Siyasi Hermafroditizm

Bünyesinde hem erkek hem dişi tenasül organı bulunduran canlıya tıpta hermafrodit denir. Türkiye’de hangi parti neyi savunuyor, kim kime muhalif, kim kiminle koalisyon halinde anlamak mümkün değil. Hepsi birer hermafrodit!

siyasi partiler muhalefet hermafrodit

Bünyesinde hem erkek hem dişi tenasül organı bulunduran canlıya tıpta hermafrodit denir. Mitolojiden esinlenilmiştir. Kendileri, Haberleşme Tanrısı Hermes ile Güzellik Tanrıçası Afrodit’in oğlu olurlar. Çok yakışıklı adeta erkek güzelidir Hermafrodit. Ona aşık su perisinin sarılıp onunla tek bir vücut olması ile çift cinsiyetli bir canlıya dönüşür. Ne erkektir ne de dişi. İkisi birdendir. Tıpkı Türkiye’deki siyasi partiler gibi. Türkiye’de de hangi parti neyi savunuyor, kim kime muhalif, kim kiminle koalisyon halinde anlamak mümkün değil. Hepsi birer hermafrodit. Hepsinin içinde biraz ondan biraz öbüründen var. Her biri diğerinden oy kapma derdinde. İşte size ispatı:

Erdoğan BDP’den oy kapma uğruna şehitlere “kelle”, Öcalan’a “sayın” dedi mi? Dedi.


Peki, MHP’den oy tırtıklama uğruna Dombra Şarkısı’nı seçim şarkısı yaptı mı? Yaptı.

Bir taşla iki kuş vurma hesabı yapıp “Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık” derken, hem kastının Türk milliyetçiliği olduğunu zanneden BDP’lilerden hem de Kürt milliyetçiliği olduğunu zanneden MHP’lilerden oy alacağını planladı mı? Planladı.

Gelelim CHP’ye; bu parti, AKP’den oy çalma uğruna içindeki oklardan birinin laikliği temsil ettiği 6 ok rozetini törenle kara çarşaflı kadınların çarşafının üzerine taktı mı? Taktı.

Kemal Kılıçdaroğlu, odak noktası dini eğitim olduğu için yöneticisinin “rektör” değil “şeyh” olarak anıldığı El-Ezher Üniversitesi mezunu Ekmeleddin Bey’i CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı yaptı mı? Yaptı.

Kimsenin tanımadığı Ekmeleddin Bey’in adına seçimden sonra bir daha herhangi bir vesileyle herhangi bir yerde rastlayanınız oldu mu? Olmadı.


Bahçeli, “Çocuklar püskevit alacak parayı bulamıyorlar” diyerek sosyal demokrat olmaya çalıştı mı? Çalıştı.

MHP, AKP’den oy kapmak uğruna meclis aritmetiğine göre normalde sittin sene seçilemeyecek olan Abdullah Gül’ün sırf muhafazakar olduğu için Cumhurbaşkanı seçilmesine meclise girerek vesile oldu mu? Oldu.

BDP amip gibi bölünüp HDP ismiyle Batı’nın sol oylarına, BDP ismiyle Doğu’nun Kürt oylarına talip oldu mu? Oldu.

Sen bugüne kadar hiç iki isimle seçime giren bir parti gördün mü? Görmedin. İzmir’de HDP’ye, Diyarbakır’da BDP’ye basıyorsun, Ankara’da Demirtaş kazanıyor. Akbil gibi yani. Marmaray’da da Metrobüs’te de bassan belediye kazanıyor.

Bir de küçük olsun benim olsun diyen ve kurulduğundan beri aldığı oyları toplasan MHP’nin Şırnak’ta aldığı oy kadar bile etmeyen marjinal partiler var. Bunlar öyle ki sandıklar açılınca kimin oy vermediğini bile anlıyorlar. Aralarında, Hatay/Yayladağı’nda oturan bacanağının kendilerine oy vermediğini anlayınca telefon açıp küfür eden parti liderleri bile var.


Bunların Ata’sı rahmetli Turgut Özal’dı. Kendilerini hep takdir etmişimdir, alem adamdı zat-ı muhterem. Muhalefeti ortadan kaldırmış bütün milleti iktidara taşımıştı. İki avucunu başının üstünde birleştirir “Dört eğilimi de ben temsil ediyorum” derdi. Ee… Muhalefette de kimse kalmayınca alan memnun, satan memnundu.


 

Taner Erim
1966 yılında İstanbul'da doğan yazar, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Hava Kuvvetlerinin çeşitli birimlerinde hekim olarak görev yaptıktan sonra 2010 yılında emekli olmuştur. Halen özel sektörde kulak burun boğaz uzmanı ve bir yüksek öğretim kurumunda öğretim görevlisi olarak çalışmakta olan yazarın ilgi alanları siyasi tarih, sinema ve motosiklettir.