Marilyn Monroe Bir Külkedisi miydi?

Külkedisi masalını gerçeğe dönüştürecek Norma Jeane Mortenson 1926 yılında dünyaya geldi. Dünyanın en güzel kadını. Bizim bildiğimiz adıyla Marilyn Monroe.

Marilyn Monroe’dan bizlere hatıra olarak filmleri ve fotoğrafları kaldı. Tabi o tatlı sesiyle söylediği şarkılarını da unutmayalım. Bize bıraktıklarına bugün baktığımızda hem başarılı hem güzel hem de tahmin edemiyeceğimiz kadar ünlü bir kadın görüyoruz. Peki ya bunlar mutluluk getirir mi?

marilyn monreo-indigodergisi

Ne yazık ki bu sorunun cevabı, hayır.


Marilyn Monroe doğduğu ilk günden beri zorluklarla karşı karşıya gelmişti. Babası onu terk etmişti. Annesi akıl hastanesine yatmıştı. Yetimhanede büyümüştü. Bakıcı aileden bakıcı aileye gezmişti. Yaşadıklarını hayal bile edemeyiz. Ama Fox Stüdyoları’na gitmesiyle hayatı değişmişti. Artık ünlü bir aktristi. Gökyüzünde parlayan bir yıldız gibiydi. “Gentleman Prefer Blondes”, “How To Marry A Millionaire?”, “The Seven Year Itch” gibi ünlü yapımlarda rol aldı.

bb7ece3ecba9365cfdfb71d33c7d53f9Marilyn Monroe filmlerdeki bu başarısına rağmen hırsını kaybetmemişti. En iyisi olmak istiyordu. Kendisini sürekli geliştirmeye çalışıyor ve oyunculuk dersleri alıyordu.İşini çok seviyordu.


Üç evlilik yapmıştı. Üçü de sona ermişti. Joe Dimaggio ile olan evliliği Dimaggio’nun oyunculuğu bırakmasını istemesi sebebiyle devam etmemişti. Arthur Miller ile mutlu bir şekilde başlayan evliliği çiftin arasındaki sorunlar yüzünden bitmişti. Marilyn Monroe yalnızdı.Bir ailesi yoktu. Mutsuzdu. Bu başka sorunları da doğuracaktı.

Psikolojik sorunları Arthur Miller ile olan evliliği sırasında iyice artmıştı. 60’lı yıllardaki tedaviler uygulanmıştı. Günümüzde Marilyn Monroe gibi depresyon hastalarına kesinlikle ve kesinlikle bu tarz yöntemler uygulanmaz. Ayrıca o dönemlerde adeta moda olan uyku ilaçlarını kullanıyordu. Hatta onlara bağımlı olmuştu.

Ölümüyle ilgili birkaç teori olsa da intihar ihtimaline benim gibi çoğu kişi inanmıyor. Ancak psikolojik sorunları olduğunu düşünürsek bu bir ihtimal tabi ki. Diğer ihtimal tabiki de cinayet. Dönemin başkanı Kennedy ile ilişkisi herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bu ilişkinin Marilyn Monroe’nun hayatına mal olmuş olabileceği teoriler arasında yer alıyor.


Hakkında çok söylense de çok şey yazılsa da Marilyn Monroe dünyanın en büyük yıldızlarından biri ve asla unutulamayacak bir aktris.