Meşk Günü – 26 Nisan Pazar

26 Nisan Pazar günü Karaköy’de aylık düzenlenen “Meşk Günü”nün üçüncüsü gerçekleşecek. Tarihi Mirasını Koruma Vakfı’nın sunduğu etkinlik kendimizle tanışmak, içimize dönmek ve özümüze yaklaşmak için müthiş bir zemin sağlıyor.

Etkinlik sabah 11’den akşam 11’e kadar sürüyor ve bu süre boyunca çeşitli aktiviteler yapılıyor. Programın istediğiniz kısmına katılmak mümkün. Sabah bir atölyeyle başlayan etkinlik öğlen yemeğinden sonra 4 saatlik sema ve müzikle devam ediyor. Ardından tekrar atıştırmalık bir sofra ve sonrasında konserlerle son buluyor. Tüm bu etkinliklerse tamamen bağış tabanlı yürütülüyor, yani gönlünüzden ne koparsa, size kalmış.

Biraz detaya inecek olursak, bu ayki etkinliğin içeriğine bir göz atalım.


Öncelikle saat 11.00-13.00 arası yapılacak atölye, bir Hikaye Anlatıcısı olan Nazlı Çevik Azazi tarafından verilecek. Konu ise ‘Bilgelik Üzerine Hikaye Anlatımı‘. Bu atölye kendimizi keşfetmek, içimizdeki çocuğu uyandırmak ve onu bilgelik yolunda yürütmek için bize yardımcı olmayı hedefliyor. Yalnız atölyeye kayıt için önceden TMKV’ye özel mesaj ile katılım bildirmek gerekiyor.

Yemekten sonra saat 14.00-18.00 arası kesintisiz sema ve müzik süreci var. İlahiler, Bektaşi nefes teknikleri, ayinsel sema-samah yöntemleriyle beraber tasavvufi içeriğe sahip bu bölüme katılmak için önceden tecrübeli olmanız gerekmiyor. Bu süreç kimileri için bir meditasyon, kimilerine dua ve ibadet niteliğinde, dolayısıyla buna uygun olarak saygı gösterilmesi bekleniyor. Söylemeden geçmeyim, bir önceki sefer etkinliğe gelişim bu sürecin hemen sonrasındaydı, ve etrafta dönen yoğun enerjiyi hissetmemek mümkün değildi.

Semadan sonra Sofra kısmında hepimizin getirdiği yiyecekleri yiyoruz hep beraber. Yani evet, gelirken bisküvi, börek, meyve gibi bir şeyler getiriyoruz. Bunların yanı sıra açılan standda bu sefer Tanrıverdi Şerbetçisi’nin şerbetlerini tanıma imkanımız olacak.


Ve son olarak saat 19.30-22.30 arası Meşk Sahne, yani konserler! Mistik müzik, etnik ve dünya müzikleriyle ruhumuz dinginliğe kavuşurken bir yandan heyecanla coşuyor. Bu ayki konserlerde bizimle Suriye mistik müziğini paylaşacak olan Tarek Thabet kanun ile, Wissam Jamoul is perküsyonla birlikte sahne alacaklar. Ardından Faysal Macit ve Hozan Peyal çeşitli ritim enstrümanları ve Buzukiyle karşımızda olacak. Bir de Nazlı Çevik Azazi’den bilgelik üzerine hikayeler dinleyeceğiz.

aşk meşk günü

Tüm bunların yanı sıra Khaled Akil ve Alper Akcay’ın ortak fotoğraf projesi “Requiem for Syria 2015” tanıtımı ilk kez burada, Meşk Günü etkinliğinde yapılacak.

aşk meşk günü

Her şey bir yana, özün özlemini çekenlerin bir araya geldiği bir gün bugün. Ruhlarımızın sessizlikteki konuşmasını işitemediğimiz, kendimizi unuttuğumuz şehrin yoğun rutini arasında bu etkinlik bir şifa niteliğinde. Keşifle, sanatla ve aşkla dolu bu günde birbirimizle buluşmak ve hep birlikte öze yaklaşmak dileğiyle, görüşmek üzere.

NOT: Etkinliğe dair tüm ayrıntılara buradan bulaşabilirsiniz.


Etkinlik adresi: Suma han, Bankalar caddesi Yannikappi sok. no:3 Karaköy.