Hatırlatma ve Onarma Tedavisi ile Hastalıklardan Kurtulun!

24 farklı doğal tıp metodunu içinde barındıran RTM, Remember, Renegeration Therapy Method”, Türkçesi ile “Hatırlatma ve Onarma Tedavi Metodu”, modern tıbbın temel yaklaşımlarına farklı bir bakış açısı getirerek, hastalıkları iyileştiriyor…

dr mustafa yaşar (3)a
Dr. Mustafa Yaşar

Yüzyıllardır bitkilerle, masajla, sesle ve benzeri doğal yollarla yapılan tedavi metodları, günümüz modern tıbbın 200 yıllık geçmişinden çok daha eskiye dayanıyor, bu nedenle de alternatif değil, klasik olarak görülüyor.

“Hatırlatma ve Onarma Tedavi Metodunu geliştiren Dr. Mustafa Yaşar, insanların varoluşundan gelen ve bedenine kodlanmış bilgilerin aslında hastalık içermediğini, tüm hastalıkların dış etkenlerden kaynaklı olduğunu belirterek, bu hastalıkların aslında sonradan edinildiğini söylüyor.  Dr. Yaşar, uygulanan tedavilerle insan bedenine varoluşundaki kayıtlı bilgiler hatırlatılarak, vücudun yenilenmesi ve kişinin hastalıklardan bu metod ile sağlığına kavuşacağını belirtiyor.


Biz de 24 farklı doğal tıp metodunu barından RTM’yi yani, Hatırlatma ve Onarma Tedavi Metodunu, Dr. Mustafa Yaşar’a sorduk.

Röportaj: Gülşen Kaş

RTM, “Remember, Renegeration Therapy Method nedir?  RTM nasıl ortaya çıktı? Hangi çalışmalar sonucunda RTM bir yardımcı, alternatif tedavi haline dönüştü?

Tarihi yüzyıllar öncesine dayanan “doğal tıp”, özellikle son birkaç yılda yeniden gündeme gelmeye başladı. Ülkemizde daha yaygın olarak alternatif tıp ismiyle anılsa da, bir doğal tıp uzmanı olarak ben ve benim gibi doğal tıp uzmanları geçmişi yüzyıllara dayanan; bitkilerle, masajla, sesle ve benzeri doğal yollarla tedavi metodlarının, günümüz modern tıbbının 200 yıllık geçmişinden çok daha eskiye dayandığını, bu nedenle alternatif değil, klasik olduğunu belirtiyoruz. Amerika, Avrupa, Rusya ve Uzakdoğu’da doğal tıp metodları üniversitelerde ders konusudur. Örneğin Amerika’da akupunktur, Rusya’da sülük tedavisi, Avrupa’da kinezyoloji ile ilgili üniversitelerde kürsüler bile vardır. Ülkemizde ise bazı yanlış uygulamalar ve tıp doktoru olmayıp doğal tıp uygulamaları yapanlar nedeniyle doğal tıp hak ettiği değeri bulamamıştır.  Bu konuda devlet eliyle başlatılacak bir bilinçlendirme çalışmasının gerekliliğini savunanların başını çekmekteyim.

19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okurken, henüz 20’li yaşlarında bir tıbbiyeli iken modern tıbbın sunduğu çözüm yollarını irdelemeye ve irdeledikçe de tatmin olmamaya başladım. Birçok yan etkisi olan kimyasal maddelerin hastalara ilaç olarak verilişini,  hasta organların yeniden çalışır hale getirilmek yerine kesilip atılmasını, rahatsızlıkların üstünün örtülüp çözülmüş gibi yapılmasını kabullenemedim. Mesleğimin varoluş amacının “insana zarar vermeden, saygıyla iyileştirmek” olarak aktarabilirim. Hayatın her aşamasında olduğu gibi hastalıkların tedavisinde de doğal ve yıkıcı olmayan yöntemlerin seçilmesi gerektiğine inandım. İnsanın yapısına ve yaradılışına en uygun, en insancıl tedavi tarzı doğal ve beden işleyişine uygun tedavilerdir.  Doğanın olanakları kullanılarak yapılan tedavileri, kimyasallardan ve tedavi edemediği organları kesip biçmekten çok daha insani ve akılcı buldum.

dr mustafa yaşar (1)

 [quote]İnsanın varoluşundan gelen ve bedenine kodlanmış bilgiler aslında hastalık içermez.[/quote]

 Bu doğallık arayışı beni Amerika, Rusya, Çin, Kanada, Kore, Hindistan, İngiltere, Azerbaycan, Almanya dahil birçok ülkede, doğal tedavilerin neredeyse tamamını öğrenmeye sürükledi. Akademik eğitim verecek düzeyde “Fitoterapi Uzmanı” olmama karşın akupunktur, kinesiyoloji, auriculotherapy, bioenerji, reiki, çakra terapi, osteopati, craniosacral terapi, laser terapi, magneto terapi, iridology, refleksoloji başta olmak üzere, doğal tıbbın hemen her alanında üst seviyede eğitimler aldım.  Son 20 yılımı 22 farklı ülkede değişik doğal tıp metodlarını inceleyip eğitimlerine katılarak geçirdim. Bazı doğal tıp metodlarının bazı hastalıkların tedavisinde faydalı, bazılarında ise yetersiz kaldığını gözlemledim.

24 farklı doğal tıp metodunu içinde barındıran ve modern tıbbın temel yaklaşımlarına farklı bir bakış açısı getiren RTM tedavi metodunu geliştirdim. 25 yıllık tecrübemle oluşturduğum RTM’nin açılımı “Remember, Renegeration Therapy Method”, yani Türkçesi ile “Hatırlatma ve Onarma Tedavi Metodu”…  İnsanın varoluşundan gelen ve bedenine kodlanmış bilgiler aslında hastalık içermez, tüm hastalıklar dış etkenlerden kaynaklı olarak sonradan edinilir.  Buna göre uygulanan tedavilerle insan bedenine varoluşundaki kayıtlı bilgiler hatırlatılarak yenilenmesi ve hastalıklardan kurtulması sağlanıyor…

RTM metodu, yüzde 80 oranında bitkisel tedavilere dayanır.

Modern tıbbın tedavi sürecini, zarar verici etkilerinden arındıran RTM tedavi sistemindeki asıl amaç,  DNA’larda saklı bulunan sağlıklı beden bilgilerini bedene hatırlatarak, bedenin orijinaline dönmesini ve ortaya çıkmış hasarların giderilmesini sağlamak; hastalığın nedenlerini ortadan kaldırmak. Tıbbiyelilik yıllarımda başlayan ve 25 yıldır süren bir maratonun bitiş noktası olarak tanımladığım RTM metodu, yüzde 80 oranında bitkisel tedavilere dayanıyor. Tedavinin yüzde 20’lik payı ise 24 farklı doğal tıp metodundan yararlanılmasıyla gerçekleştiriliyor. Modern tıbbın olanakları ile uzmanlaştığım tüm doğal tedavi yöntemlerinin en mükemmel yanlarını aktif olarak birlikte kullanıyorum.

2005 yılında İzmir’de kurduğum Naturline Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde dokuz yılda 90 bin hastanın tedavisi için umut oldum. Tedavinin yüzde 80’lik kısmının dayandığı bitkisel tedaviler için tarımsal girişimlerde de bulundum.  Halen İzmir’de tamamen organik tohumlardan ürettiğim bitkilerden kendi özel formüllerim ile karışımlar elde ediyorum.  Bunları farklı hastalıklara sahip insanlara destekleyici bitkisel karışımlar olarak sunuyorum.

Hastalıkların yanı sıra doğal tıbbın şifa kaynağı olduğunu saklamaya, uygulanmasını engellemeye çalışanlar ve onu suistimal edenlerle de mücadele ediyorum.

Dr.Mustafa Yasar (2)İnsanın 4 bedene sahip olduğunu söylüyorsunuz, bunlardan biraz bahseder misiniz?

Dr. Mustafa Yaşar: Geliştirdiğim RTM tedavisi, insan bedenini modern tıpta yapıldığı gibi yalnızca fiziki olarak ele almıyor.  İnsan bedeni fiziki bedenin yanı sıra enerji bedeni, elektriksel beden ve tüm bunlar arasında koordinasyonu sağlayan enerji kanalları olmak üzere dört bölümden oluşuyor. Örneğin yoga, meditasyon gibi uygulamalar hastalıkları tedavi etmek için enerji bedeni üzerinde çalışma yapıyor. Bioenerji çalışmaları elektriksel bedeni, modern tıp fiziksel bedeni hedef alıyor. Herhangi doğal tıp ya da modern tıp metodu olursa olsun en fazla iki beden (fizik ve enerji bedeni, elektrik ve fizik bedeni gibi) üzerinde odaklanıyor.

RTM’nin farkı da bu noktada ortaya çıkıyor. RTM, insanın bir bütün olarak değerlendirilmesini ve dört bedenine birden tedavi uygulanmasını esas alıyor. RTM, buzdağının görünmeyen kısmı ile ilgileniyor ve ortaya çıkan hastalığı üstünü örtercesine gidermek yerine ona zemin hazırlayan tetikleyici unsurları keşfetmeyi, tedaviye buradan başlamayı ve hastalığa kökten çözüm bulmayı amaçlıyor.

RTM hangi hastalıklar için uygulanabiliyor? Uygulanamayacak hastalık var mı?

Dr. Mustafa Yaşar: Cerrahi müdahale gerektirmeyen tüm hastalıkların tedavisinde RTM’den yararlanılabiliyor. RTM ile, kanser de dahil olmak üzere kronik seyirli birçok hastalık hem tedavi edilmiş, hem de tekrar oluşumları engellenmiş bulunuyor…

Hastalığın teşhisi nasıl yapılıyor? Geleneksel tıptan yararlanılıyor mu?


Geleneksel  tanı metotlarını  uyguluyoruz. Bu yöntemler arasında ağırlıklı olarak Meridyen tarama, iridoloji yer almaktadır.

[quote]Tedavi, 4 beden yapısı ele alınarak gerçekleştirilir…[/quote]

Hastalığın teşhisinden sonra, tedaviyi hangi bedene göre uygulayacağınıza nasıl karar veriyorsunuz?

Hastalığın teşhisinde hem geleneksel, hem de günümüz tıbbi metotlar  kullanılmaktadır. Kliniğimize gelen hastalarımızın çoğunluğu günümüz tıbbı metotları kullanılarak tanıları konulduğu için bizler ek olarak RTM tedavi yönteminde 4’lü beden yapısı tedaviye dahil edilir. Bu uygulamada hem bilgilenme hem de beden yapıları tedavi dahilindedir.Böylelikle 4’lü beden yapısı ve bilgilenmeyi de sayarsak beş bölümde tedavi organize edilir. Öncelikle bilgilendirmeyi sağlayacak Remember karışımlar seçilir, daha sonra bedendeki hasar ve hastalık alt yapısı göz önüne alınarak Regeneration grubu karışımlar organize edilir.

Regeneration  grubu karışımların etki sahası dörtlü bedeni  de kapsar. Ama bu karışımlar ağırlıklı olarak cisim bedeni üstünde etkilidirler. Remember grubu karışımlar ise hem bilgilenme hem de dörtlü beden yapısında etkilidirler. Fakat ağırlıklı olarak bedenin bilgilendirme kısmında etkilidir. 

Tedaviden önce yapılması gereken şeyler var mıdır?

Sigara, alkol gibi toksik etkenlerden kişilerin uzak durması gerekir. Bu yaklaşım tedavinin verimliliği açısından önemlidir.

Tedavi yapılırken nelere dikkat edilmesi gerekir? 

Hasta ilaçları verilen ölçülerde ve düzenli olarak kullanmalıdır. Bol su tüketilmelidir. Beden yapısı elverişli ise yürüyüş ve spor yapılmalıdır.Ayrıca beden toksitesini arttıracak gıda alımlarından uzak durulmalıdır.

Kişi tedavi olduktan sonra nelere dikkat etmelidir?

RTM tedavi sisteminde tedavi olan hasta eski beden bilgisine ulaşmış ve bedenide sıhhatli çalışır hale gelmiştir. Bu sıhhati muhafaza için bilgilenmeyi bozacak etkenlerden uzak durulması sıhhatin muhafazası için yeterlidir. Yanlız bazı hastalarda remember uygulamalar tedavi bittikten sonra da devam edebilir.

[quote]Kişinin olumlu olması, tedavi başarısını arttırır.[/quote]

Kişinin psikolojik durumu tedaviyi etkiler mi? Tedavinin başarı oranı nedir? Tedavide başarı oranı nelere bağlıdır?

Psikoloji hem bilgilenmeyi bozan hem de tedavi adaptasyonunu yetersizleştiren bir sebeptir.Bu nedenle stresin olduğu durumlarda tedavi süreci uzayacaktır. Stres gibi birçok etken tedavi başarı oranını etkilemektedir. Bunlardan bazıları ise manyetik kirlilik toksik beslenme, hareketsizlik yaşantı bunlar arasında sayılabilir.

Remember bozacak etkenlerden uzak durulması tedavi başarısını yükselttiği için Rtm  tedavisine sonuç olarak yansıyacaktır. Bu şartların uygunluğu dahilinde Rtm tedavi sistemi birçok hastalıkta %90 başarı sağlamaktadır.

dr mustafa yaşar (2)
Dr. Mustafa Yaşar

Biyografi: Dr. Mustafa Yaşar

Dr. Mustafa YAŞAR 1970 yılında İzmir’de doğmuş,  İlk, orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladıktan sonra Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur.öğrencilik yıllarında başlayan Doğal tedavi yöntemlerine olan ilgisi meslek hayatına adım attıktan sonra artarak devam etmiştir.  Dr. Mustafa Yaşar hastalıklardan çok hastalıklara neden olan asıl etkenleri önemseyerek ,  hastalıkların  insan vücudunun doğal ahenginin bozulmasıyla geliştiği fikrini benimsemiştir. Bu nedenle meslek hayatına başladıktan sonra doğal yaşam ve doğal terapiler hakkında daha çok bilgi edinebilmek için araştırmalarını bu yönde yoğunlaştırmıştır.


Dr. Mustafa Yaşar Dünyanın dört bir yanında katıldığı seminer ve kurslardan edindiği tecrübelerini sentezleyerek vizyonunu genişletmiştir.. Son 2 yıllık dönemde de uygulamış olduğu tedavi yöntemlerini  tek bir çatı altında toplayarak RTM olarak adlandırılan Tedavi sistemnii oluşturmuş ve RTM i kullanarak hastalıklara çözümler üretmiştir. Bu tedavi sisteminin yaygınlaşması için gerek halk sunumları gerek TV programları gerekse de akademik sunumlar düzenlemiştir. Bunun yanı sıra kurmuş olduğu RTM AKADEMİ ile alanında uzman hekimlere ve sağlık profesyonellerine bilgilerini aktarmaya ve  eğitimler vermeye devam etmektedir. Ayrıca çalıştığı konular üzerine kitaplar kaleme almış ve kitaplar serisinin başlangıcı olan ‘Hastalıkta ve Sağlıkta Doğru beslenme’ adlı kitabı yayınlanmıştır. Diğer kitapları olan fitokimyasallar , çin tıbbını anlamak , bitkisel tedaviler ve RTM  ise  yakın zamanda okurlarıyla buluşacaktır.  Doğal terapilerin doğadan uzakta olamayacağı kanısında olan Dr. Mustafa Yaşar İzmir’in 40 km güneyinde Ormanın eteğinde oluşturduğu ‘Naturline Sağlıklı Yaşam’ merkezinde doğal terapi yöntemleri üzerine çalışmalarına devam etmektedir.