Merkür: Havada Manipülasyon Kokusu Var

Merkür gezegeninin, 21 Ocak’ta başlayacak Kova burcundaki geri (retro) hareketi, 14 Şubat’ta bitecek. Hareketin etkileri 10 gün önceden hissedilmeye başlayıp, Şubat sonuna kadar devam edecek.

kova2

Bir hava gezegeni olan; aklı, iletişimi yönlendiren Merkür, istediği gibi hareket edeceği hava burcu Kova da marifetlerini sergileyecek.

Merkür:

Güneş’e en yakın ve sistemin en küçük gezegeni Merkür; eski Yunan’da sabahyıldızı olarak görüldüğünde Hermes, akşam yıldızı olarak görüldüğünde Apollo olarak isimlendirilirdi. Roma mitolojisinde, ticaret ve yolculuk tanrısı, tanrıların habercisi olarak bilinen Merkür’ün adını aldı. Astrolojinin yaramaz çocuğu olarak, aklı ve öncü yaratıcılığı simgeler. Güneş çevresinde dönerken bir yüzü Güneş’in sıcaklığı ve ışığıyla yıkanırken, diğer yüzü sürekli karanlık ve soğuk kalır. Bu çift yüzlü durum karakterine yansır, bilinç ve bilinçaltındaki en karmaşık düşünceleri açıklayabilir. En anlaşılmaz kavramları birleştirebilir. Adeta ruh, madde ve akıl arasındaki köprü gibidir. O aklın ifadeleridir. Zihinsel ve fiziksel iletişimde, kendini ifade etmede, modernleşmede ve el çabukluğuyla iş bitirmede üstüne yoktur.


MercuryKova burcunu nasıl bilirsiniz?

Sizi bilmem ama ben burçların hepsini iyidir diye bilirim. Hiçbiri bir diğerinden üstün değildir. Hepsinin pozitif ve negatif özellikleri vardır. Kişilerde burcun hangi özelliklerinin baskın olduğu önemlidir. Hepimizin haritasında bir Kova alanı vardır, hepimiz her yıl Kova burcu dönemini yaşarız ve etki alırız, olması gereken de budur. Astrolojik olarak Kova burcu özelliklerine baktığımızda; özgürlükçü, bağımsız, insancıl, yaratıcı gibi sıfatları görürüz. Yüksek aklın, keşfetmenin burcu Kova insanları dünyanın geleceğiyle ilgilidir, yenilik ve değişiklik yapmak için uğraşır. Basmakalıptan uzak, özgün oluşumlar peşinde koşturur.


Bir gezegen geri gider mi? Tabii hayır, geri gidiyormuş gibi görünürler. Sistemimizdeki tüm gezegenlerin, Güneş etrafında bir turu birbirinden farklıdır. Dünya’dan astronomik gözlem yaptığımız için, dönüşleri bizden hızlı ya da yavaş gezegenler, yılın bazı zamanlarında geri gidiyormuş gibi gözükürler. Bu, dört aşamalı bir süreçtir; önce durur gibi gözükür, geri gitmeye başlar, tekrar durur ve ileri hareketine başlar. Astrolojik olarak bu geri gidiş süreci (Retro,ing) enerjinin kısıtlanması, gezegenin yönettiği işlerin perde arkasında kalması, yeteneklerin görülememesi gibi yorumlansa da ben bu durumu biraz farklı değerlendiriyorum. Görüntü, gerçek değilmiş gibiyse enerjinin kısıtlanabilirliği de miş gibidir. Şaka için bile olsa, birisi elinizi ayağınızı bağlı tutsa, bir süre sonra kurtulmak için mücadele etmeye başlarsınız. Geri gidişler de böyledir, kısıtlanmış enerji, kendini açığa çıkarmak için daha fazla güçle hareket edecek, ne zaman ve nasıl gerçekleşeceği belli olmayan durumlar yaşatacaktır.

mercury-retroAstroloji fal değildir, astronomik gerçeklerden yola çıkarak, görünüm potansiyellerini analiz eder. Bunu da akıl ve mantık yoluyla yapar. Sizlere Merkür’ü, Kova burcunu, geri hareketin ne olduğunu ve sürecin ne zamanını basitçe yazdım. Bunları bir araya getirip, olasılıkları söylemek, öngörüde bulunmak için müneccim dışkısına ihtiyaç yoktur. Ben benim cümlelerimle, sizde kendinizinkilerle gayet güzel analizler yapabilirsiniz.


Bana göre, 21 Ocak – 3 Şubat tarihleri, gelecek plan ve programlarını yapmak için çok uygun bir zaman aralığı. Aklınıza gelen her şeyi kaydedin, bir yerlere yazın, Merkür geri gidiş süreci bittikten sonra hepsi kullanılabilir olacaktır. Bu süreçte, iletişim ve iletişimle alakalı tüm sistemlerde beklemeyen değişiklikler görülebilir. Basılı ve görsel medyada, manipülasyonlar, ajitasyonlar içeren yayınlar izlenebilir. Jeomanyetik fırtınalar, ilginç hava olayları, hava ulaşım sektöründe olumsuzluklar yaşanabilir. Elektrikli ve elektronik aletler bozulabilir. Seyahatlerde ertelemeler ve iptaller, randevularda, buluşmalarda gecikmeler sıkıntılara neden olabilir. Eskiyle bağlantılı her şeyi, yenilenme güdüsü tetiklenebilir. Bu, eski köye yeni adet getirmek gibi düşünülebilir. İkili ilişkilerde arkadaşlıktan evliliğe, bireyselde eskiden yeniye, değiştirme ihtiyacı hissedilebilir. Görüşme ve konuşmalarda, taraflar arasında anlaşılamama veya yanlış anlaşılmaya neden olacak sözler söylenebilir. Özgürlükçü söylem ve eylemlerde artış gözlenebilir.


Ümit Çilingiroğlu
1989 yılında Astroloji ile ilgilenmeye başlayan Ümit Çilingiroğlu, 2000 - 2004 yılları arasında Yasemin Boran’dan astroloji dersleri alarak ileri astroloji sertifikasını aldı. 2005 yılında İndigo Dergisi'nde astroloji ve felsefe yazıları yazmaya başlayan Çilingiroğlu, odak olarak "Astroid Astrolojisi" ve "Politik Astroloji" üzerinde çalıştı. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) temel seviyede Modern Astroloji dersleri verdi. Çeşitli TV programlarında astrolojinin gerçekleri hakkında bilgilendirmeler yaptı. (Ümit Çilingiroğlu 24 Mayıs 2018 tarihinde hayata veda etmiştir.)