Kocaayak İntikam Peşinde: Dehşet Gecesi

‘Amerikan şehir efsanesi Kocaayak bir kez daha beyaz perdede. Kocaayak bu sefer intikam peşinde ve öldürmeye kararlı.’

Kocaayak intikam peşinde dehşet gecesi kapak

İntikam peşinde koşan Kocaayak, ormanlık alanda tatillerini geçirmeye gelen gençlerin kabusu olur.
5 kişiden oluşan arkadaş grubu, ormanlık alanda bulunan kulübede tatillerini geçirmek üzere yola çıkarlar. Gece arabayla bir şeye çarparlar. Fakat çarptıkları şeyin ne olduğunu anlayamazlar. Önlerine çıkan devrilmiş ağaç ise yollarına yürüyerek gitmek zorunda kalmalarına neden olur. Kulübeye vardıklarında içerden bir domuzun çıkması üzerine ürkerler ve geceyi arabada geçirirler.

Sonraki gün çektikleri video kayıtlarını izlerlerken büyük bir yaratığın görüntüleri ile karşılaşırlar. Çoğunluk bu görüntülerin gerçek olduğuna inanmaz. Ancak yaratığın sesini duyunca gerçeği anlarlar. Gece yaratığın kulübenin çevresinde dolaşması huzursuzluğa ve korkuya kapılmalarına neden olur. Sabah olunca şehre geri dönmek isteseler de arabalarını tahrip edilmiş ve kullanılmaz bir halde bulurlar.



Kurtulmak için çare arayışına giren grup, yaratığın saldırılarıyla karşı karşıya kalır. Yaratık, ilkel şekilde değil planlı şekilde saldırdığı için ağır kayıplar vermelerine neden olur. Yaratığın gruba saldırma ve onları öldürmeye çalışma nedeni ise aslında intikam içindir…


1999 yılında Daniel Myrick ile birlikte sadece 60.000 dolar bütçeyle çektiği “The Blair Witch Project / Blair Cadısı” ile dünya çapında büyük yankı uyandırıp 248.639.099 dolar hasılat elde eden yönetmen Eduardo Sanchez, sonraki projelerinde ise yine korku türünü denese de başarılı olamamıştı. Sanchez, bu sefer de Amerikanın en büyük şehir efsanelerinden Kocaayak üzerinden bir korku filmi yapmış; “Exists / Dehşet Gecesi”. Filmin senaryosu daha önce pek de kayda değer bulunmayan korku filmi senaryoları yazmış Jamie Nash’e ait. Blair Cadısı ile birlikte özellikle korku filmlerinde oldukça yaygınlaşan el kamerası kullanımı, Dehşet Gecesi’nde de karşımıza çıkıyor.
Defalarca sinemaya konu olmuş Kocaayak, bu sefer korkunç ve ölümcül bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Final bölümünde ise Kocaayak’ın intikam güdüsüyle insanlara saldırdığının altı çiziliyor. Film büyük beklentilere girmemek kaydıyla korku türünden hoşlanan sinemaseverlere hitap edebilir. Yine de filmin vasatın altında kaldığını söylemek yanlış olmaz. Dehşet Gecesi, 17 Temmuz itibariyle sinemalarda izlenebilir.


 

Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.