Tiyatro Keyfi Ankara’da

Tiyatro Keyfi, 19 – 22 Şubat 2015 tarihleri arasında en çok ilgi çeken üç yapımıyla birden Akün Sahnesi’nde Ankara seyircisiyle buluşuyor.

tiyatro keyfi

Türkiye’de ilk kez sahneye konan ve Londra’da 10 sezondur kapalı gişe oynayan müthiş bir komedi, Shakespeare’in Bütün Eserleri – Hafif Kısaltılmış. Tüm oyuncuları geçen sezonun, yılın en başarılı genç oyuncuları ödüllerini aldı. Üç cahil düzeyinde oyuncu, Shakespeare’in kadın – erkek, hayalet – cadı bütün karakterlerini oynamaya çalışıyor. Kemal Başar yönetti, Kemal Erdurak, Mesut Yılmaz ve Kerem Muslugil oynuyor.

Gençlerin sevdiği yapımlardan Behzat Ç. adlı televizyon dizisinin de senaryo yazarlarından olan Emrah Serbes’in çarpıcı öykülerinin sahnelendiği Öykülerden Oyunlar ise 1985’te kaybettiğimiz Savaş Başar’ın anısına yapıldı, seyircinin büyük ilgisini çekiyor. Günümüzün tiyatrosuna uygun olarak çağdaş bir yöntemle, sinema teknolojisinin olanakları da kullanılarak sahneleniyor. Tayfun Dinçer’in yönettiği eserde Hakkı Ergök ve Kemal Başar rol alıyor.


Tiyatro Keyfi‘nin provalarını ve prömiyerini Romanya’da yaptığı kukla formundaki Romeo ve Juliet ise 7 yaşından başlayarak herkes için; Shakespeare’in ölümsüz eserinin kukla versiyonundan küçükler kadar büyükler de keyif alıyor. Oyunu, alanında dünyanın en iyilerinden MC Ranin yönetti. Kuklaları Romen Valentin Codoiu tasarladı. Can Atilla’nın müziklerini yaptığı eserde Dilhan Aras, Cansu Ersoy ve Gülru Sinem Akkaya ile kuklalar birlikte oynuyor.

Tiyatro Keyfi  – Program:

19 Şubat Perşembe 20:00 – Öykülerden Oyunlar

20 Şubat Cuma 20:00 – Shakespeare’in Bütün Eserleri – Hafif Kısaltılmış

21 Şubat Cumartesi 11:00 – Romeo ve Juliet

21 Şubat Cumartesi 15:00 – Shakespeare’in Bütün Eserleri – Hafif Kısaltılmış

21 Şubat Cumartesi 20:00 – Öykülerden Oyunlar


22 Şubat Pazar 11:00 – Romeo ve Juliet

Ankara’da ilk kez sergilenecek olan oyunların biletleri Biletix ve Akün Sahnesi gişesinde…

Romeo ve Juliet biletleri

Shakespeare’in Bütün Eserleri – Hafif Kısaltılmış biletleri

Öykülerden Oyunlar biletleri

tiyatro keyfiTiyatro Keyfi

Tiyatro Keyfi, dünya normlarında çağdaş tiyatro yapmak; Türkiye’de sergilenmemiş metinleri ortaya çıkarmak, yeni metinler üretmek, İstanbul’da bina salonlarının yanı sıra kentin farklı mekanlarında, parklarında, uygun açık alanlarda, önce Avrupa’da, sonra dünyanın her yerinde bu eserleri sergilemek ve farklı kültürler arasında iletişim sağlamak üzere Kemal Başar’ın sanat yönetmenliğinde kuruldu.

İlk prodüksiyonları Shakespeare’in Bütün Eserleri – Hafif Kısaltılmış ve Rain Man’dir. Bu eserleri, Türkiye’de ilk kez sergilemektedir. Ayrıca konusunda dünyaca ünlü Rus ve Romen yönetmenlerle, büyükler ve çocuklar için ayrı ayrı, kukla eserlerinin gösterimi sağlanıyor.


Tiyatro Keyfi, süreç içinde tarih ve kültürümüzden ya da insanlığa yön vermiş önemli karakterlerden yola çıkan eserleri de üreterek dünyaya ihraç etmeyi önemli hedefleri arasında gösteriyor.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.