlemi tamamladıktan sonra güzel bir duş ile rahatlanabilir.

Elma Sirkesi

Güneş yanıklarına en iyi gelen mucizeler arasına elma sirkesini eklemeyi unutmamalı. Su dolu sprey şişesine 2 yemek kaşığı kadar eklenen elma sirkeli su karışımı hasarlı bölgeler için kullanılabilir. Ayrıca 2 bardak elma sirkesini soğuk banyo suyunuza ekleyerek, içinde 30 dakikanın keyfini çıkarabilirsiniz. Elma sirkesinin muhteşem bir kokusu olmayabilir ama cildinizi yenilemek için elinden geleni sihirli bir şekilde yapacaktır.

Çay

Demli siyah çay da güneşin verdiği hasarı tamir edecek,  hem evde bulunabilecek en kolay ve en iyi mucizelerden biridir. İçinde bulunan tanin yanıkların iyileşmesinde rol oynar. Soğuk çayı tekrar tekrar katmanlar halinde yanık bölgeye uygulayabilirsiniz ve ertesi gün yeniden ve yeniden.

Patates Kabuğu

Patates kabuklarını yanık bölgelere bandaj şeklinde uygulayarak derinin nemlenmesi ve anti-bakteriyel desteği sağlayarak çabuk bir şekilde iyileşmesini sağlar. Bu eski bir yöntemdir fakat hala mucizesini sürdürmektedir.


E Vitamini

Yanık sonrası uygulanabilecek en iyi çözümlerden biri olan E vitamini yağı, yanık bölgenin üzerine birkaç gün düzenli olarak uygulayarak cildin nemli kalmasını ve iyileşmesini sağlayacaktır.

salatalık

Salatalık

Doğranmış ya da püre haline getirilmiş salatalıklar yanık bölgeler için harika bir merhemdir.

iksir

Kendi İksirinizi Yapın

Güneşin karanlık yüzüne karşı kullanabileceğiniz iksirinizi yaz boyunca saklayın. Bir şişe iksir için: 2 ölçek aloe vera jel, 2 ölçek soğuk su, 1/2 yemek kaşığı vitamin E yağı, 15 damla çay ağacı yağı, 15 damla lavanta yağını iyice karıştırırken sihirli sözcükleri söylemeyi unutmayın!

**


Not: İksiriniz bir hafta içinde sihrini kaybedecektir!

Doğal D vitamini: Nasıl güneşlenmek gerekiyor?


Kübra Hurhun
8 Aralık 1989'da bu hayatına doğdu. Öğrenmeyi, yeni şeyler deneyimlemeyi, araştırmayı ve okumayı seviyor. Kristalleri oldukça etkileyici buluyor. Fotoğraf çekiyor. Kaktüs yetiştiriyor. Dikiş makinesini ve Xavier Dolan filmlerini seviyor. Şifacılık ile ilgileniyor. Şuan Usui Reiki 2 seviyesinde ve Bruno Gröning-Arkadaş Çevresi'nde düzenli enerji çalışmaları ve ruhsal gelişimine devam ediyor. Ayrıca akademik hayatını da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünde sürdürürken, suan yeni projesi olan "cosmicorgasm" uzerinde calisiyor. ° ° http://cosmic-orgasm.com http://kubrahurhun.com