Canlı Türk bayrağı Guinness rekorunda yeni hedef

Geçtiğimiz yıllarda Anıtkabir’de 6 bin gönüllü ile “Dünyanın En Büyük Canlı Atatürk Portresi” rekorunu kırarak Guinness rekorlar kitabına girmeyi başaran Onur Tümer, 12 Mart’ta şehit aileleri ve gazilerle gerçekleştireceği “Dünyanın En Büyük Canlı Türk Bayrağı” rekor denemesiyle ilgili son çalışmaları ve hazırlandığı yeni rekor denemeleri hakkında bilgi verdi.

canlı türk bayrağı dünyanın en büyük canlı atatürk portresi anıtkabir Onur Tümer

Dünyanın En Büyük Canlı Türk Bayrağı

Guinness rekoru kırmanın zor bir iş olduğunu kaydeden Onur Tümer, “5 yıldan beri Guinness rekor denemeleri yapıyorum ve şimdiye kadar 13 rekorum var. Bu durum elbette ki disiplinli bir çalışmanın ve iyi bir ekibin sonucu. Çünkü Guinness’in belirlediği zorlu şartlar var. Bunları sağlamak ve rekor denemesini başarıyla tamamlamak büyük bir emek ve çaba gerektiriyor.” dedi. Bu anlamda en zorlandıkları rekor denemelerinin gıda ile ilgili rekorlarda olduğunu ifade eden Tümer, “Dünyanın En Büyük Omleti” rekorunu anımsatarak, sağlık söz konusu olduğu için rekorun zamanıyla ilgili kısıtlamaların olabildiğini bunun da kendilerini zaman zaman zorladığını ifade etti.

“Guinness rekorları Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlıyor”

onur tümer canlı türk bayrağı guinness rekorlar kitabı rekor denemesi
Onur Tümer

Kırılan rekorların Türkiye’nin tanıtımına katkı sağladığını söyleyen Onur Tümer, her rekor denemesinde Türkiye’nin tanıtımına katkı sağladıklarını bunun manevi anlamda kendilerine paha biçilemez bir tatmin sağladığını kaydetti.


Türkiye’nin 81 ilinden Ankara’ya gelecek şehit aileleri ve Gaziler ile oluşturulacak 5 bin kişilik canlı Türk bayrağı ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hazırlanan Onur Tümer, hedeflenen rekor denemesine 40 binin üzerinde katılım beklediklerini söyledi.

Tümer, Şehit aileleri ve gazilerin bir araya gelmesiyle oluşturulacak ‘Dünyanın En Büyük Canlı Türk Bayrağı’ rekor denemesinin, Çanakkale Şehitleri’nin de anıldığı 12 Mart’ta yapılacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti:


“Dünyanın En Büyük Canlı Bayrak Rekor Denemesi” Türkiye’nin 81 ilinden Ankara’ya gelecek şehit aileleri ve Gaziler ile oluşturulacak. Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) tören alanında gerçekleştirilecek olan etkinlikte, 5 bin şehit ailesi ve gazi, kırmızı-beyaz giyinerek ellerinde şehit künyeleri taşıyacaklar. Etkinlik sonrasında ise katılımcılara Çanakkale askerlerinin kumanyası dağıtılacak ve tüm şehitler için Fatiha okunacak.#künyemizTürkiye hashtagi ile sosyal medyada başlattığımız kampanyaya ve rekor denemesine tüm vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz.”

İlgili yazılar

Mihri Müşfik Hanım: Sıra Dışı Bir Kadın

Ebru Sanatı: Ebruda Sıra Dışı Bir Güzellik


Her Yer Mustafa Her Yer Kemal

Tankut Öktem: Heykellerin üstadı (özel röportaj)


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.