İlkler unutulmaz! Türkiye’mizde öyle konular konuşuluyor ki

Türkiye’mizde öyle konular konuşuluyor, öyle şeyler yaşanıyor ki gelişim, yenilik, çağdaşlık, üretim alanlarında bir ileri gidiyor iki geri geliyoruz.

aziz sancar nobel kimya ödülü

Doğduk, ilk önce konuşmamızı beklediler, sonrasında yürümemizi… İlk fotoğrafımız çekildi, okulun ilk gününü yaşadık, ilk kez bisikletimiz oldu, ilk şehir dışı yolculuğumuzu yaptık, ilk kez mezun olduk, ilk kez aşık olduk… Hayat ilklerden ibarettir, bu yazı sizlerle buluştuğum ilk an oluyor. Bloğum ve web sitemin ardından belki de ilk kez beni tanımayan ve benim de tanımadığım bir topluluğun önüne çıkıyorum. Dilerim her şey gönlümüzce olur, hoş geldiniz, hoş geldim…

Teşekkürler Aziz Sancar

2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan Orhan Pamuk’un ardından bu kez Nobel Kimya Ödül’ü Prof. Dr. Aziz Sancar’dan geldi. Böyle değerlerin çok daha erken fark edilmesi gereken Türkiye’mizde öyle konular konuşuluyor, öyle şeyler yaşanıyor ki gelişim, yenilik, çağdaşlık, üretim alanlarında bir ileri gidiyor iki geri geliyoruz.


Geçtiğimiz günlerde Mars’ta su bulundu haberi geldi. İnsan ister istemez düşünüyor Mars’ta su bulunduğunu açıklayan NASA değil de bir Türk Kurumu olsaydı dünyanın Türkiye’ye bakış açısı nasıl olurdu?


Bizler artık ülke olarak böyle şeylerin içerisinde olmalıyız, batının o kadar gerisindeyiz ki ne iç politika ne de dış politika olarak ilerleyemiyoruz. Dünya öyle bir hal aldı ki insanlar, kurumlar, ülkeler yerlerinde kalsalar bile geri gidiyorlar. Çünkü saatin döndüğü her anda hayatta birçok şey değişiyor.

Tüketen yerine üreten, kötülüklerin yerine güzelliklerin olduğu bir Türkiye’de yaşamak umuduyla.

5614f5040f254407f0fe1b47

4 Puan Yetecek


2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda gözler gruplardaki son haftaya çevrildi. A Milli Futbol Takımımız 19’ar puanı bulunan İzlanda ve Çek Cumhuriyeti’nin ardından 12 puanla 3. sırada yer alıyor. Milli Takımımız 10 Ekim Cumartesi günü Çek Cumhuriyeti ve 13 Ekim Salı günü İzlanda ile oynayacağı karşılaşmalardan 4 puan toplarsa 10 puanlı rakibi Hollanda’nın sonuçlarına bakılmaksızın grubu 3. sırada bitirerek Play-Off oynamaya hak kazanacak. Kolay haftalarda kaybedilen puanlar dileriz ki zor haftalarda alınanlarla telafi edilebilir.

 a milli futbol takımı tribünde siz sahada biz

Başarılı bir senaryo: Aziz Sancar’ın naifliği