Arpa çimi ve çim suyunun mucizevi faydaları

Arpa çimi, dünyada insanoğlu için doğumdan ölüme kadar tek başına tam besin desteği olabilecek özelliğe sahip tek bitkidir. Çim suyu, içerdiği vitamin, mineral, aminoasitler ve enzimler sayesinde vücudun bağışıklık sistemini koruyarak pek çok hastalığın iyileşmesine katkıda bulunuyor. Ayrıca, bakteri üremesini engelleyerek arınmayı da sağlıyor.

Şifa kaynağı arpa ve buğday çimi, kilo vermek için de kullanılıyor. İşte evde pratik çimlendirme tarifi ve arpa çiminin pek bilinmeyen mucizevi faydaları...

Çim, dünyada Kuzey Kutup Dairesinden dünyanın tümüne yayılan bir bitkidir. Arpa ise dünyada yüzyıllardır yıl boyu yetiştirilebilen Hordeum vulgare L adında bir tahıldır.

Arpa çimi ise, (arpanın yeşil sapları ve yaprakları) dünyada insanoğlu için doğumdan ölüme kadar tek başına tam besin desteği olabilecek özelliğe sahip tek bitkidir.


Arpa çimi ve vitaminler

Arpa çiminde 5 adet B vitamini (B12 dahil) vardır. Ayrıca folik asit, pantotenik asit, B1, B2, B6, beta karoten, C ve E vitamini içerir. Son yapılan laboratuar tahlillerinde arpa çiminde 70’in üzerinde mineral bulunmuştur – bunlardan bazıları kalsiyum, demir, magnezyum ve fosfordur.

Vitaminler hayati önem taşıyor

Vitaminler, vücudumuzun normal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için gerekli olan organik maddelerdir. Kalori içermezler. Vücutta sentezlenmeleri az ya da hiç olmadığından dışarıdan beslenme yolu ile alınmaları gereklidir. Bu nedenle, vitamin eksikliği yaşamamak ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için sağlıklı ve dengeli beslenmede vitaminlerin önemi büyüktür.

Arpa çimi ve amino asitler

Arpa çiminde ayrıca 18 amino asit bulunmaktadır. Amino asitler proteinin yapı taşlarıdır. Arpa çiminde bulunan proteinler polipeptid, ya da bir başka deyişle daha küçük proteinler, olduklarından “kanda emilimi daha hızlı ve doğrudan olur”.

çim suyu sağlık beslenme diyet

Aminoasitler (proteinler) vücudumuzun yapı taşlarıdır

Protein, aminoasitlerin belirli türde, belirli sayıda ve belirli diziliş sırasında karakteristik düz zincirde birbirlerine kovalent bağlanmasıyla oluşmuş polipeptitlerdir. Aminoasitlerin polimerleridirler. Canlı hücrelerin ana Maddesini oluşturan, genellikle sülfür, Oksijen ve karbon öğeleri bulunan Aminoasit birleşiminden oluşmuş, yumurta akı, et, süt vb. yiyeceklerde bulunan, karmaşık yapılı doğal maddeye Protein denir.

Proteinler hücrelerdeki bütün biyolojik olayların yapı taşıdırlar. Hücreler içerisinde gerçekleşen olaylar; yüz binlerce farklı proteinin kendilerine verilmiş olan vazifeleri yerine getirmeleri ile gerçekleşir. Bu nedenle hayati önem taşımakta olup gerekli miktarlarda alınması zorunludur.

Arpa çimi ve enzimler

Arpa çimi yapraklarında da enzimler vardır. Çoğumuz pişirilmiş yemek yediğimizden gıdalardaki enzimleri besinlerden yok ederiz. Taze arpa çiminde binlerce aktif enzim bulunmaktadır.

Enzimler, yaşam için gerekli olan temel maddelerdir.


Genlerin denetiminde üretilen, protein yapılı, özgül biyolojik katalizörlerdir. Canlı hücredeki bütün biyokimyasal reaksiyonlar, genetik kontrol altında hücre içinde sentez edilen “enzimlerin” kontrolü ve düzeni altında gerçekleşir. Enzimler, vücudumuzda pek çok görevi yerine getirilmesini, özellikle sinir ağları ile vücudumuzun hareket kabiliyetini sağlayan çok önemli biyokimyasal maddelerdir.

Arpa çimi ve klorofil

Arpa çimi, içeriğinde klorofil de barındırmaktadır. Klorifil deodorant özelliği için incelenmiştir. Ayrıca hücre yenileme özelliği ve kırmızı kan hücrelerinin yenilenmesi açısından da incelenmiştir.

çim suyu klorofil antioksidan

Klorofil

  • Antioksidan bir gıdadır.
  • Anti iltihap ve yaraları iyileştiren özelliklere sahiptir.
  • Dokuların oluşması ve tamirine yardımcı olur
  • Soluduğumuz havanın neden olduğu zararları nötralize etmeye yardımcı olur (sigara içenler için iyi bir takviyedir.
  • Magnezyumu en etkin şekilde iletir ve kan için en çok ihtiyaç duyulan oksijeni hücrelere ve dokulara taşımasına yardımcı olur.
  • Kalsiyum ve diğer ağır minerallerin asimilasyonunda yararlı olduğu görülmüştür.
  • Kırmızı kan hücrelerinin oksijen teminini iyileştirmek gibi çok iyi bir potansiyele sahiptir.
  • Yapılan araştırmalarda klorofilin A, C ve E gibi diğer vitaminlerle, sağlıklı hücrelere zarar veren serbest radikalleri nötralize ettiği görülmüştür. Serbest radikaller için kullanılabilecek antioksidan besinler arasında yer alır.

Arpa çiminin ayrıca içinde barındırdığı sodyum, potasyum, kalsiyum ve magnezyum sayesinde yüksek düzeyde alkali etkisi yaptığı bilinmektedir.

Dr. Yoshihide Hagiwara

Dr. Yoshihide Hagiwara, arpa çimi araştırmaları sayesinde sağlığı doğal yollarla korumayı ve geliştirmeyi sağlayan bir ilaç yaratmıştır.

Dünyaca ünlü bilim adamı, mucit ve girişimci Dr. Yoshihide Hagiwara, Japonya’da Kumamoto Üniversitesinden araştırmacı eczacı olarak mezun olmuş ve kariyerinin ilk yıllarında çok başarılı ilaçların yaratılışına imza atmıştır.

Modern tıbbın kullandığı birçok kimyasal maddenin yarattığı pek çok sorun karşısında sağlığı doğal yollarla korumaya ve geliştirmeye hayatını adamaya karar veren Dr. Hagiwara, 200’ü aşkın bitki, meyve, sebze, ot ve baharat üzerinde yaptığı araştırmalar sonucunda “genç arpa çiminin doğada bulunan besin değeri en yüksek olan bitkilerden biri” olduğuna karar vermiş.

Gerçek sağlık beslenmeden gelir ve besinler vücudumuz için en iyi ilaçtır.

Arpa çimindeki hassas besinleri ve enzimleri yakalayabilmek için çok özel bir sistem yaratan Dr. Yoshihide Hagiwara, bu sistem sayesinde Japonya’nın en saygın Bilim ve Teknoloji Ödülünü kazanmış. Bu sistem, bugün dünyada pek çok yerde kullanılan bu ilacın toz halinde olmasını ve besinlerinden hiç bir değer kaybetmemesini sağlıyor.


Dr. Yoshihide Hagiwara, doğal yeşillerin insan beslenmesinden yavaş yavaş yok olması ve onun yerini besin değeri şüpheli olan gıdaların alması sağlığımız için çok ciddi bir tehdit olduğunu belirtmiş ve beslenmenin bedenin kendini koruması için en önemli faktörlerden biri olduğunu dile getirmiş.

Buğday çimi ve faydaları: Kanserle mücadelede Laetril