İhanet Tünelleri 36 kilometre uzunluğunda

Türkiye’nin en uzun tünelleri tespit edildi… Gündemi takip ediyorsanız gazetelerde çıkan şu haberi okumuşsuzdur: 36 Kilometre ihanet tünelleri. Şaka değil, tam 36 kilometre uzunluğunda!..

İhanet Tünelleri 36 kilometre uzunluğunda

Türkiye’nin en uzun tünelleri

Haberde, operasyonların devam ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde güvenlik kuvvetlerinin, teröristlerin ilçeye giriş ve çıkış için kullandıkları 3 ayrı tünel tespit edildiği. Bu tünellerin uzunluklarının 8 km, 12 km ve 16 km olduğu belirtiliyor.

Merak ettim, acaba Türkiye Cumhuriyeti’nin en uzun tünelleri kaç kilometredir? Şöyle kısa bir araştırmadan sonra bazı bilgiler edindim. Durumun vahametini ortaya koymak için Türkiye’nin en uzun üç tünelini sizlerle paylaşmak istedim.


Türkiye’nin en uzun üçüncü tüneli, İzmir-Aydın Otoyolu üzerinde Belevi mevkisinde bulunan, 75. Yıl Selatin Tüneli‘dir. Tünel ilk yapıldığında Türkiye’nin en uzun tüneli unvanını kazanmış. Günümüzde Bolu Tüneli ve Hapan Tüneli’nin açılmasıyla birlikte Türkiye’nin en uzun üçüncü tüneli, Türkiye Otoyolları üzerindeki en uzun ikinci tünel unvanına sahip. 75. Yıl Selatin Tüneli’nin uzunluğu 3 (üç) kilometredir.

Türkiye’nin en uzun ikinci tüneli, İstanbul-Ankara otoyolu üzerindeki Bolu Dağı Tüneli‘dir. Tünelin uzunluğu 3 kilometre 125 metredir.

Geldik Türkiye’nin en uzun tüneline, bakalım bu tünelimiz teröristlerin Diyarbakır’ın Sur ilçesinde açtığı “ihanet tünelleri” kadar uzun mu? Tünelimizin adı Nefise Akçelik Tüneli, bir diğer adıyla Hapan Tüneli, tünelimizin uzunluğu 3 kilometre 825 metre…


Sizlerinde gördüğü üzere, en uzun üç tünelimizi uç uca eklesek bile teröristlerin Sur’da yaptığı tünellerin yarısı kadar etmiyor. Hadi varsayalım, teröristlerin şehrin ortasına binlerce barikat kurduğunu, tonlarca patlayıcı yerleştirdiğini görmediniz duymadınız da, yahu teröristler Türkiye’nin en uzun üç tünelini yaparken nasıl olur da görmezsiniz duymazsınız?! Adamlar tam 36 kilometre tünel kazmış, neredeyse altımızdan metro hattı geçirecek ama bizim asker-sivil hiçbir yetkilinin haberi yok! El insaf!

Şehit olan askerimizin, polislerimizin ve sivil vatandaşlarımızın; mekanlarında huzur içinde olmaları için sadece o teröristlerin yok edilmesi yeterli değildir. O teröristler barikat kurarken, patlayıcılar yerleştirirken, tüneller kazarken onlara göz yuman asker veya sivil, atanmış veya seçilmiş tüm yetkililer hiçbir ayrım yapılmaksızın biran önce yargı önüne çıkartılmalıdır! Cumhuriyet tarihimizin bu en büyük sorumsuzluğunu yapanlar tespit edilerek yargı önüne çıkartılmadıkça şehitlerimizin ruhu huzur bulmayacaktır!

İlgili yazılar

Bu duvarda sizce ne yazmalı?

Gençlere göre Türkiye’nin en önemli sorunu ne?


Ne Türk Yer Ne De Kürt!

Bu duvarda sizce ne yazmalı?