Renklerin içinden çiçeklerin özüne

Birlik alanındasın. Şefkat ve sevginin kuşattığı birliğin bahçesinde… En yüksek potansiyeli, neşeyi, sevgiyi, barış enerjilerini içine alıyorsun. Olduğun saf hal…

Renklerin içinden çiçeklerin özüne

Aşağıdaki meditasyon özel çalışmalarımda uyguladığım, kendi yazdığım bir meditasyondur. Bu meditasyondan daha etkin bir verim almak için bulunduğunuz ortamda gül yağı kullanabilirsiniz. Buradan yayılan kokuyu duyamıyorsunuz ama benim ve sizin aranızdaki koku sınırını kaldırmak isterseniz; siz de bulunduğunuz ortamda gül yağı veya sevdiğiniz bir kokuyu kullanabilirsiniz. Böylece birlik alanımızda aynı kokuyu alıyor olmak başka bir keyif olacaktır.

Derin nefesler alıyor ve gözlerini yavaşça kapatıyorsun. Şimdi sana daha önce yüklenen kalıplardan arınmak için bir yola çıktığını hayal et. Renklerin içinde renkler, alemler içinde alemlere doğru bir yolculuk içindesin. Bütün yüklerinden kurtulduğunda tüm var oluşunu şefkat ve sevgi ile doldurduğun bir yere doğru yolculuktasın. İçinde yeniye yer açıyorsun.


dergi çiçek meditasyonu

İnce beyaz bir ışık hayal et. Bu ışık naifçe bedeninin etrafını sarıyor ve nazikçe yerden havalanıyorsun. Gri bir ışık bulutundan geçiyorsun. Seni tutan, sınırlayan, vicdanının sesini duymana engel olan tüm inançlarını, düşüncelerini bu gri alana bırakıyorsun. İzin ver zihnin yıkansın, arınsın.

Gri bulutların arasından sarı güneş ışığı yükseliyor. Öz benliğini fark ediyorsun. Güvendesin. Dişi ve eril yanının bütünüyle farkındasın. Sen tam olarak bu farkındalıkta iken güneşin altında dizilmiş kapıları görüyorsun. O kapıların ardında kapalı olan renk tayfları var. Şimdi önünde durduğun kapıyı aç ve renkleri serbest bırak. Geri dönerken daha sonra bu yolculuğa çıktığın ana kadar kapıları tekrar kapatırsın.

Önündeki kapıyı açtığında parlak kırmızı ışığa güneşin altında serilmesi için ver. Her şey sevgiye dönüşsün. Zihnin parıl parıl parlayan berrak bir su gibi sakin. Sen evrenin yaşamdaki bir parçasısın ve rahatlıyor, gevşiyorsun.

Tüm bu olumlu duygular sen döndükten sonra da devam edecek. Diğer kapıya yöneliyorsun ve açıyorsun. Bembeyaz bir ışık huzmesi süzülüyor. Güneşin altında beyaz ışığın dans etmesine izin veriyorsun. Atalarından ve geçmişten getirdiğin tüm karmik bağlar temizleniyor.

Serbest bırakmakta zorlandığını düşündüğün her şey güneşin ışığıyla yıkanıyor. Kolaylıkla özgürleşiyorsun ve beyaz ışık seni çok özel bir kapıya götürüyor. Bu kapının rengi yeşil. Kapıyı açtığında içeriden yeşil ışık yayılıyor, yükseliyor.

Her yer yeşil. Bu zamana kadar gördüğün her yeşilden daha parlak, daha huzurlu. Şimdi buradasın. Dönüşüm ve yenilenme alanındasın. Yeşil rengin derinliklerine doğru yol aldıkça çiçeklerin kokularını fark ediyorsun. Seni kendine çeken hafif kokular.

Yeşil ışık güneşin altında tüm tonlarıyla uzanırken sen bu kapının ardındaki yeşil bahçeye giriyorsun. Birlik alanındasın. Şefkat ve sevginin kuşattığı birliğin bahçesinde… En yüksek potansiyeli, neşeyi, sevgiyi, barış enerjilerini içine alıyorsun.

Olduğun saf hal… Kapının dışında seni aşağıya çekmek isteyen sesler olsa da sen buradan döndükten sonra da sevginin en yüksek hali seninle olmaya devam edecek. İçsel rehberliğini almakta ve yaşam amacını fark etmekte başarılı olacaksın.


Renklerin içinden çiçeklerin özüne

Bahçede hava açık, öyle güzel ki, hafif bir esinti sarıyor etrafını… Gül kokuları geliyor. Koku yayıldıkça için mutlulukla doluyor. Çiçeklere yaklaşıyorsun. Kokusunu içine çekiyorsun. Burnundan derin nefesler al ve ver.

Nefes alırken vücudun rahatlıyor ve nefes verirken vücudundaki tüm gerilim kayboluyor. Şimdi geçirgensin. Saydamsın ve her nefesinle çiçekle olan bağlantın derinleşiyor. Yavaşca gülün kendisi ol. Ne renk olduğunu hissediyor musun? Sen pembe bir gülsün.

Pembe gül güzelliği temsil eder. Kendi güzelliğinin farkında mısın? Şimdi, tam şu anda kendi güzelliğini kabul ediyorsun. Sana dair her şey eşsiz… Ne zaman kendi değerini, güzelliğini hatırlamaya gereksinim duyarsan pembe gülü düşün ve özünle bütünleş. O sana kendini hatırlamanda yardımcı olacak.

Şimdi rengin hafifçe kırmızıya dönüşüyor. Kırmızı renge dönüşmen ile birlikte daha önceki aşk ile ilgili anıların dönüşüyor, şifalanıyor. Sen aşkın kendisisin. Kırmızı gül ile bütünleşme sen buradan döndükten sonra da seninle olmaya devam edecek. Tam şu anda renginin naifce beyaz renge dönüşmesine izin ver. Beyaz gül Baş melek Mikail ile ilgili olan çiçeklerden biridir.

Ne zaman, barış duygularını güçlendirmek istersen, geçmişten gelen bağlarını şifalandırmak istersen beyaz gül olduğunu hatırlayabilir, Baş melek Mikail’den yardım isteyebilirsin. Auran parlıyor. Berrak ve üzerine yapıştığını hissettiğin tüm düşük titreşimli enerjilerden şu andan itibaren sonsuza dek arınıyorsun. İçinden coşku ve sevinç yükseliyor.

Adeta ışığa dönüşüyor ve sonsuz bir menekşe tarlasının içinden geçerek tekrar kapıya yöneliyorsun. Kapıdan dışarı çıktığında fark ediyorsun ki o kapı senin kalbinin kapısı ve içe dönüş ve uyanış alanın.

Şimdi bir başka kapı beliriyor önünde. Bu kapıyı açtığında mavi ışık yayılıyor, güneşin altına seriliyor. Bir kelebek gibi süzülüyorsun. Derin bir maviliğe mavinin tonlarına ve oradan gecenin karanlığına süzülüyorsun. Burada hiçlik var. Bir müddet kal. Burnundan 3 kez derin nefes al ve ver. Bulunduğun bu alanın enerjisinden al ve sanki elbise gibi üzerine giy. Yavaşça bulunduğun yere doğru dönüyorsun.

hiclik-indigodergisi

Geri dönerken sırasıyla mavi ışığın, yeşil ışığın, beyaz ışığın renkleriyle bütünleş. Güneşten yayılan sarı ışığa teşekkür et. Gri bulutun içinde bıraktığın tüm inanç kalıplarına bakarak bu ben değilim, bu benim yarattığım bir inanç ve dönüşmesine izin veriyorum de. Kırmızı kapının kapısını kapat ve oradan getirdiğin gül kokularının şu andan itibaren sonsuza kadar sevgiyle yayılmasına tanıklık et.

Gul_agaci-gül kokusu-indigodergisi


Senden sevgi ve şefkat yayılsın. Seni saran beyaz ışık tam şu anda bulunduğun yere getirsin. 3 kez burnundan nefes al ve ver. Hazır olduğunda gözlerini açabilirsin. Eşlik ettiğin için teşekkür ederim. Hoş geldin. Aynı gibi görünen yaşam senin için artık bir başka boyutun yaşamını ifade ediyor ve burada sevgi, hoş görü neşe var. Özüne hoş gel…

Derviş dönüşü ve ses banyosu ile meditasyon


Funda Doğan
11.11.1977 tarihinde dünyaya geldi. Başkent Üniversitesi Turizm İşletme mezunu olan yazar; 1999 yılında tanıştığı Reiki enerjisinin onda açtığı açılımlarla daha sonra pek çok öğretiyi yaşamına geçirmiştir. Ayurveda, EFT, NLP gibi öğretileri ve Dünya adındaki oğluyla yolculuklarının sentezini bir kitap altında toplamaktadır. 2012 yılından beri, daha çok ebeveynleri hedef aldığı 'İçimdeki Ayna' adlı eğitimlerini vermektedir. Müziğe olan tutkusu da yazmaya olan tutkusu kadar güçlüdür.