Aşk, Mutluluk ve Acı: Aç Kalpler

İtalyan yönetmen Saverino Costanzo’nun Marco Franzoso’nun “Il Bambino Indaco / The Indigo Child” adlı kitabından senaryosunu uyarlayıp yönettiği “Hungry Hearts / Aç Kalpler”, aşk, evlilik, bebek, zorluklar, delirme ve ölüm gibi insana has sevinçli ve hüzünlü halleri harmanlayan bir drama.

aç kalpler kapak

Bir Çin lokantasının tuvaletinde mahsur kalıp tanışan Jude ve Mina, çok geçmeden sevgili olurlar. Güzel birlikteliklerini Mina hamile kalınca evlenerek taçlandırırlar. Mina vegan olduğu için yeterli seviyede beslenememektedir. Gittiği bir sergide fenalaşıp hastaneye kaldırılınca bebeğin gelişiminin yetersiz olduğunu öğrenirler. Ancak Mina, Jude’un gerektiğinde yardım alma fikrini kabul etmez ve her şeyi hisleriyle yapmaya devam eder.

Sancılı bir doğumun ardından bir erkek bebek sahibi olurlar. Jude ve Mina hızla çevrelerinden kopmaya başlarlar. Sadece inançları ve hisleri ile hareket eden Mina, 7 ay boyunca dışarı çıkartmadığı bebeğine et ve hayvansal ürün yedirmez. Bebeğin gelişmediğini gören Jude, bebeği gizlice doktora götürür. Doktor, gelişimi oldukça yetersiz olan ve büyümeyen bebeğin et ve hayvansal ürünler tüketmek zorunda olduğunu söyler. Mina’nın bebeğin sindirimini engelleyici bir yağ kullandığını farkına varan Jude, bebeğini kurtarmak için annesiyle beraber harekete geçer…
Aç Kalpler, Saverino Costanzo’nun 4. uzun metrajlı sinema filmi. Filmin çekimleri New York’ta yapılmış. Neşeli başlayıp hüzne boğulan ve bir noktadan sonra kolaylıkla tahmin edilebilir hale gelen senaryonun 2 ana ve 1 yardımcı karakter üzerine kurulu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu karakterleri canlandıran Adam Driver, Alba Rohrwacher ve Roberta Maxwell’in ise başarılı performanslar sergiledikleri söylenebilir.




Venedik Film Festivali’nde 5 ödül birden kazanıp dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Aç Kalpler, hareketli başlayıp yavaşlayan bir film. Bu nedenle filmin ilk 30 dakikasıyla arda kalan süresi arasında ciddi bir tempo farkı var. Filmin alt metinlerinde vegan yaşam tarzına eleştirel bir bakış sergilenmiş. Yönetmen Saverino Costanzo, İtalyan oluşunu oyuncu seçiminden şarkı kullanımına kadar birçok noktada belli etmiş. Film müzikleri arasında “What a Feeling” gibi klasiklere de yer verilmiş. 7 Ağustos 2015 itibariyle ülkemiz sinemalarında gösterime giren Aç Kalpler, özellikle roman uyarlamalarından hoşlanan seyircilere hitap edebilir.


 

Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.