Meral Akşener MHP Genel Başkanlığı’na Aday mı?

1 Kasım’da MHP’nin büyük mağlubiyetinin ardından partide sular ısındı. Sinan Oğan ve Koray Aydın’dan sonra Meral Akşener de MHP Genel Başkanlık yarışına gireceğinin ilk sinyallerini verdi. Meral Akşener, doğrudan “adayım” demese de “her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazırım” diyerek, aday olacağının işaretini verdi. 

meral aksener mhp'den aday mi

1 Kasım seçim sonuçlarında yaşanan başarısızlığın sorumluluğunu doğrudan Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye yükleyen Meral Akşener, “Her sorumluluğun kendisine verildiği bir genel başkan, sonuç başarısızlıksa, o başarısızlıkla ilgili sorumluluğu üstlenmek zorundadır” dedi.

Meral Akşener: Seçimli kongre istiyoruz

Meral Akşener, düzenlediği basın toplantısında MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin istifasını istemediğini özenle vurguladı. Bahçeli’nin “seçilmiş genel başkan” olduğunu söyleyen Akşener, “Dolayısıyla kendisinin istifası istenemez” dedi. Ancak talebini, “eşit şartlarda genel başkanlık yarışının yaşanacağı bir kongre” olarak özetledi. Akşener, “Sayın Genel Başkan seçilmiştir. Dolayısıyla istifasına gerek yoktur. Ancak biz eşit rekabet istiyoruz. Gelin toplayın kongremizi. Delege ne diyecek, beraber görelim” diye konuştu.


“MHP oyunu artırmış olsaydı bu toplantıyı yapıyor olmazdık”

Meral Akşener şöyle konuştu; “Sayın Genel Başkan, MYK tarafından kendisine verilmiş yetkileri kullandı. Bu yetki kullanımının sonucunda eğer MHP 7 Haziran’daki oylarını muhafaza edip, üç beş altı puan koymuş olsaydı, o zaman bu toplantıyı yapmıyor olacaktık…”

Meral Akşener, diğer genel başkan adayları ile temas ya da işbirliği konusunda son derece dikkatli bir üslup kullanmayı tercih etti. “Öncelik, seçimli olağanüstü kongre” diyen Akşener, gelecek için ise diğer genel başkan adayları ile olası bir işbirliğine kapıları kapatmadı. “Kongre’de böylesine işbirliklerine delege karar verir” diyerek, kapıyı aralık bıraktı.

meral aksener tansu çiller tansu ciller

Meral Akşener’den Çiller benzeri slogan

Akşener’in bir dönem DYP’de birlikte siyaset yapmış olduğu Tansu Çiller’in söylemine benzer bir söylem kullanması da dikkat çekti. Çiller Başbakanlığı döneminde “ya olacak, ya olacak” sözleriyle tarihe geçmişti. Akşener bu söylemin bir benzerini kullandı; Olağanüstü Kongre dışında bir “B planı olmadığını” söyleyen Akşener, şu sloganı kullandı: “Başaracağız, başaracağız, başaracağız…” (1)

“Milletime ve ülküdaşlarıma güveniyorum”

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, Türkiye’nin bekası söz konusu olduğunda, girdikleri mücadeleye kazanmak ve kaybetmek üzerinden bakmayacaklarını ve bakmaya da müsaade etmeyeceklerini anlattı.


Akşener, kadın ve gençlerin aktif ve etkin olarak partinin karar organlarında yer almasının sağlanacağını dile getirerek, nefret dilinin parti içi ve dışı siyasetten uzak tutulacağını, sevgi ve saygının her kademede tesis edileceğini ifade etti.

Hz. Muhammed’in “Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız” hadisinin rehberleri olacağına vurgu yapan Akşener, “Milliyetçiliği yüreğinde duymayan, politikalarına geçirmeyen hiçbir millet tarih sahnesinde varlığını sürdüremez. Bu millet artık ‘her şey bitti’ denilen anlarda hiç bir şeyin bitmediğini, ‘en son Türk bitti’ demeden hiç bir şeyin bitmeyeceğini defalarca kanıtlamıştır. Ben, milletime ve ülküdaşlarıma güveniyorum” dedi.

meral aksener kimdirMeral Akşener kimdir?

Meral Akşener, 1956, İzmit Gündoğdu doğumlu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Doktorasını tamamladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dört dönem İstanbul ve bir dönem Kocaeli Milletvekilliği, ayrıca DYP döneminde İçişleri Bakanlığı yaptı.

En son 1968 yılında CHP’den Millet Meclisi başkanvekili seçilen Muş Mebusu Hayriye Ayşe Nermin Neftçi’den sonra 10 Ağustos 2007’de Güldal Mumcu ile beraber TBMM başkanvekili seçilen kadın milletvekili oldu. Türkiye – Çin Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.

Bulunduğu parti olan MHP’den 1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmedi.


Meral Akşener, evli ve bir çocuk annesidir.

İlgili Yazılar

 

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.