İnsanoğlunun Bitmek Bilmeyen Ayrım Hastalığı

Şu sıralar sosyal medyada Hitler’e ait “Gün gelecek öldürmediğim her Yahudi için bana küfredeceksiniz” sözü sıkça paylaşılıyor. Üstelik bunu paylaşanlar çoğunlukla belli bir eğitim seviyesinde ve kendini dindar olarak tanımlayan insanlar.

hitler-

Hitler kimdir peki? II. Dünya Savaşı’nda kaç milyon genç, kadın, yaşlı, sivil, asker, vs. Yahudi demeden katleden tarihin en büyük katili! Alman ırkının üstün ırk olduğunu belirten sapkın fikirleriyle Almanya’daki aksaklıkların nedeni olarak o zaman Almanya’da yaşayan azınlıkları (Yahudiler, vs.) görüyordu.


Bugünün Almanya’sında azınlık olarak kimler var? Türkler ve Müslümanlar… Yani Hitler bugün yaşasa ilk icraat olarak Almanya’daki Türkleri ve Müslümanları katlederdi. Hitler’in ruhuna rahmet okuyan insanlarımız bu ihtimali nedense göz ardı ediyor. Çünkü Gazze’de ölenlerin Müslüman, öldürenlerin de Yahudi olması bizim insanımızın ölüm olayında bile ayrım yapması için yeterli bir sebep. İsrail’in yerinde Filistin olsaydı ve Filistinliler İsrailli masum sivil insanları öldürseydi sesleri çıkmayacaktı. Nerede kaldı o zaman insanlık, dindarlık, alınan eğitim ya da Allah korkusu?

soykırım-indigodergisi

İsrail’in yaptığı katliam elbette kabul edilemez. Dinleri de hoşunuza gitmeyebilir ama İsrail bugün kin ve nefret dolu bir politika izliyorsa bunun tohumlarını atan Hitler’den başkası değil. Öldürme gücü açısından Hitler kadar olmasa da bizim coğrafyamızda da kin ve nefret üzerinden siyaset yapan devlet adamlarını görüyoruz. Bu kin ve nefret dolu siyasetin tohumlarının yıllar sonra nasıl sonuç vereceğini hep birlikte göreceğiz ama ben bu konuda hiç iyimser değilim.


Gazze’de katliam var ve dünyadaki çoğu ülke bu katliama sessiz kalıyor. Çünkü bizim insanımızın yaptığı ayrımın başka türlüsünü de onlar yapmakta. Katliamın sebebi zerre kadar umurumda değil. Sadece Gazze değil dünyanın neresinde, hangi zaman diliminde olursa olsun masum insanlar ölüyorsa ölme sebeplerinin canı cehenneme! Öldüren tarafın hep bir bahanesi oluyor nasıl olsa.

İnsanlık tarihi var olduğundan beri Dünya’da Hitler ve onun gibi katiller dil, din, ırk, vs. gibi özellikleri bahane edip bir sürü insan öldürdüler. Bu özellikler üzerinden ayrım yapan Hitler’in, Hitler’in ruhuna rahmet okuyanların, Gazze’deki katliama sessiz kalan ülkelerin, kısacası bir şekilde ayrım yapan herkesin birbirinden farkı olmadığını düşünüyorum. Bu özellikler de olmasa insanlar “Gözünün üstünde kaşın var” diyerek birbirini öldürürlerdi herhalde.

Shakespeare’in Atinalı Timon’da yazdığı gibi:


[quote]Hayvanlar, kuşlar, balıklar da doyurmaz sizi. İlle de insan yiyeceksiniz.[/quote]


Ali Sait Tanrıverdi
27 Mart'ta İstanbul'da doğdu. 2011 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nin Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. 2017 yılında İstanbul Üniversitesi'nde Radyo Tv Sinema anabilim dalı üzerine yüksek lisansını tamamladı. Kısa filmler çekti ve video klip kurguları yaptı. Çeşitli dergilerde sinema ve tiyatro incelemeleri yazdı. 2011 yılından beri fotoğraf çekmektedir.