Aşk adlı aslan ve mantık adlı kedi

Mağrurdur aşk, kendisini yaralamaya kastedeni cezalandırır. Önünde durmaya çalışanı ezer geçer, kimseyi dinlemez, kimselere boyun eğmez. Sizi de o güzel mahmurluk içinde gururlu, soylu ve güçlü olmaya teşvik eder, gücünüzün sonu yokmuş gibi hissedersiniz.

aşk kedi yaşam

Aşk adlı aslan ve mantık adlı kedi

Yapmaya cesaretinizi topladığınız her çılgınlıktan -eğer o an yapmazsanız- usul usul vazgeçersiniz. Eğer yeterince beklerseniz mantığınız bir kedi gibi usulca sokulur, önce bacaklarınıza sürtünür, sonra kucağınıza oturur, patilerini göğsünüze yaslar ve gözlerinize bakar. Gözlerine baktıkça rahatlar, o ılık güvenlik duygusunun içinde gevşer ve kalkıp bir yere gitmeye üşenirsiniz; üstelik tutarlı bahaneler de bulursunuz. Böylece yapmak istediğiniz her şey uzaklaşır ve hoş bir rayiha bırakarak tatlı bir hayale dönüşür.

Aşkın içimizdeki duruşunu ise her daim aslana benzetirim oysa. Mantığın sinsi ve sakin ilerleyişine karşın Aşk şiddetle ve kuvvetle gelir, yerini bulur ve oraya kurulur; tüm düşünce ve hareketlerinize başkalık geliverir çünkü aşk hükmeder, ele geçirir, sarıp sarmalar. Aşkın eli de ağırdır; yumruğunu bir kere vurunca dünyanız şöyle bir sarsılır. Ardından toparlansanız da izini hissedersiniz. Ani atılışların hepsi aşkın başının altından çıkar. İstekler daha güçlü, dikkat daha keskin, tepkiler daha şiddetlidir.


Aşk ile yapılan her bir şey güzeldir

Hayatınızı düzenlemek ve güzelleştirmek için ne yapılacaksa hepsinde aşktan cesaret alırsınız. Savaşmaktan korkmaz, derinlere dalmaktan bir parça olsun çekinmezsiniz.

Ve mağrurdur Aşk, kendisini yaralamaya kastedeni cezalandırır. Önünde durmaya çalışanı ezer geçer, kimseyi dinlemez, kimselere boyun eğmez. Sizi de o güzel mahmurluk içinde gururlu, soylu ve güçlü olmaya teşvik eder, gücünüzün sonu yokmuş gibi hissedersiniz.

aşk aslan coşku tutku

Ve genellikle gerçekten aşıkken yaptığınız her çılgınlıkta evren size yardımcı olur, cesaretiniz cömertçe ödüllendirilir.

Aşk ve mantık sınavı

Aşkı mantıkla sonlandırmak mümkün mü? Mantığınıza uymayan yerlere görünce aşkta geri adım atmanın imkanı var mı? Hayat kartezyen kafalı olacağımız kadar programlı mı? Ne gezer! Hayat tamamıyla art arda gelen “an”lardan oluşur. Bir şeyin olması -sizin planladığınız bir şey bile olsa- sizin planlamanızdan değil, evrenin şartlarının ona denk gelmesindendir aslında. Doğum günü partinize katılmanız kesin gibi görünse bile aniden kar bastırabilir, bir kaza meydana gelebilir ve elinizde olmayan pek çok nedenden ötürü partiniz iptal olabilir.


O nedenle içinizde evreni anlamanızın ve onu takip etmenizin güç kaynağı olan Aşk adlı aslanı, Mantık adlı kediye boğdurmayın. İçinizden geldiği gibi cesurca yaşayın.

İlgili yazılar

Mutlu Ailenin Sırrı: Aşk ve Romantizm

Aşk: Daima İllegal

Eşruhumuzla Gerçek Aşk


Aşk ve Kıskançlık