!f istanbul’un ‘Başka Haller’i!

!f istanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin bu yıla özgü yeni bölümü Başka Haller, Jem Cohen, Ben Rivers, Chantal Akerman gibi usta isimlerin son filmlerini bir araya getiriyor. Avangart ve deneysel sinemanın seçkin örneklerini buluşturan Başka Haller’in en büyük sürprizi ise, Merlyn Solakhan’ın Berlin’de gösterildikten sonra kayıplara karışan ve 30 yıl sonra Türkiye’de ilk kez gösterilecek filmi “TEKERLEME”!

!f istanbul 88.88
88.88

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde 18 Şubat‘ta başlayacak 15. !f istanbul Bağımsız Filmler Festivali‘nin bu yılki yeni bölümü Başka Haller, avangart ve deneysel sinemanın en seçkin örneklerini bir araya getiriyor. Küratörlüğünü !f istanbul ve İstanbul’da yıl boyunca avangart filmler gösteren Fol‘un ortaklaşa yaptığı “Başka Haller”, Jem Cohen‘den Chantal Akerman‘a, usta yönetmenlerin merakla beklenen son işlerini buluştururken, Merlyn Solakhan‘ın (Merlin Ecer) adeta yok sayılmış filmi “TEKERLEME”, 30 yıl sonra ülkesine geri dönüyor ve Türkiye’de ilk kez gösteriliyor!

The Sky Trembles and the Earth Is Afraid !f istanbul
The Sky Trembles and the Earth Is Afraid

Akerman’ın son filmi !f istanbul’da!

Avangart ve deneysel sinema meraklılarını cezbedecek bir programa sahip olan “Başka Haller”de gösterilecek filmler arasında; Ben Rivers‘ın yönettiği, Paul Bowles’ın bir hikâyesindeki bir cümleden yola çıkan “The Sky Trembles and the Earth Is Afraid and the Two Eyes Are Not Brothers/Gök Gürülder, Dünya Korkmuştur ve İki Göz Birbirinin Kardeşi Değildir”; Isiah Medina‘nın sessiz sakinliği, samimiyeti ve derinliğiyle yılın en cesur ilk filmlerinden biri olmaya aday yapıtı “88:88”; Jem Cohen‘in birbiriyle bağlantılı on beş bölümde, Moskova’dan New York ve İstanbul’a uzanan bir coğrafyada gezinen son işi “Counting/Geri Sayım”; geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz, “Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles”, “Les rendez-vous d’Anna” gibi pek çok klasiğiyle feminist sinemayı derinden etkilemiş Belçikalı auteur Chantal Akerman‘ın son filmi “No Home Movie” ve Queens, New York’ta yer alan, dünyanın etnik ve kültürel olarak en çeşitli mahallelerinden birisi olan Jackson Heights’ı usta belgeselci Frederick Wiseman‘ın gözünden keşfedeceğimiz “In Jackson Heights/Jackson Heights”, bulunuyor.


Tekerleme_Tongue Twister !f istanbul
Tekerleme

30 yıl sonra ülkesinde!

Programın sürprizi ise, Merlyn Solakhan‘ın 1986’da Berlin’de gösterilmiş, ardından unutulmuş filmi “TEKERLEME”! Askeri darbeden beş yıl sonra İstanbul sokaklarında tek başına dolaşan bir kadının peşinden giderek bize 80’ler Türkiye’sinin kırılmış ve umutsuz halini gösteren film, benzersiz estetiğiyle bugün bile derinden etkiliyor. Döneminde büyük ilgi gören politik sinema örnekleri arasında hiçbir kaba konulamadığı için adeta yok sayılan “TEKERLEME”, 30 yıl sonra ilk kez Türkiye’de seyirci önüne çıkıyor.


No Home Movie
No Home Movie

Ön satışlar 5 Şubat’ta başlıyor!

15. !f istanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin biletleri 5-7 Şubat tarihlerinde İstanbul için, 19 – 21 Şubat tarihlerinde de Ankara ve İzmir için biletix’te % 10 indirimle ön satışa çıkacak. Bu yıl festival biletleri biletix’ten ve sinema gişelerinden satın alınabilecek. Festivalde İş Bankası Maximum Kart sahiplerine özel olarak hazırlanan “Maximum Film” ve “Maximum Müzik” paketleri ile biletlerde % 50 indirim ayrıcalığı sunulacak. İş Bankası Maximum Kart sahipleri, “Maximum Film” paketiyle en az 4, en fazla 20 adet festival sinema biletini, “Maximum Müzik” paketiyle ise en az 2, en fazla 6 adet parti biletini %50 indirimle satın alabilecekler. Paket almayı tercih etmeyen İş Bankası Maximum Kart sahipleri için de film ve parti biletlerinde ön satışta %20 indirim ayrıcalığı sunulacak.

İlgili yazılar

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali programı açıklandı!


Sanatın ikonları !f istanbul’da buluşuyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.