Yarbay Mehmet Alkan Ve Şehit Aleviler

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesi sonrası şehidin ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan’ın iktidara yönelik tepkisi sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri, Alkan hakkında disiplin soruşturması açtı. TSK’nın ve devletin askerlere yaptığı sadece bu mu peki?

Yarbay Mehmet Alkan
Yarbay Mehmet Alkan

Yarbay Mehmet Alkan Ve Şehit Aleviler

Bizler yani büyük bir ulus olan Türk Milleti neden can veririz, can alırız bu topraklar için; neden kara toprağı kızıla boyarız?

Al yıldızlı o şanlı bayrağımız neden kırmızıdır?


Ya askere giden o bıyıkları yeni terlemiş yirmi yaşındaki gençlerin ellerinde rengini kırmızıdan almış kına neden vardır?

Acaba bu soruların cevabını bugün iktidara yakın Aktrol’çükler biliyor mu? Aktrol’çüklerin, omzunda Türk bayrağının yıldızını taşıyan Yarbay Mehmet Alkan’a “PKK”, “paralel” gibi yaftalamalarda bulunmaları nereye konabilir?

Bugün Ergenekon diye iddia edilen “makarna örgüt” olmuş olsaydı, bu kez de Alkan, Ergenekoncu mu olacaktı?

Sadece Aktrol’çüklerin saldırıları mı Türk Milletinin içini acıtan? Tabi ki hayır! Türk Silahlı Kuvvetleri, Yarbay Alkan hakkında disiplin soruşturması açtı!

Yarbay’ın  kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesinde insanı bir çıkışta bulunarak  bazı iktidar yanlısı medyanın soramadığı  soruları sorduğu için bugün TSK tarafından hakkında soruşturma açıldı!

Alkan’ın sorduğu soruyu ben de 7 Haziran’dan sonra neredeyse her yazımda sordum, sormaya da devam edeceğim! “7 Haziran’a kadar duran kan, neden bu tarihten sonra oluk oluk akmaya başladı?” Hangi kan emici veya kan emiciler bu kanın akmasını istedi?

Yarbay’a yapılan  kan yeterli olmamış olacak ki AKP içinde yeni sesler ortaya çıktı… AKP, Alkan’ın aynı zamanda açığa alınmasını istiyor!

Açığa alacak olan kim?

Jandarma Genel Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı’na bağlandığı için İçişleri Bakanı alacak; ancak erken seçimlerden dolayı oy kaybına uğramaktan çekiniyor. İsterseniz tutuklayın adamı; sanki daha önce yapılmadı mı askere kelepçe vurmak?


Biri çıktı onlarca koruma eşliğinde hareket edip bu asil milletin aklı ile alay eder gibi “Ben de şehit olmak istiyorum” derse ve sonrasında bu düşüncenin iktidarı, Yarbay Alkan’ı açığa almak isterse bu millet sadece güler! Hem de nasıl güler!..

Doğu Bölgelerinde PKK’nın şehir içlerinde silah cephanesi kurmasını görmeyeceksiniz; sonra Alkan’ı PKK’lı ilan edeceksiniz! Burada size de gülerler trol’çüklerim…

Bunların dışında iddia edildiği gibi Alkan; Alevi olsaydı, ne olacaktı ve ne değişecekti? Aslına bakılırsa daha farklı yaftalamalar birbirini izleyecekti! Bu iddiada bulunan, bunu yapan Aktrol’çükler… Şehit askerlere dahası da yapıldı bu ülkede; hem de şehit olmuş Alevi gençlere!..

Geçen günlerde Hakkari Şemdinli’de şehit olan Tokatlı Kenan Ceylan’ın cenazesi cemevinden kaldırıldı ve askeri, mülki erkan katılmadı!

Barış Aybek, Malatyalıydı. 11 Ağustos’ta Şırnak’ta şehit oldu. Cenaze devlet yetkililerin katılması için camiden kaldırıldı.

Özkan Ateşli, 2012 yılında Foça’da PKK’nın bombalı saldırında hayatını kaybetti. Haramidere Cemevi’nde cenaze töreni yapıldı; ancak asker, “Devlet cenazesi camide olur” diyerek cenazeyi Ataköy Camiine götürdü.

Görüyorsunuz şehit olan Alevi gençlere yapılanları…


Aktrol’çükler tarafından Alevi olarak nitelenen Yarbay’ın kardeşi şehit Yüzbaşı Ali Alkan Alevi olsaydı, düşünün neler olurdu bu ülkede?


 

Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…