Kim Bizim Düşmanımız (?)

Kim bizim düşmanımız? Yabancı devletler mi? Yunanistan mı? Ermenistan mı? İsrail mi? ABD mi? Kim? Bence artık hiç biri!

türk milleti kardeşlik dost düşman kim

Türk’ün Türk’ten başka dostu yokmuş! Hadi oradan!

“Türk’ün Türk’ten başka düşmanı yok” artık!


Bizi, birbirimize düşman ettiler.

Bir Türk, bir başka Türk’ün anasına, babasına, bacısına tüm değer yargılarına nasıl küfreder? İnsanlar sırf ideolojisi uğruna nasıl fikri tecavüze uğrar? Asilime edilmeye çalışılır… Vatan haini ilan edilir? Sermayesi % 100 Türk olan sağ görüşlü veya sol görüşlü firmalar, sadece siyasi görüşleri farklı diye neden boykot edilir? İktidarı savunanlar, savunmayanlara, muhalefeti savunanlar, savunmayanlara, nasıl olur da insanlıktan çıkarak tüm ahlaki değerlerin ırzına geçerek düşmanca davranır?

Ne oldu size? Ne oldu bize?

Hani nerede kaldı sizin örfünüz, adetleriniz, dininiz, kaideleriniz, ahlaki ölçütleriniz? Siyaset uğruna bu kadar mı yozlaştı tüm insanlığımız? Ne zaman keskinleşti, bölündü, kutuplaştı tüm kardeşlik duygularımız? Yok etmek, parçalamak, linç etmek uğruna ne zaman vahşileştik? Nefsimizin kölesi olmaya neden bu kadar heveslendik?

Değer mi? AKP, CHP, MHP, HDP uğruna anneni, babanı, kardeşini, akrabanı, eşini, dostunu kırmaya, hakaret etmeye? Değer mi bu kadar kutuplaşmaya?


Hadi al eline bıçağı, tüm siyasi kinini kus, ideolojini savunmadığım için sapla kalbime. Ya da, bildiğin tüm hakaretleri et, fütursuzca küfret bana. İçinin yağı erisin.

Peki ya sonra?

Hangi siyasetçi ödül verecek sana? Hangi ideoloji kırılan kalbi düzeltecek? Yarın, savunduğun görüşle ters düştüğünde kim elinden tutacak? Hangi baki kalmış siyasetçi yaralarını saracak? Hangi ideoloji, üşüdüğünde üstünü örtecek? Hangi dünya görüşü sen düştüğünde seni yerden kaldıracak? Hangi siyasi dost yarana merhem olacak?

Şuan öyle bir haldeyiz ki; Allah göstermesin bir savaşa girsek aynı safta, aynı cephede omuz omuza savaşacak insan bulamayacağız.

Kıblemiz, bayrağımız, toprağımız bir. Neyi paylaşamıyoruz? Bırakın siyasetçileri! Kalp kırmayın! Savrulmayın! Kutuplaşmayın! Küfretmeyin! Her önüne geleni görüşleriniz zıt diye vatan haini ilan etmeyin.

Haydi kardeşim haydi. “Kendine gel.”


Türk’e, Türk’ten düşman olmaz! Bizi birbirimize düşman ediyorlar. Uyanık ol!

Siyasete hiçbir zaman güvenme! Çünkü siyaset ve siyasetçi, onu seçen halka göre değil, şartlar ve menfaatler çerçevesinde her zaman değişir.