Büyük Devlet!

Genel Sağlık Sigortası nedir biliyor musunuz? Peki bu kapsama giren kaç kişi var, amacı ne? Genel Sağlık Sigortası’nın işsizlikle bir ilgisi var mıdır? AKP iktidarının 2012 yılında hayatımızı soktuğu bu kanun bakalım ne anlam ifade ediyor?

gss primi işsizler borç sgk genel sağlık sigortası öğrenci işsizlik

Büyük Devlet!

Bir an durdum, şaşırdım! Neye mi?

Haberlerde yeni bir konu; sizi, bizi, herkesi ilgilendiren…


AKP, iktidarı döneminde resmi işsiz sayısını 2 milyon civarında olduğunu açıklıyordu haberler! Her zaman da bu duruma Allah Allah demişimdir!

Neden mi?

Ya bu kadarcık kişi işsizse hala neden insanlar yokluktan, yoksulluktan bahseder anlamış değilim!

Bu resmiyette 2 milyoncuk sonuçta değil mi?! 2015 yılının Haziran ayında Çalışma Bakanı Faruk Çelik 2014 yılının işsiz sayısını 2,8 milyon kişi olduğunu açıklamıştı…

Haziran ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu rakamın doğru olmadığını söyleyerek gerçekte bu sayının 6,2 milyon olduğunu ifade etmişti.

Açıkçası o zaman muhalefet olduğu için Kılıçdaroğlu’na, “Bu kadar da muhalefet olunmaz ki be kardeşim” dememek mümkün değildi! Sonuçta arada dağlar kadar diyebileceğimiz bir rakam vardı!

Ülke de, sonuçta AKP iktidarına göre güllük gülistanlıktı! Ne demişti Sayın Çalışma Bakanı Çelik; “800 TL büyük para; geçinilir efendim, neden geçinilmesin!” demişti.

Haberleri izleyince de Kemal Kılıçdaroğlu’na hak vermedim değil! Neydi peki haber?

Genel Sağlık Sigortası kapsamında 7 milyon insan vardı ve bu insanların borç tutarı 9 milyon liraydı…

Eeee o zaman bu aradaki fark nasıl izah edilebilir?

FOX TV’de izlediğim haberde “Bu insanların çoğu işsiz!” diye ifade edildi… Birkaç gün sonra da KANAL D’de de aynı haber…

Sorgulamamak elde değil! İşsiz sayısı 2,8 kişi ise neden bu kadar Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınan kişi var?

Peki Genel Sağlık Sigortası nedir?

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların ve ailelerinin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için düzenlenmiş yeni bir sistemdir ve AKP iktidarı döneminde 2012 yılında çıkmış bir kanundur.


Biliyoruz ki 18 yaşına kadar herkes anne-baba üzerine kayıtlı ve bu kişilerden dolayı sağlık sigortası kapsamındadır. Örneğin bir kişi öğrenci ve 25 yaşını doldurmuşsa, bu kişi Genel Sağlık Sigortası (GSS) yaptırmak zorunda kalıyor.

paralı sağlık sgk gss borç işsizlikDüşünün eğer Yüksek lisans veya doktora yapıyorsanız ve bir de çalışmıyorsanız vay halinize!.. Ailenizin gelir durumuna göre ücret alınıyor ve sizden en düşük ücret 36 TL alınıyor!

Askerden gelip işsizseniz vay halinize!

Mezun olup işsizseniz vay halinize!

Çalışmıyorsunuz, ancak “Büyük Devlet!” sizden para alıyor! Öğrencisiniz yine alıyor! Mezunsunuz, “iş yok” diyorsunuz, yine alıyor!

Bir anlamda AKP, 2012 yılında şunu söyledi: “İşsiz kalma kardeşim; işsiz kalırsan senden para alırım!”

Eeee vatandaş da diyor ki: “İş mi var ki ben çalışıyım?!” Devlet de “Ben ona karışmam!” diyor.

İşte hayalimdeki sosyal devlet!

Ama yine de şükretmek gerekiyor değil mi?!

AKP’nin geçmiş Sağlık Bakanı Recep Akdağ görme engelli Nurullah Mehmetoğlu’nun “Biz burada asgari ücretle çalışıyoruz. Koşullarının iyileştirilmesini istiyoruz” talebine ne demişti hatırlayalım: “Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz, para kazanıyorsun!”

İşte Ey Türk Milleti! Çalışmadığınız halde paranızı verin ki fakirleşin, yoksullaşın!

Aklıma bir şey geldi şimdi… 3 Y…

Bu 3 Y ne miydi?

AKP iktidarının mücadele edeceği üç unsur! Yolsuzluk, yasaklar ve yoksulluk!


AKP iktidarının 13 yıl boyunca hangisi ile mücadele ettiğini de sizin yorumlarınıza bırakıyorum!


 

Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…