2015’te Sinema Dünyasında Neler Olacak?

Dev bütçeli yapımlar, devam filmleri, usta yönetmen ve oyuncuların yeni projeleri… 2015’te sinema dünyasında neler olacak? Sizin için inceledik.

2015'te sinema dünyasında neler olacak kapak

2015’in en dikkat çekici özelliği, bir sürü devam filmine yıl içersinde imza atılacak olması. Usta yönetmenlerin merak uyandıran yeni filmleri ve zengin oyuncu kadrolarıyla dikkat çeken dev bütçeli yapımlar ön planda olacak.

Sam Mendes tarafından yönetilecek ve Daniel Craig’i bir kere daha James Bond rolünde izleyeceğimiz “Spectre”, oyuncu kadrosunda Christoph Waltz ve Monica Belucci gibi önemli isimleri barındırıyor.


Christopher Mcquarrie’nin yöneteceği ve serinin diğer filmlerinde olduğu gibi Tom Cruise’un başrolü üstleneceği “Mission Impossible 5 / Görevimiz Tehlike 5”, 2015’te vizyona girecek bir diğer devam filmi olacak.

Oyuncu Paul Walker’ın beklenmedik ölümü sonrası çekimleri uzayan, James Wan’ın yönettiği Hızlı ve Öfkeli serisinin 7. filmi olan “Furious 7”, Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez gibi isimlerden oluşan oyuncu kadrosuna Kurt Russell, Jason Statham, Djimon Hounsou ve serinin 6. filminde de oynayan Dwayne Johnson gibi önemli isimleri de katarak dikkat çekmişti. Film, 2015’te seyircisiyle buluşacak.

J. J. Abrams tarafından yönetilecek yeni Yıldız Savaşları filmi “Star Wars: Episode VII – The Force Awakens” serinin 7. filmi ve 3. üçlemenin ilk filmi olacak. Serinin ilk üçlemesinde Luke Skywalker ve Han Solo rollerinde izlediğimiz Mark Hamill ve Harrison Ford, seriye tekrar döndü. Filmin oyuncu kadrosunda Andy Serkis, Oscar Isaac, Carrie Fisher, Max Von Sydow ve Oscar kazandığından beri pek ortalarda görünmeyen Lupito Nyong’o gibi seride ilk kez rol alacak önemli isimler var.

Hollywood un en çok kazanan aktörü durumuna gelen Robert Downey Jr., Ironman’i canlandırdığı Avengers süper kahraman serisinin devam filmi “Avengers: Age of Ultron / Yenilmezler: Ultron Çağı” ile vizyonda olacak. Filmin oyuncu kadrosunda Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Chris Evans, Mark Ruffalo ve Andy Serkis gibi yıldız isimler de yer almakta.

Yönetmen George Miller, Mad Max serisinin 4. filmi “Mad Max: Fury Road”un çekimlerine başladı. Filmin başrollerinde Tom Hardy ve Charlize Theron yer alıyor.

Yapım aşamasında olan “Creed”, 2013 yılında çektiği “Fruitvale Station / Son Durak” ile dikkatleri üzerine çeken yönetmen Ryan Coogler’ın yeni Rocky filmi projesi. Sylvester Stallone’yi 7. kez Rocky Balboa rolünde izleyeceğimiz yapım, Rocky serisinin ilk 2 filminin önemli karakteri Apollo Creed’in boksör torunu üzerine kurulu bir hikaye olacak. Filmde Creed karakterini “Fruitvale Station / Son Durak”ta başrolde oynayan Michael B. Jordan canlandıracak.

Arnold Schwarzenegger, Terminator serisinin yeni filmi “Terminator: Genisys / Terminator: Yaradılış” ile seriye geri dönüş yaptı. Alan Taylor’ın yönettiği filmin başrolünde Game of Thrones dizisinin Daenerys Targaryen’i Emilia Clarke rol alıyor.

2011 yapımı “The Best Exotic Marigold Hotel / Marigold Oteli’nde Hayatımın Tatili” ile oldukça beğenilen bir işe imza atan yönetmen John Madden, çekimleri tamamlanan serinin devam filmi “The Second Exotic Marigold Hotel” ile karşımıza çıkacak. Filmin oyuncu kadrosunda ilk filmde de rol alan Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Dev Patel gibi isimlerin yanına David Strathairn ve Richard Gere gibi önemli isimlerde eklendi.

Steven Spielberg’ün yapımcı koltuğunda oturduğu, Colin Treverrow’ın yönettiği “Jurassic World”, Jurassic Park serisinin 4. filmi olacak.

Steven Spielberg ayrıca ismi henüz belli olmayan, soğuk savaş döneminde geçen bir ajan hikayesi yönetecek. Filmin başrollerini Tom Hanks ve Amy Ryan canlandıracak.

Martin Scorsese mütevazı sayılabilecek bir oyuncu kadrosuyla 17. yüzyılda Japonya’ya giden 2 rahibin hikayesini filme çekecek.

Durmak nedir bilmeyip istisnasız her yıl bir film yazıp yöneten Woody Allen, ismi henüz belli olmayan yeni filminde başrolleri Joquin Phoenix ve Emma Stone’a verdi.

Yönetmen David O. Russell, başrollerinde Jake Gyllenhaal, Jessica Biel ve James Marsden’ın yer aldığı yeni romantik komedisi “Nailed” ve hemen ardından çekeceği, kadrosunda Jennifer Lawrence, Bradley Cooper ve Robert De Niro gibi sık sık çalıştığı isimlerin yer alacağı “Joy” ile 2015 yılına 2 film sığdıracak.

Quentin Tarantino, “The Hateful Eight” ismini verdiği yeni western filminde Channing Tatum, Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Tim Roth ve Bruce Dern gibi isimleri bir araya getirdi.

2015'te sinema dünyasında neler olacak 2

Bir süredir sessiz olan Wachowski kardeşlerin yeni bilim – kurgu filmleri “Jupiter Ascending / Jüiter Yükseliyor”, 2015’te vizyonda olacak. Filmde Channing Tatum, Mila Kunis, Eddie Redmayne ve Gugu Mbatha Raw gibi isimler rol almakta.

Yönetmen Ridley Scott, Mars’ta geçen “The Martian” isimli bir bilim – kurgu filmi çekmekte. Filmde Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara ve Chiwetel Ejiofor gibi isimler rol almakta.


Bugünlerde son filmi “Birdman” ile Oscar için adı geçen Alejandro Gonzalez Inarritu, yeni filmi “The Revenant”ta Leonardo Di Caprio’yla çalışacak.

Wong Kar Wai, hem yazıp, hem de yönettiği “The Ferryman”de önceden de çalıştığı Tony Leung ve Takeshi Kaneshiro’yu bir araya getirdi.

Gus Van Sant yeni filmi “The Sea of Trees”de Matthew Mcconaughey, Naomi Watts ve Ken Watanabe gibi isimleri buluşturdu.

Terence Mallick, “Knight of Cups”ta Christian Bale, Natalie Portman, Cate Blanchett, Antonio Banderas ve Freida Pinto gibi önemli isimleri bir araya getirdikten sonra ismi henüz belli olmayan müzikal drama projesinde ise Christian Bale, Natalie Portman, Cate Blanchett, Ryan Gosling, Rooney Mara, Michael Fassbender ve Val Kilmer’dan oluşan fantastik bir oyuncu kadrosuyla çalışacak.

Dito Montel, gerilim tarzındaki yeni filmi “Man Down”da şöhrete kavuşturduğu Shia Labeouf, Gary Oldman ve Kate Mara ile çalıştı.

Ron Howard macera türündeki yeni filmi “In The Heart of The Sea” de Chirs Hemsworth ve Cillian Murphy ile çalıştı.

Tarsem Singh, yeni bilim – kurgu gerilim türündeki filmi “Selfless”ta Matthew Goode, Ryan Reynolds ve Ben Kingsley’i bir araya getirdi.

Hugh Jackman, Neil Blomkamp’ın yönettiği bilim – kurgu gerilim türündeki “Chappie”de Sharlto Copley, Dev Patel ve Sigourney Weaver’la, Gary Goddard ve Bryan Singer’ın yöneteceği “Broadway 4D”de Christina  Aguilera’yle birlikte rol alacak.

Al Pacino, Don Fogelman’ın ilk yönetmenlik deneyimi olan komedram türündeki “Danny Collins”te Annette Bening, Jennifer Garner, Christopher Plummer ve Bobby Cannavale ile birlikte rol alacak.

Son yıllarda sıklıkla vasıfsız filmlerde rol alan Robert De Niro, Jonathan Jakubowicz’in yazıp yönettiği biyografik spor filmi “Hands of Stone”da canlandırdığı Ray Arcel karakteriyle beğenileceğe benziyor.

Angelina Jolie, yazıp yönetip başrollerini eşi Brad Pitt ve Melanie Laurent’le paylaşacağı “By the Sea” ile vizyonda olacak.

Scott Cooper’ın yazıp yönettiği, gerçek bir hikayeye dayanan suç aksiyon tarzındaki kitap uyarlaması “Black Mass”te başrolleri Johnny Depp ve Benedict Cumberbatch canlandıracak. Filmde ayrıca Juno Temple, Sienna Miller ve Kevin Bacon gibi isimler de rol almakta.

Guillerme Del Toro, yeni korku filmi “Crimson Peak”te Mia Wasikovska ve Jessica Chastain’le çalıştı.

Stephen Frears, yüzyılın yalancısı Lance Armstrong’u konu alan “Icon”da Ben Foster ve Dustin Hoffman gibi isimlere rol verdi.

Werner Herzog’un yazıp yönettiği Gertrude Bell biyografisi “Queen of Desert”ta başrolü üstlenen Nicole Kidman’a James Franco, Robert Pattinson ve Damian Lewis gibi isimler eşlik etti.

Wim Wenders’ın dokunaklı draması “Every Thing Will be Fine”da başrollerde James Franco ve Rachel Mcadams yer aldı.

İspanyol yönetmen Carlos Saura’nın Picasso biografisi “33 Dias”da Antonio Banderas ve Gwyneth Paltrow rol alıyor.


Thomas Mccarthy’nin yeni gerilim filmi “Spotlight”ta Rachel Mcadams, Mark Ruffalo ve “Birdman” filmindeki performansıyla Oscar favorileri arasında gösterilen Michael Keaton rol alıyor.


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.