AKP’nin Vagonu: MHP

MHP’nin, Meclis Başkanlığını AKP’ye ikram etmesinden sonra MHP’den AKP’ye bir destek daha geldi… MHP tabiri caizse freni patlamış otobüsün ne yapacağını bilmeyen şoförü gibi bir siyaset izlemeye başladı!..

devlet bahçeli ahmet davutoğlu mhp akp koalisyonu mhp koltuk değneği

AKP’nin Vagonu: MHP

Değerli okurlar son günlerde yaşanan olaylara tam manası ile akıl sır ermiyor. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Ülkede çok garip şeyler oluyor, çok tuhaf şeyler dönüyor! Ülke gündemi akıl almaz şeylere sahne oluyor…

Bir tarafta PKK eylemleri devam edip şehitler gelirken, diğer yanda IŞİD ve onun eylemleri konuşuluyor… Biri saldırgan olmak üzere 32 kişi Suruç’ta hain bir saldırı sonucu hayatını kaybediyor. Suruç’a otobüslerle giren kişiler didik aranırken, sosyalist gençlerin açıklaması sırasında güvenlik güçleri ortada görünmüyor. Otobüslerle şehre giren gençler otobüslerle birlikte aranıyor; ancak ne hikmetse toplantının yapılacağı zaman emniyet güçleri ortada görünmüyor. Bizim büyük yeteneğe (!) sahip MİT, bu olayın ardından 6 yerde canlı bomba eylemi olabileceği konusunda emniyete bilgi veriyor; ama bizim kıymetli MİT’imiz seçim yolunda olan HDP’nin Adana ve Mersin’de binalarına yapılan saldırıların bilgisini öğrenemiyor veya HDP’nin 6 Haziran’daki mitingindeki Diyarbakır’daki patlamanın haberini alamıyor!


Diyarbakır’ın önemi

Diyarbakır öyle üstün körü geçilecek bir yer değildir. Bunun en önemli kanıtı, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Diyarbakır BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) kapsamında bir yıldız olabilir” demesiydi. Sadece bu mu peki? Hatırlayın lütfen o kadar yıl çözüm süreci için uğraş veren “İktidarı kaybedeceğimi bilsem yine de bu sürecin peşinde olacağım!” diyen Erdoğan, 2013 yılında Kürt sanatçılar Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses’i Diyarbakır’da bir araya getirmiş ve Mesut Barzani’ye de davetliler arasında yer vermişti. Diyarbakır’ın önemini daha da genişletmek mümkündür… Bu yüzden Diyarbakır gibi önemli bir yerde HDP, büyük bir miting yapacak ve provokasyona çok müsait olabilecek bir yerde MİT’in böyle bir haberi olmayacak!

Buradan iki sonuç çıkarabiliriz: MİT’in bu olaylardan haberi vardı ve bazı şeyleri görmek istemedi yahut MİT, burada bu istihbaratı alamadı ve bir anlamda Suruç’ta, Reyhanlı’da olduğu gibi uyudu! Karar siz değerli okurlar…

Bunların dışında ülkede koalisyon görüşmeleri devam ediyor, başka bir yanda erken seçimin gündemde olduğu ifade ediliyor! Dışarıdan baktığınızda, ülkede  yaşananlar tam bir cadı kazanı…

indir
Burhan Kuzu

AKP’nin profesör unvanına sahip milletvekili Burhan Kuzu’nun 8 Haziran günü attığı twitter mesajı boşuna değildi! Ne demişti Sn. Kuzu? “Evet seçim bitti; millet kararını verdi. Ya istikrar ya kaos dedim; millet kaosu seçti. Hayırlı olsun.” AKP’nin milli iradeye saygısı da bu düşüncelerden ortaya çıkıyor. İleri görüşlü (!) Kuzu’nun dedikleri, bugün oluyor. Bugün yaşananlar boşuna değil yani!..


Ülkede bombalar patlıyor, ancak ülkenin istihbarat örgütünün haberi olmuyor! IŞİD’e, PKK’ya hava saldırısı sürdürüyorsunuz ancak sınırın birkaç yüz metre ilerisindeki IŞİD’in mevzi kazmasını görmüyor ya da görmezlikten geliyorsunuz!

MHP, AKP’nin koltuk değneği oldu!

AKP kanadında erken seçim olasılıkları gün geçtikçe kuvvetleniyor. Ahmet Davutoğlu “İl Başkanları Toplantısı”nda bir kez daha erken seçimi gündeme getirdi. Bunun dışında haber sitelerinde Beşir Atalay’ın erken seçim olasılığını artıran ifadeleri orta çıktı. Erken seçim olasılıkları devam ederken AKP-MİT-IŞİD üçgeni dikkatten kaçmamalı…

Son günlerde Ankara başta olmak üzere birçok ilde IŞİD operasyonları yapılıyor. Özellikle Ankara’dan IŞİD’e elaman taşındığı ifade ediliyor. Düne kadar metropollerde, “Metrobüslere IŞİD’çiler biniyor” haberleri çıkarken, bunlar görmezlikten gelindi. Bugün ülkede IŞİD’e yönelik operasyonların arttığını görüyoruz. Burada şu soruyu sormaktan kendimi alamıyorum: “Bu MİT, bu emniyet nerede; bu IŞİD’çilerin şehirlerde çöreklendiğinden bizim emniyetin yeni mi haberi oldu? Bu tip radikal (güya) İslamcı terör örgütünün peşinde olan terör uzmanı Serdar Bayraktutan gibi polisler neden ceza evinde?”

8065
Oktay Vural

MHP ve AKP neden terör olaylarının araştırılmasını istemiyor?

Ülkede bu terör olayları olurken Meclis’te CHP’nin bir araştırma önergesi oldu… Bu önergeye göre son günlerde yaşanan terör olaylarını araştırması için CHP tarafından meclis komisyonu kurulması istendi. Ancak önerge, AKP ve MHP’nin oyları ile reddedildi. Mecliste MHP’li Oktay Vural’ın elini kaldırması ile bütün MHP’liler elini kaldırdı. Daha önce “Bugün lokomotif PKK ve BDP, vagonda AKP var ve bunun da yolu ABD’de yapılmış” demişti. Bugün peki bu olayların araştırılmasını neden istemedi MHP?

Son günlerde yaşananlar da ortadayken… Meclis Başkanlığını AKP’ye veren MHP, dün de AKP’nin arkasına takılarak vagon olarak yoluna devam etti! MHP’nin, tabiri caizse freni patlamış bir araçtan farkı yok. AKP’nin başı sıkıştığı her durumda yanında! O yüzden bugün MHP’nin izlemiş olduğu politikadan dolayı MHP’ye “AKP’nin koltuk değneği denmesi” boşuna değil!


Ülkede ne olup bittiğini anlamak mümkün değil! Akıllara takılan çok soru işareti, sorgulanması gereken de çok şey var değerli okurlar!


 

Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…