Anne Babamdan Mektup Var

Hayatta daima mutlu olmayı seç. Saygılı ol. Seni sevenlerin,  sevdiklerinin ve en önemlisi kendinin kıymetini bil. Her gün yaşadığın güzellikler için teşekkür et.  Biz ailen olarak seni sen olduğun için seviyor ve olduğun halinle seni onaylıyor, kabul ediyoruz.

mektup

[quote]Çocuklar değerli olduklarını hissetmek, görmek, bilmek isterler. Onlarla kaliteli zamanlar geçirmek ve sadece onlara özel zamanlar geçirmek veya onlara özel bir aktivite içinde bulunmak kendilerini fark etmelerine yardımcı oluyor. Böylece mutlu, seviliyor, değerli olduklarını teyit etmiş de oluyorlar. Kimi ebeveynler bunu çocuklarının her istediğini alarak göstermeye çalışıyor. Aldıkları oyuncaklar bir süre sonra değerini yitirebiliyor. Oysa her hafta en azından ayda bir çocuklarınıza olan hislerinizi dile getirdiğiniz bir mektup yazabilirsiniz. Bunu ona okuyabilir ve saklayabilirsiniz. Bu armağan yıllar geçtikçe daha çok kıymetlenecek ve büyüdüklerinde hala sakladıkları birer hazineye dönüşecektir. Sizinle oğlumuza yazdığımız bir mektubu paylaşmak istiyorum ki ne kadar mutlu olduklarını tecrübe etmekte olan bir ebeveyn olarak şunu yapın, bunu yapın demenin ötesinde bir örneği tüm hisleriyle yaşayarak paylaşabiliyorum. Sizlere de rehber olmasını dilerim.[/quote]

[divider]


Canımız,

Seni anlatmak için kelimeler yetersiz kalıyor. Bu dünyaya gelmiş en değerli armağanlardan birisin. Çevrendeki herkes için senin arkadaşın, senin öğretmenin, senin annen, senin baban, senin akraban olmak çok özel bir duygu olmalı…. Seni gerçek anlamda tanıdıklarında, zaman geçirdiklerinde, kendi doğal yaşam ortamındaki seni gördüklerinde ne kadar özel bir insan olduğunu fark edeceklerdir.

Sen çok eğlenceli, sıcak, samimi, kararlı, ne istediğini bilen, çevrende olup biten her şeyin farkında olan birisin. Biz senin o güzeller güzeli tertemiz, iyi niyetli bir o kadar da gizlediğin kırılgan ve hassas tarafının farkındayız. Keşke elimizde olsa ve senin muhteşem sevgini herkese gösterebilsek. Senin annen baban olmaktan çok mutluyuz.  Senden çok şey öğreniyoruz. Seninle oyun oynarken çocukluğumuz tamamlanmaya gidiyor biliyor musun? Hayat pek çok güzel bakışı seninle yaşarken öğretiyor.  Seninle gurur duyuyoruz. Sen ki kimsenin kalbinin kırılmasına kıyamayan birisin. Daha minicikken aşkı anlatansın. Doğru bir davranış sergilenmediği zaman uzlaşmacı  yaklaşımınla herkesi birleştirensin.  Asıl olanın birlik ve sevgi olduğunu daima gösteren pırıl pırıl bir cansın. Kendi elleriyle duvar boyayan, çörekler yapan hatta hamurunu dahi kendi açan, müziği, dansı, yaşamayı seven  senin varlığın için şükrediyoruz.  Seninle zaman geçirmek, sohbet etmek, kahkahalar atmak, sahilde ve ormanda yürüyüş yapmak, koşup oynamak, arkadaşlarınla  oynarken ve mutluluktan sevinç kahkahaları atarken seni izlemek v.s. muhteşem duygular.


çocuk

Seni çok seviyoruz. Varlığına sonsuz teşekkür ediyoruz. Seni bilerek ya da bilmeyerek üzdüğümüz her an için o güzel ruhundan özür diliyor ve affetmeni diliyoruz.Bu dört cümle çok sihirlidir. ‘ Özür diliyorum. Lütfen beni affet. Teşekkür ediyorum. Seni seviyorum.’ Gerekli olan her an lütfen bu cümleleri kullan.

Hayatta daima mutlu olmayı seç. Saygılı ol. Seni sevenlerin,  sevdiklerinin ve en önemlisi kendinin kıymetini bil. Her gün yaşadığın güzellikler için teşekkür et.  Biz ailen olarak seni sen olduğun için seviyor ve olduğun halinle seni onaylıyor, kabul ediyoruz.

Kendini daima sev.  Başkalarının onayına bağımlı kalma. Doğayı sev, ormanları sev.  Hayvanları sev. Kendini seven, herkesi sever. Bencil olamaz. Kendi değerini bil. Başkaları ne yaparsa yapsın sen doğru olanı yapmayı seç.  Sana güveniyoruz.

Güzel günler yaşamanı, sağlıklı, mutlu olmanı diliyoruz.  Yaşamda her şeye temiz bir aşk duygusuyla bak. Yaşamın her anının adı aşktır. Canımız, seni çok seviyoruz.


Annen, Baban


Funda Doğan
11.11.1977 tarihinde dünyaya geldi. Başkent Üniversitesi Turizm İşletme mezunu olan yazar; 1999 yılında tanıştığı Reiki enerjisinin onda açtığı açılımlarla daha sonra pek çok öğretiyi yaşamına geçirmiştir. Ayurveda, EFT, NLP gibi öğretileri ve Dünya adındaki oğluyla yolculuklarının sentezini bir kitap altında toplamaktadır. 2012 yılından beri, daha çok ebeveynleri hedef aldığı 'İçimdeki Ayna' adlı eğitimlerini vermektedir. Müziğe olan tutkusu da yazmaya olan tutkusu kadar güçlüdür.