Lazer epilasyon nasıl yapılır? Nanoteknoloji cihazlar

Erkekler de Lazer Epilasyon yaptırabilir mi? İstenmeyen tüylerden kurtulma konusunda ne kadar başarılı? Ne kadar güvenilir? Kanser riski var mı? Lazer Epilasyon konusunda doğru bilinen yanlışları uzmanına sorduk.

Lazer epilasyon nasıl yapılır? Nanoteknoloji cihazlar

Her seferinde bir şeyler yapmaya kalkışırız, sonra araştırma safhasına geçeriz, sonra okuduğumuza pişman oluruz sayfalar dolusu şöyle oluyormuş, böyle oluyormuş yazılarını! Sonra vazgeçer bırakırız!

Hangi ilacı içeceğimizden tutun da korunma yöntemine, çocuk yetiştirmeden tutun da ruhsal bozukluklara, güneş yanığından, suyu içiş şeklimizden, yediğimiz ekmeğe kadar kulaktan dolma şeylere ne çok inanır hatta uygular olmuşuz.


En azından birini aydınlığa kavuşturmak için dalında 15 yıllık uzman kişi Eylem Arabacı ile Lazer Epilasyon üzerine doğru bilinen yanlışları konuştuk.

Teknolojinin elverdiği sürece müzdarip olduğumuz konulara çözümler bulunması, hem psikolojik hem de bedensel olarak rahatlamamız açısından çok güzel gelişmeler. Tabi ki doğru ellerde olursa. Bu konuya en başında değinmek istedim çünkü; araştırdığım süre zarfında bakmaya bile cesaret edemediğim yanlış uygulama resimlerini görmem bu konun en başa yerleşmesine neden oldu. Tedavi için başvurduğunuz kurumun ciddiyeti ve uygulama yapacak olan kişinin uzmanlığı  ve uygulamada kullanılacak olan makinenin araştırılması ve güven duyulduğu vakit tedavi için start verilmesi gerekmektedir.

Röportaj: Eylem Arabacı

Evet hanımlar ve beyler gözünüz satırlarda olsun!

Beyler için de bu uygulamalar yapılıyor değil mi?

En az kadınlar kadar bu konuda da tedavi için gelen erkekler de var evet.

Lazer epilasyon nedir? 

Lazer epilasyon ‘kişiye özel’ bir uygulamadır ve istenmeyen tüylerin, lazer enerjisi ile kalıcı ve sağlıklı bir sonlandırma tedavisidir.

Araştırma yaparken okuduğum bir kaç konu var, hoş, çevremde duyduğum yorumlar da farklı değil.

Lazer epilasyon sonrası, anne olunamayacağı, kanser olma riski olduğu, ciltte yaralar bereler yanıklar olduğu, kesin çözüm olmadığına dair, hatta çok can yaktığına kadar pek çok şey okudum bu konuda. Anlatır mısınız?

Lazer Epilasyon’un uygulama alanı sadece deri altındaki kıl köküdür ve onun dışında makine tarafından algılanan ve zarar gören bir katman (hücre ve sinir  kökü) yok cildinizde. Cildinizin hassasiyetine göre geçici kızarıklar olabiliyor ve acı eşiğinizin sınırına göre hissettiğiniz acı olacaktır elbette ama abartılacak bir noktada değil.

Bunların dışındaki söylemler maalesef ki sektörde yeterince uzmanlaşmamış ve kullandığı makine bakımından yetersiz olan merkezlerin yanlış tedavi uygulamaları sonucu meydana gelen yanık leke ve yaralardır. Bu nedenle tedavi yapılacak olan merkezin, uzman kişilerin ve mutlaka kullanılacak olan makinelerin araştırılması gerekmektedir.


Günümüzde ve merkezimizde kullanılan Nano teknoloji ile çalışılan lazer epilasyon makineleri güvenlidir. Maalesef sektörde Çin malı üretimi olan ucuz ve sağlıksız makineler da var ve bunların sağlıksız sonuçları var. Kanser ve annelik ile ilgili olan konular tabi ki doğru değil. FDA (ABD Sağlık Bakanlığı) tarafından onaylı makineler ve uygulamalardır.

Herkese uygulanabilen bir tedavi yöntemi midir Lazer Epilasyon?

Kesinlikle hayır! Kıl kökü, cilt rengi ve tedavi için başvuran kişinin sağlık geçmişi çok önemli ve en önemli etkenlerden bir tanesi de kişinin sivilce tedavisi görüp görmediğidir. Eğer böyle bir tedavi süreci var ise kesinlikle uygulanmaz. Tedavi merkezlerinde mutlaka hastanın sağlık geçmişinin tespit edileceği bir form olmalı ve bu form üzerinden cevap verilmeli ve iş yeri hekimi ile ortaklaşa yürümeli bu tür merkezler.

Sonraki aşama kıl kök renginin tespitidir ve sonra doğru frekans doğru ayar tespiti olacaktır. Eğer kıl kökü sarı ve beyaz ise şu anki mevcut ileri teknolojide bu kökleri gören ve tedaviye olumlu cevap veren bir makine henüz yok, var diyen bir merkez var ise arkanıza bakmadan uzaklaşın!

7596Her bölgeye uygulanan bir yöntem midir?

 

Lazer epilasyon her bölgeye uygulanan bir yöntemdir fakat yüz bu konuda çok hassasiyetle karar verdiğimiz bir bölge; uzun tedavi süreci ve hastanın da dikkat etmesi gereken konular nedeniyle.

O zaman tedavi süresince dikkat istenilen noktalar her iki taraf için de geçerli; işlem sonrası nelere dikkat etmeliyiz?

Tedavi sonrası uzmanlar mutlaka sizi uyaracaklardır. Banyo yapılacak ise mutlaka ılık su ile yapılmalı ve kese, lif gibi tahriş edici uygulamalardan uzak durulmalı. Ayrıca yaz dönemi ise güneşe çıkılmamalı ve mutlaka koruyucu kremler kullanılmalıdır. Sonuç itibariyle cilt bir işlemden geçiyor ve ilk saatler itibari ile hassaslaşıyor, o nedenle bu tür önlemler alınmalı.

Seans aralıkları nedir ve neye göre belirlenir?

Bu durumu belirleyen kıl kökü olduğu kadar, kullanılan lazer epilasyon makinesinin kalite ve teknolojisi de belirleyici etkendir ve buna göre kıl kökünün tedaviye verdiği cevapla şekillenir aralıklar. İşlem ve rötuş olmak üzere ikili bir sistem içerisinde ilerler.

Kesin çözüm olacak mıdır bu tedavi?

Doğru ellere teslim olduğunuz sürece kesinlikle kesin çözümdür! Ve aynı zamanda kıl dönmesi problemlerinde de kesin tedavi yöntemidir.

***

Konuşma boyunca Eylem Arabacı’nın da vurguladığı en önemli nokta; ısrarla ‘güvenilir ellerde’ olması konusuydu. Tedavi sonucunun görsel olduğu kadar psikolojik boyutunun da olduğunu vurgulayarak ‘insanların sorunlarından kurtulmak adına başvurdukları merkezleri (makine – uzman kişi)  yeterince araştırmadıkları için hem maddi hem de manevi yönden hüsrana uğramalarının kaçınılmaz olduğuydu. Bu nedenle lütfen kendinizi ve sağlığınızı emanet ederken en küçük ayrıntıyı bile es geçmeyin, sorun, sorgulayın, araştırın…

Verdiği bilgilerden dolayı Belizza Güzellik Salonu işletmecisi ve konunun uzmanı Eylem Arabacı’ya çok teşekkür ediyorum.


Ve unutmayalım önce sağlık!

Lazer epilasyonla ilgili 25 maddede bilmeniz gerekenler


Nihal Çalışkan
1980 Nisan doğumlu. Kendini ve hayatı keşif sürecinde, hayatına giren her bir ruhta kendini buluyor. Dünün dünde kaldığını hatırlatıyor bazen kendine, bugünü, anı yaşamanın keyfini sürmek en büyük derdi. Bilinmeyen on yüz bin ihtimalli yarına umutla ve keyifle ve neşeyle ve merakla gözlerini dikmiş durumda. Bilinmeyeni öğrenmek, görünmeyeni görmek, duyulmayanı duymak çabasında. Farkındalıklarını artırıyor ve şifa ve şefkat ile bazen hırçın, bazen deli dolu, bazen sakin, bazen çocuk gibi bazen çok keyifli ve bazen de uzun uzun susarak sadece sevmeyi bilen kalbi ile yaşıyor…