Amerikalı Senatörün Kürdistan Fantezisi

Seçim vaadinde haddini aşan Amerikan senatörü, Kürdistan sınırlarını kendi elleriyle çizeceğini söyleyerek, şimşekleri üzerine çekti. Şuursuz senatörün söylemleri şimdilik basınımızda fazlaca yer bulmasa da önümüzdeki günlerde, oldukça ateşli tartışmaların bizi beklediği aşikâr.

Amerikalı Senatör Kürdistan Kürt lobisi

Kürdistan için yeni sınırlar

2016 yılında ABD’de yapılacak Başkanlık Seçimi’nin adaylarından biri olan ve yaptığı açıklamayla, şuursuz zihniyetini gözler önüne seren Rand Paul isimli senatör, Breitbart News’e yaptığı açıklamada “Ben Kürdistan için yeni sınırlar çizeceğim ve onlara yeni bir ülkenin sözünü veriyorum” diyor. Cumhuriyetçi Parti üyesi olan senatör, Amerika’nın IŞİD’e karşı verdiği desteğin yetersiz olduğundan başlayıp, peşmergeye ulaştırılan silahlar hakkında da nutuk atarak, Kürtlerin kahramanlığıyla biten bir dizi saçmalıkla konuşmasını sürdürüp, Kürtlere kendi ülkelerini kurma hakkının verilmesini ancak bunun için Türkiye, Irak ve Suriye’den toprak alınması gerektiği ifadelerini de ekleyerek fantezinin sınırlarını oldukça zorladığı konuşmasını noktalıyor.

Kürt lobisi sana sesleniyorum, Yahudi lobisi sen anla!

Amerikan Senatosu’nda lobi faaliyetlerinin etkisi malumunuz. Genellikle Ermeni ve Yahudi lobilerinin etkili olduğu lobicilik furyasına geçtiğimiz aylarda bir de Kürt lobisi eklenmişti. Küresel güçlerden biri olan Amerika’nın çiçeği burnunda başkan adayından da haliyle lobilere hitaben, daha doğrusu ‘kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla!’ deyimiyle; ‘Kürt lobisi sana sesleniyorum, Yahudi lobisi sen anla!’ tadında bir açıklama gelmiş bulunuyor.


Öte yandan bu Kürdistan açıklaması, zamanı itibariyle de oldukça düşündürücü, çünkü Türkiye Cumhuriyeti genel seçimlerine şu an itibariyle 86 gün kaldı. Hükümeti’n Çözüm Süreci adı altında yürüttüğü çalışma, aynı zamanda elinde tuttuğu patlamaya hazır bir bombadır. İyiden iyiye arapsaçına dönen sürecin yanında, Senatör’ün komik Kürdistan fantezisi de zihinlerde soru işaretleri doğurmakla birlikte, propaganda boyutuyla Hükümet’e karşı oldukça etkili bir malzeme olduğu şüphesiz. Haliyle bu da zihinlerde farklı çağrışımlar yapıyor…


Dün (12 Mart 2015), öğle saatlerinde bir-iki ajansta yer alan haber, bugün ulusal ajansların birçoğunda büyük puntolarla yer aldı. TV’de tartışıldı mı, yüce vekiller (!) ve birer güneş gibi parlayan (!) aydınlar güruhu bu konuda neler söyledi? Henüz bunları bilmemekle birlikte, Senatörün realiteden uzak bir fantezi olan açıklaması sanırım amacına ulaştı.

Bize, dosta ve düşmana eğer unuttularsa hatırlatmak düşer:


[quote]Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları, ne idüğü belirsiz senatörlerin elleriyle değil, gerçek kahramanların kanlarıyla çizilmiştir ve gerekirse tekrar tekrar çizilecektir.[/quote]


 

Bahattin Yavuz
O, gaz lambasının sıska ışığıyla aydınlanan kitapların sihirli dünyasında bir seyyahtır. Ruh ırmağından arıttığı sözleri kağıda işleyen bir nakkaş ve kusursuzluk için ruhuna çekiç vuran bir heykeltıraştır.