Teşekkürler AKP!

1 Kasım seçimleri yaklaşırken herkes şikayetçi!.. Esnaf, işçi, çiftçi, emekli derken, şimdi belki çok da göz önünde olmayan atanamayan öğretmen adayları!.. 13 yıldır iktidarda olan AKP Türkiye’sinde eğitimde ne oldu, neler yapıldı?

öğretmenler eğitim akp

Teşekkürler AKP!

AKP’ye teşekkür ediyorum!

Neden mi?


Bu ülkeyi yaşanmaz hala getirdiği için…

1 Kasım seçimlerine giderken herkes şikayetçi; bulunduğu konumdan, yaşadığı hayattan, ekonomik sıkıntılardan…

Herkes mi muzdarip olur! Bir dokun, bin ah işit misali!..

Sırada öğretmen adayları…

Edebiyat öğretmeni adayları ile görüşüyorum; adayları diyorum, ne tuhaf! Aslında okulundan mezun olmuş bu insanlar öğretmen olmak için sıra bekliyorlar.

2002 yılında AKP iktidar olduğunda atanamayan öğretmen sayısı 60 bin civarındaydı…

Şimdi bu sayı kaç?indir (1)

Bugün 330 bin civarında atanamayan öğretmen adayı var!..

2002 yılında dönemin Başbakan adayı Erdoğan, Samsun’da şöyle demişti:

“Buradan sözüm tüm genç öğretmen adaylarına. Siz merak etmeyin, biz geldiğimizde üniversiteyi bitirdiğinizde ‘Ne yapacağım, sınavı ya kazanamazsam’ korkun olmayacak, çünkü sınav olmayacak.”

2013 yılında yine Erdoğan, “Şubat’ta atama olmazsa size oy vermeyeceğiz!” diyen öğretmen adayına ise, “Al oyunu kendine sakla!” demişti.

Erdoğan, 2014 yılında Cumhurbaşkanı olduğunda TUBİTAK Bilim Ödülleri töreninde ise “Öğretmenlik hakkını kazanan herkes öğretmen olmayacak, bütçeye göre bu atamalar olacaktır” demişti.

Şaşırmamak mümkün değil! AKP önce seviyor; sonra dövüyor sanki…

AKP iktidarının, öğretmenleri düşündüğü bir çözüm yolu yok! AKP iktidarının amacı her alanda siyasallaşma süreci yaşamaktı; onu da büyük oranda başardılar.

Eylül ayında Milli Eğitim Bakanlığı, 37 bin atama yaptı! En çok atama yapılan sıralama şöyle:

  • Birinci sırada 4 bin 189 ile sınıf öğretmenliği;
  • İkinci sırada 3 bin 394 ile İngilizce öğretmenliği;
  • Üçüncü sırada ise 3 bin 189 kişi ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği.

Dikkatinizi çekti mi? Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni neden bu kadar çok? Hangi sebeple bu bölüme bu kadar çok atama yapılıyor?

Çünkü şu an liselerde bu bölüme ait dersler bugün çeşitlendiriliyor! Dersler çeşitlendirildikçe Din dersine yönelik öğretmen ataması da artıyor…


Din Kültürü dersi atama bekleyen branşlar içerisinde 19. sırada yer alırken; bugün en fazla atama yapılan öğretmen ataması sıralamasında 3. sırada yer alıyor…

En fazla atama bekleyen öğretmen 22 bin 583 ile Edebiyat branşında bulunuyordu ve Eylül ayında Türk Dili ve Edebiyatı için 1125 atama yapıldı. Yani en çok atama yapılan branş sıralamasında 12. sırada…

AKP döneminde Din Kültürü öğretmenliğindeki KPSS puanlarını bir inceleyin!.. KPSS’den kaç puanla Din Kültürü öğretmeni alınıyor?

Değerli okurlar, 2003 ile 2013 yılları arasında 5 bin imam, Milli Eğitim Bakanlığı’na öğretmen olarak geçti.

AKP iktidarı 13 yılda birçok alanda olduğu gibi eğitimde de siyasallaştı!

Gündemde yeni bir konu daha var; Milli Eğitim Bakanlığı artık Arapçayı da zorunlu dil haline getirdi. Aslında amaç belli! Bu yöntemle daha fazla Din Kültürü öğretmenine ihtiyaç görüntüsü oluşturup bu alanda daha fazla öğretmen ataması yapmak.

AKP iktidarı döneminde yani son 13 yıla bakıldığında Milli Eğitim’de kaç Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni okul müdürü yapıldı? Milli Eğitim Bakanlığı bunu açıklamalı!..

AKP’nin eğitim politikası tam bir hüsran! En çok değişen bakanlık hangisi oldu? Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığı 5 bakan değiştirdi…

AKP iktidarı zaten eğitimi önemsemiyor! Üniversitelerde kontenjanları artırıp sadece yığın oluşturdu! Kalite hak getire!..

Öğrencileri üniversitelere yığdı; en az iki yıl, dört yıl okuttu ve ardından saldı işsizler korosuna!.. AKP için önemli mi işsiz sayısı?!

Burada da amaç ne oldu?

Amaç, 17-18 yaşındaki çocukları gönder üniversitelere; orada harcasın; esnafa, halka para kazandırsın; sadece bu! Ya sonrası?!..

Sonra mı?

öğretmen atamaları AKP ak parti hükümet milli eğitim bakanlığıSonra genç, üniversiteden gelir; babasından utanarak aldığı harçlığa muhtaç kalır! Kimi öğretmen adayları da atanamadığı için intihar eder.

AKP iktidarı 13 yılda eğitim politikasında yaptığı değişikliklerle eğitimin temeline tam anlamıyla dinamik koydu!

Öğretmen adayları şimdi kibar bir şekilde AKP’ye şükranlarını sunuyor, dua ediyor.

1 Kasım’a giderken işte size AKP Türkiye’si…


Bu yüzden teşekkürler sana AKP!..


 

Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…