Bilinçaltının kocaman gücü

Bilinçaltının ne kadar güçlü olduğunu ve onu kullanarak neleri başarabileceğimiz belki biliyorsunuz, belki bir sürü kitap makaleler, kitaplar okudunuz fakat ben de kendi yorumumla sizlere anlatmak istedim.

bilinçaltı-nasıl-çalışır

Bilinçaltı çevrede gördüğü, duyduğu, kokladığı her şeyi yazan aptal bir makine olarak düşünülebilir. Yorumlamaz, iyi kötü ayırt etmez ancak siz bir yorum ekleyip ona o şekilde kayıtta bulunursanız o sizin algıladığınız biçimde kayıt eder.

Gün içerinde herkes bir yerden bir yere gidiyor, farklı insanlar, farkı yerler, farklı olaylar yaşıyor. Bilinçaltı bütün hepsini kaydediyor. Siz bir olay gördüğünüzde sanki yaşamış gibi hissediyorsunuz belki de o olayı sadece gördünüz ama yaşamadınız; bilinçaltı bu ayrımı dahi bilmiyor. Bir dilim pastayı yemek ile onu hayal etmek arasındaki ayrımı bile bilmiyor. Bu şekilde beyninizi kandırabilirsiniz. Daha az yiyebilirsiniz.


Bilinçaltına her zaman olumlu kodlamalar yapalım. “Ben hasta değilim” cümlesi yerine “ben sağlıklı bir insanım” ,herşey çok güzel şeklinde.. Çünkü bilinçaltı neye inanırsa onu gerçekleştirmek için uğraşır. Çok istediğiniz şeyler için hayal kurun,varmış gibi yaşayın ve öyle davranın. Örneğin çok çalışmak istediğiniz bir şirket varsa, hayal kurmaya başlayın; önce iş görüşmesine gidin, kimlerle görüşeceğinizi nasıl bir görüşme geçeğini , mümkünse gidip işyerine bile görüp her sabah oradan içeriye girdiğiniz anı hayal edin. Bir süre sonra bu hayallerin hepsinin gerçekleştiğine siz bile inanamayacaksınız. İşte buna tezahür sanatı diyoruz.


Bir de çapalama tekniğinden bahsetmek istiyorum. Örneğin birisiyle tanıştınız ve o anda inanılmaz güzel bir parfümü var. O parfümün kokusunu nerede koklarsanız koklayın artık o kişiyi ve o kişiyle yaşadıklarınızı hatırlayacaksınız.Bunu kendi hayatımıza nasıl uygulayabilirize gelince ise sakin bir yere geçip, sakin de bir müzik açın hayatınızda çok mutlu olduğunuz bir anı düşünün ama her şeyiyle düşünün; o anda neler yaşadınız neler oldu hepsini iyice irdeleyin ve bunu bir yere kodlayın örneğin başınızı kaşıyın. Artık her mutsuz olduğunuz anlarda başınızı kaşıdığınızda o an aklınıza gelecek….

Kendi dilini geliştiren yapay zekanın konuşması deşifre edildi