Neden Yüzde 10’u Geçtin HDP?

7 Haziran Genel Seçimleri’nden sonra ne oldu da olağan geçen günler, birden olağan dışı hale geldi? Neden kaos yaşanmaya başlandı; neden onlarca askerimizi kara toprağa, azmış PKK’ya kurban verdik? Bu olaylar bana şu söyletti: Neden % 10’luk seçim barajını geçtin HDP?!

yüzde 10 seçim barajı hdp seçimler kürt sorunu

Neden % 10’u Geçtin HDP?

Tek suçlu sensin HDP!..

Seni anlamak mümkün değil! Ne olurdu düzene uysaydın, ne olurdu baraja takılsaydın?! Ne olurdu adamların tavuğuna kış demeseydin?!..


“Evet” deseydin böyle olur muydu?

Yalçın Akdoğan 8 Haziran günü “Çözüm Sürecinin bundan sonra filmini çekerler!” der miydi?

Burhan Kuzu “Millet kaosu tercih etti; hayırlı olsun!” der miydi?

Sen neden güce direndin, direnç gösterdin HDP?! Gücün karşısına geçip neden “dur” dedin? Neden güçlünün yanında olmadın da zayıfın yanını seçtin?

Adamlar gemisini, gemiciğini yürütüyordu ne güzel!

Güçlünün yanında olsaydın senin de olacaktı bugün belki gemin, gemiciğin! Hem de 1 değil, 2 değil, belki de 6’ıncı gemiciğini filona ekleyecektin! Nereden bilebilirdin sayının kaç olacağını! Sonra da kafan eser bir plan yapıp tatile çıkardın! Mesela İtalya’ya…

Venedik’te gemicik bulamasan da bir Gondol keyfi de fena olmazdı hani! “Bir elimde ayna bir elimde cımbız umurumda mı Ankara’da patlayan bomba” derdin!

Sen nereden çıktın bu milletin karşısına HDP?!..

Ne güzel “kuzu kuzu” verecektik 400’ü ve kurtulacaktık! Ondan sonra hayale gelmeyecek şeyler yaşayacaktık! Ne fanteziler kurmuştuk Türkiye üzerine!

“Gelecekti Başkanlık; olacaktık kurbanlık!” Sonuçta kuzu kuzu vermiştik 400’ü…

Hiçbir derdimiz sıkıntımız kalmayacaktı! Herşey güllük gülistanlık olacaktı! Harikalar diyarında Alice olacaktık! Ekonomimiz 17’inci sıradan 1’inci sıraya yükselecekti! Basın özgürlüğünde de çok ileri gidecek, çekirge gibi sıçrayacaktık! Örneğin şu an 180 ülke arasında 149’uncu sıradayız. O zaman belki de İngiltere’nin, ABD’nin önüne geçecektik! CNN, BBC bize gıpta ile bakacaktı! Düşünsenize parlamenter sistemde bu kadar özgür olan basın, düşünün Başkanlık geldiğinde nerede olacaktı kim bilir?..


Tersi de olabilir miydi yoksa; 180 ülke arasında 180’inci mesela?!..

Ya teknolojide nerede olabileceğimizi hiç düşündünüz mü? Bu sistemde TUBİTAK’a hayvanat bahçesi müdürü atanmıştı! TUBİTAK da zaten Ali Baba’nın çiftliğiydi!..

HDP olmasaydı ASELSAN’a da herhalde bir ebe atanabilirdi! Gülmeyin! Olamaz mı yani? Burası Türkiye değil mi? Sonuçta “17-25 Aralık” ile ilgili ses kayıtlarını hissederek çözen bir Bilim ve Teknoloji Bakanımız vardı, öyle değil mi? HDP olmasaydı kim bilir daha hangi bakanlıklar neleri hissederek çözecekti!..

Ah HDP, senden dolayı 400’ü veremedik! Sen bugün olmasaydın daha demokratik bir ülke olacaktık! Ne güzel olacaktı herşey! Belki de daha fazla gazeteci işsiz kalacak ve daha fazla muhalif iş adamı vergi kıskacı ile karşı karşıya kalacaktı!

imagesNeden % 10’luk seçim barajını geçtin HDP neden?!.. Yüzde 10’u geçmeseydin bugün daha özgür ve barışa kanat açmış Türkiye olacaktı! Başkanlık olacaktı ve ülke huzura kavuşacaktı!..

Sen % 10’u geçmeseydin bugün belki de Suruç’u yaşamayacaktık!

Sen % 10’u geçmeseydin bugün belki de Ankara’da 97 kişi ölmeyecekti!

Sen % 10’u geçmeseydin bugün belki de bu kaos olmayacaktı!

Evet olmayacaktı! “Devlet baba” da böyle dememiş miydi?!..

Sen % 10’u geçmeseydin bugün belki de onlarca askerimiz şehit olmayacaktı!

Evet sen bugün mecliste olmasaydın tek başına ülkeyi yöneten demokratik (!) bir Başkan’a sahip olacaktık!


Sen olmasaydın…


 

Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…